Mohol si vyklbiť bedro?

14. feb 2024

Ahojte prosím vás strašne sa bojim ci si 9 mesačný synček nemohol vyklbit bedro alebo niečo iné si urobiť, manžel je služobne preč, malý je chorý staršia dcéra vysoké horucky a ja som hotova, idú mu aj zuby vkuse vkuse plače, dala som ho do ohrádky na chvilu lebo som potrebovala ist za staršou,ma tam matrac ,stále sa stavia ale padá nedobre, a teraz tak spadol ze jednu nohu mal v predu a druhu akoby v sede do w dozadu, strašne strasne začal plakať, potom sa ukludnil ale teraz v spánku vkuse každých 10 min plače ale plakal aj predtým lebo nemôže dýchať plus tie zuby a ja sa strašne bojím, nemôžem ísť ani k dr nemám auto bývame ďaleko plus staršia horúčky, ja neviem ci potom záchranku volať alebo co keď sa zobudí a budem vidiet ze ho to bolí alebo ze nemôže chodiť...myslíte že by vôbec zaspal keby to mal vyklbene?

anjelicek26
14. feb 2024

Zavolaj svokru, susedu, kamosku k malej a chod zo synom k lekarovi. Bohuzial si mohol ublizit, je blbost ti pisat cez net, ze nie... mohol... niekedy staci uplne blby pohyb a stane sa... urcite necakaj, aj keby si do tej nemocnice mas vziat taxik. Drzim vam palce.

autor
14. feb 2024

@anjelicek26 ja tu nemám absolútne nikoho rodina ďaleko susedia sú v robote co tu jedných mame...ach bože..ja viem mi nikto nepovie len som chcela nádej ze keď zaspal ze možno to nič nebude :( ale viem ze môže byt aj tak

anjelicek26
14. feb 2024

ved toto, sesternice dvojrocny syncek taka "blbost" stupil zle z dvoch schodov proste nic nebolo a nakoniec zlomeny clenok a operacia a 2 sroby, pol roka nevedel s tym chodit proste... nevidis to ako bez poriadneho vysetrenia :( Skus obvolat kamosky, ci by niektora nemohla prijst, hoc aj z roboty.. drzim velmi palce.

trgypadl
14. feb 2024

Neviem, ci by pri vyklbenom klbe zaspal, syn mal vyklbeny palec na nohe, dost to boli

januska12323
14. feb 2024

Mohlo sa stať hocičo. Už som videla aj také, že sa dieťa zle chytilo o gauč a zlomená ruka.

alienkami
14. feb 2024

Pri vykĺbení, podvrtnutí zvyčajne dochádza k opuchu - má to opuchnuté? Možno si natiahol šľachu/sval... Bolo by fajn, keby to videl lekár. Ak naozaj nikoho nemáš, skús zavolať na pohotovosť a poradiť sa s nimi.

autor
14. feb 2024

Ďakujem vám, keď sa zobudí a bude to mať opuchnuté zavolám určite na pohotovosť a prinajhoršom pôjdem aj s dcérou a s ním tam..lebo nemám ani kamošky proste nikoho kto by mi mohol pomôcť :(

nika898
14. feb 2024

Keď sa zobudí tak mu prezri nožičky. Pocvic s ním a budeš vidieť jeho reakciu. A áno mohol. Môj syn mal zlomenú kosť na priehlavku a týždeň s tým normálne chodil a aj skákal, nemal to ani opuchnuté ani modré. Zistili sme to tak že to začal mat horúce, druhý krát zle spadol a mal zlomenú kľúčnu kosť. Tiež nebolo vôbec nič vidieť.

annm81
14. feb 2024

Susedov syn si vykĺbil rameno a to pri úplnej maličkosti - ako každé dieťa, aj jeho bavilo zavesiť sa pri chôdzi za ruky rodičov. Až v ďalší deň ráno sa začal sťažovať na bolesť, ale nevyzeralo to dramaticky. Počas dňa sa správal normálne len občas spomenul bolesť. Za pediatrom šli až po týždni.

Ak sa ti dieťa budí neustále na bolesť, choď hneď na pohotovosť. Zavolaj si taxi, k staršej zavolaj nejakú susedu, ak už nikoho iného nemáš, kľudne aj takú, s ktorou sa poznáte menej - ľudia radi pomôžu v takých situáciách.