Odrezala som si kúsok nechtu

nati11
12. feb 2023

Ahojte baby..
Mojou nešikovnostou som si odrezala kúsok nechta (stred) na ruke pri krajani zeleniny veľmi to krvacalo no krvácanie som zastavila nastrieľali na to detol a zalepila leukoplastom je to citlivé a boli to neviem ci počkať kým to dorastie samé alebo navštíviť lekára je mi as smiešne s toho ako som sa dorezala ale stáva sa co už len je neprijemne starať sa o dieťa a robiť domáce práce z odrezanym a hlavne bolavym citlivým nechtom
Ďakujem Za rady

sissy27
12. feb 2023

@nati11 a co ti s tym lekar spravi? Vycaruje novy necht?
Dezinfikuj, zalep, ak mas moznost chvilu nic nerobit tak nechaj vetrat. Ak by to zacalo hnisat, vtedy skoc k dr pre nejake atb.

deti95060810
12. feb 2023

ak len necht tak to je ešte ako tak...
ja som si amputovala nožom nechtiac pol nechta aj s prstom pod nechtom.... obrovská bolesť....

nati11
autor
12. feb 2023

@deti95060810 to si ani nechcem predstaviť ako dlho trvalo kým sa to zapojilo?

majamat
12. feb 2023

@nati11 len osetruj, ved prisit ti ho nemozu.
ak by sa ti tam objavila infekcia, potom chod k dr.
mozes osetrovat Betadine roztokom, ak nie si alergicka na jod.
mozes mocit v repiku.

ja mam pol nechta prec. najskor to zacalo pnutim nechtu palca pravej dominantnej ruky, vpravo pod nechtom sa mi urobil hnisavy vacok - taka gulicka hnisu, postupne sa mi robili po tom obluciku, co je na nechte dalsie a dlasie,s taresa vstrebavali a skoncilo to na druhej strane nechta, kde sa mi uz urobil riadny hnisvy absces. necht sa vydul, zhorsovala sa jeho kvalita, zostal makky, tenky. vyhojilo sa to az ked sa mi podarilo vystrihat do nechta dieru. no 1/2 nechta je prec, postupne zisiel a uz mi vyrasta novy, len zatial nevyzera moc dobre. ci je horsie, tam kde mi necht chyba, tam mi ten povrch casto praska, potom o stipe a boli. uz sa to tiahne asi 4mesiac.
akurat v utorok idem na kontrolu na kozne.

monillia
12. feb 2023

@nati11 ja som si minulý rok zarezala skalpelom do nechta a hruška prsta foto radšej nebudem pridávať. Možno by to bolo aj na nejaký steh ale bála som sa strhania nechtu.Ked som po viac ako hodine zastavila krvacanie poriadne som si ranu preliala petoxidon.Nasledne som si na do dala lupen lalie (macerovany v liehu) prekryla gazou. Prst som takto ošetrovala 3x denne po týždni ani stopa po reznej rane,nechtu trvalo samozrejme dlhšie kým vyrástol.

nati11
autor
13. feb 2023

Ďakujem za odpovede ❤️