dievcata, som zufala...
boli sme prave u svokry a rozpravali sme sa.. moja dcerka sa hrala na zemi... a zrazu len akoby zalapala po dychu, viete ako ked zabehne slina.. Ale ja si niesom ista ci to
bola slina+, my+slim, ze nieco na zemi nasla a dala si do pusy a to jej skocilo do hrdla....
co mam teraz robit???malte skusenost s niecim podobnym?...velmi sa bojim...
Kiezby islo len o slinku....prosim poradte mi
anavila, hlavne sa neboj! ak je teraz malá už ok (a nie je modrá), nič také sa nedeje... ako to bolo menšie ako priemer 5 koruny, tak to prejde tráviacim traktom až do záchoda (aspoň tak hovoril lekár v TV)...
ak by sa ti však zdalo, že má kŕče al. bolest, ta s ňou zabehni na pohotovosť, urobia jej RTG a povedia, čo Ďalej...
anavila,koukni sem 🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
anavila radsej chodte k dr.Radsej trosku hanby ako si to potom vycitat
nase dieta (23mes) zjedlo vonku spinku a v puse sme mu nasli 1,5 mm sklo, konzultovali sme telefonicky s lekarom na chirurgii v nemocnici, vravel ze "take male" prejde bez problemov (sa pytal ze ci take do 2mm), ak ho nic neboli, nepicha - napr v krku, nekrvaca a pod.
Dieta by sa malo najest 'hutnejsou' stravou, a moze normalne pit.
Ine predmety, ak nemaju hačiky ci ostre vystupky, (napr koralok), tiez prejdu hladko do 1 cm priemeru, povedal.
Na nete niekto pisal ze ich dieta prehltlo 2cm sklenenu ihlu a nic sa mu nestalo - vylucil ju, ale to vraveli o zaraku.
no zalezi od toho ci vobec nieco prehltla 😕
moja neter prehltla malu gulicku ked mala asi 10mesiacov.a sestra cakala tri dni ci ju vykakaá..........a nastastie z nej vysla...
neviem ked nevies isto musis u asi len sledovat co sa bude diat,.........