Dcera si pred dvoma tyzdnami po pade narazila zub, aj ju to bolelo (jednotka horna). Na druhy den sme pre istotu isli zubarke a povedala ze nie podla RTG nie je zlomeny ani nic, ale moze sa stat ze jej odumrie a vypadne, zdalo ze sa aj trocha hybe. A dnes som si vslimla ze jej akoby troska stmavol.
Celkom sa toho bojim ze jej to odumrie. Niekto ma nejaku skusenost?
Ja keď som bola malá tak brat má buchol a tiež mi odumrel zub, mám ho trošku tmavší. Zubárka mi zo zadu (tiež je to horná jednotka) vyvrtala dieru a vybrala nerv zo zubu... A zub normálne drží dodnes bezproblemu
@ja_jarka joooj uplne malej rozumiem, mne odumrel zub, predna dvojka hore este v 2013... postupne tmavol a uz nieco cez mesiac mam na nom keramicku korunku a "sebavedomie" naspat... strasne depky som z toho mala, pracujem s ludmi, aj so zahranicnymi partnermi, na reprezentativnej pozicii a bolo to strasne... kolko ma dcerka rokov?
moja dcera spadla ustami rovno na hranu konfer. stola, dokonca doteraz tam su stopy po zubkoch. Strasne vela krvi jej tieklo a oba predne zubky sa kyvali.No horor.Tak sme sli na pohotovost spravili RTG. Kedze zuby boli na svojom mieste len sa kyvali,nedalo sa s tym nic robit ,len cakat ci odumru a nakoniec vypadnu.Zubky jej aj troska ztmavli, ale nakoniec sa ta vyziva zub.drene znova obnovila a vratila sa aj povodna farba zubkov.Takze mali sme velke stastie.🙂
Dobrý deň, mám otázočku ohľadne zubku.
Dcéra 14m má vraj podlá doktorky oslabenú sklovinu a vraj sa ani nemusela buchnúť do zúbka.Predná sklovina je akoby do polovice opadana. A dnes som si všimla, že zo zadu to má nejaké sivé či čierne. Doki povedala len že asi odumiera... ale čo to znamená ? Že už sa nedá zachránit? Vypadne jej ? Ako dlho potrvá kým jej vypadne ? Na kontrolu mame ísť až o týždeň.
@lenkavuduy Mojej dcere po uraze do isteho casu tmavol, ale potom opat spredu obelel iba zozadu este je vidiet taky sedy fliacik. Mozno sa nieco podobne udeje aj u Vas
@ja_jarka kiežby niečo podobne sa stalo u nás. 🙏 len nech nevypadne. Ďakujem
Baby ja som si vsimla dnes u mojho 27 mesacneho predna horna jednotka šeda, viac zozadu nez spredu - vidno to ked sa smeje s hlavou v zaklone. Pady su u neho v tomto veku na dennom poriadku ale nespominam si na taky vaznejsi, ktory by zahrnal pusinku. Bojim sa aby oň neprisiel, viem ze trvale jednotky narastu az v 1.-2.rocniku ZS
@ja_jarka Pred 2 rokmi malá spadla. Tiež predný zub. Išla aj krv. Po cca 2 mesiacoch začal tmavnúť. Zubárka povedala, že odumrel. Pokiaľ však nebolí, nechce trhať, vraj by to ovplyvnilo rast trvalého. Keby bolel, tak len navŕta. Teraz má 5 rokov, krásne biele a zdravé zuby a vpredu takúto ozdobu. Tmavne, šedne a v škôlke sa jej vysmievajú😔.