Obarenie vodou

anjelik420
24. jún 2023

Viete my poradiť čo na obarenie vodou momentálne to ma cervene rýchlo som jej to schladila vodou natrela olejom a kalciovou mastickou

pribinak
24. jún 2023

@anjelik420 olej určite nie! Chladiť a dlho

janai1
24. jún 2023

@anjelik420 prečo preboha olej? Veď ten zadrží teplo a popálena koža sa nemôže ochladiť.

amonet
24. jún 2023

ochladit a pohotovost

patka06
24. jún 2023

Dlho dlho chladiť tečúcou vodou a ničím nenatierať

zuzanka.zuzu
24. jún 2023

báječne na kožu pôsobia spreje bionect, cicatridina, alfasilver a podobné... ešte sú tuším nejaké chladivé náplaste na popáleniny, popýtaj v lekárni.

@amonet prečo pohotovosť? možno to už nie je bábätko a možno je to menšia lokálna popálenina, však nepíše že 2 litrami obarila celého novorodenca. vôbec nie pohotovosť! potom sú preplnené a raz keď nám systém skolabuje tak budeme ako v UK čakať na vyriešenie zlomeniny 7 hodín v čakárni 🙄

deti95060810
24. jún 2023

@zuzanka.zuzu úplne súhlasím s tým kolabujúcim zdr. systémom... pre každú blbosť zvyknú chodiť na pohotovosť...

tramtada31
24. jún 2023

Utekat kúpiť bionect. Ja ho mám v lekárničke ako povinnú vybavu. Naozaj účinne pomoze s každou popaleninou.

sissy27
24. jún 2023

@anjelik420 chladit, chladit a chladit… a nepatlat na to ziadne maste, horcice a chujoviny. Len chladit.

majusik1304
24. jún 2023

@anjelik420 neviem odkiaľ si, ale ak Košice, prípadne Košice okolie, v šaci majú popaleninove, a sú tam odborníci.... odporúčam. Ja som sa obarila čajom a pochodila kadejaké oddelenia a až v Šaci mi pomohli naozaj.

lukbe
24. jún 2023

@anjelik420 potierať aloe vera, ak vám doma rastie,krásne sa to zahojí,ani som nevedela,že som bola popalena.

patus_2
24. jún 2023

@anjelik420 záleží od plochy popálenie. Ak je väčšia ako 3-4 CM, tak by som šla na pohotovosť ak sa jedná o malé dieťa. Ak je to menšie, tak chladiť vodou, ľad iba ak v nejakej utierke. Zmyť všetky maste a oleje. Neskôr môžeš dať čerstvé aloe Vera, ale fakt ničím nenatierat. Žiadny olej, med, horčicu atď. Natierať, až keď sa bude hojiť a koža bude pnuť.

amonet
24. jún 2023

@zuzanka.zuzu popalenina na pohotovost patri. kasel a hodinova teplota nie

ankare
24. jún 2023

@anjelik420 iba studená voda, žiadne oleje. Skoré zahojenie!

ankare
24. jún 2023

@patus_2 prečo ľad iba v utierke?

simsalabim
24. jún 2023

Ialungen krem je top 👍

zuzanka.zuzu
24. jún 2023

@amonet s pánom bohom zdravý rozum 🙄

patka06
24. jún 2023

@amonet nie každá popálenina patrí na pohotovosť - záleží na rozsahu, bežné popáleniny stačí ošetriť doma.

bylinka25
24. jún 2023

Popáleninu, či obareninu len chladiť a chladiť, pokiaľ to nie veľké percento popálenia, či obarenia, v tom prípade hneď ísť na pohotovosť, ak je miesto zasiahnuté na mieste, ktoré je zaodeté, v žiadnom prípade nestrhávať z poranenej časti tela odev. Stále chladiť pod studenou vodou, žiadne masti , ani oleje.

andreatytler
24. jún 2023

@anjelik420 Ak len cervene bez pluzgierov, tak to je len 1 stupna. To netreba na pohotovost ak nie je velmi rozsiahla ze by hrozil sok.
Ked nie je otvorena koza, ani infekcia by sa nemala dostat. Staci len chladit. V lekarni poradia mast, ale aj keby ziadna nebola, tak bude dobre.

evicka3692
Odpoveď bola odstránená
Zobraz