ahojte kočky. chlapci mi našli penaženku a zacali sa napchavat drobnymi. 2rocny mi dost kašlal, hned som pribehla. vybrala som všetky drobne z ust, ale nie som si ista, ci nejaky peniaz nezhltol. čo mam robit? boli ste už v podobnej situacii?
douglas urcite chod na pohotovost a oni zistia co a ako 🙂
douglas, urcite by som sla na pootovost, aby radsej spravili vysetrenia, ci je vsetko v poriadku......
jednoznačne...choď na pohotovosť... 😉
douglas, na pohotovosť
A na mince pozor... mne jarko mincu prehltol dvakrát, raz, ako dvojročný a raz ako 5 ročný.. Ten druhý raz mi zamdlel na rukách, už nevládal dýchať, takmer mi zomrel na rukách, biely, fialové pery... neprajem to nikomu 😔
Pohotovosť!!!!! hned!!!
jednoznacne pohotovost.. moja sesternica ako 4 rocna prehltla dvojkorunacku, co bola dost velka minca, a v nemocnici jej ju vybrali.... lekari maju s drobnymi prehltnutymi predmetmi u deti dost skusenosti... radsej chod nez by to malo sposobit nejake problemy...
Baby to este aj tak velké deti, 3.5 ročné si dávaju do ust vsetko 😕
moj starsi syn ako 4,5 rocny prehltol 50 hal. alebo 20 hal. nedrhol sa, len ho bolelo trochu hrdlo, ako to zhltol.
stalo sa to tak, ze si ju dal do ust a lahol si. no a zapadla mu do hrdla.
neriesila som to nijako. ale bolo to zaujimave, lebo na druhy den sme leteli na dovolenku a kedze na turnikekete nepipal, asi ju este doma stihol vykakat. 😉
určite pohotovost
peniaz ak nekasle a nedusi sa- vykaka ,ten nenarobi v zaludku neplechu 🙂 pre pokoj duse mozes ist na sono no to iste ti povedia aj tam 🙂
titkovamiriam, to nie je pravda, niektore mince sice su bezpecne, ale nie vsetky - niektore kovy sa posobenim zaludocnej kyseliny rozkladaju na jedovate zlozky a dieta moze aj zomriet! dve moje kamosky takto s detmi skoncili na operacii - jedna dokonca s 10rocnym dietatom, minca zostala v zaludku a nechcela prec a zacinalo to leptat steny zaludka. treba hned ist na pohotovost nech to skontroluju, snad nic nezjedol a bude to v poriadku.
my sme toto absolvovali tento tyzden... a vobec to nebola az taka tragedia, ako tu niektore pisete... ze pohotovost a tak... cela vystrasena a poriadne odkrvena som volala na chirurgiu, co mam robit a pan chirurg ma upokojil, ze sa nic nedeje a ze pokial sa nedusil, tak je vsetko ok a vraj mame na druhy den prist... sli sme, urobili nam sono a RTG a zistilo sa, ze peniaztek je uz v crievkach a ze ho v najblizsich dnoch vykaka... ziadne bububu, ze kyseliny rozpustia nejake skodliviny.... toho som sa po pravde ani nebala (keby to tak bolo, tak asi polovica ludstva tu uz nie je), skor ma desilo to, ze sa to niekde zasekne... ale po 38 hodinach to maly vykakal a vsetko je ok..
ako dieťa som zhltla 2-korunu,, tiež mama letele na pohotovosť, tam s kľudom povedali, že treba sledovať, či vyjde von, aby sa niekde nezasekla. Odporučili jesť veľa vlákniny.
Maminky, mojej 2-ročnej dcérke sa podarilo zhltnuť sponku - pukačku s takou plastovou lienkou navrchu, nikdy by som neverila že také veľké može dieťa prehltnuť. Zostala jej ale v pažeráku, tak sme museli na RTG potom do nemocnice kde jej to vyberali. Zopár dni bola na infuzkach. Takže doporučujem všetkým maminám, ktoré majú čo i len malinkaté podozrenie že ich dieťa niečo spolklo nech s ním bežia k doktorovi. Nepriala by som nikomu to, čo som prežívala ja. Ved zdravie je to najdoležitejšie.
ahojte mali si dnes vyberal kremiky co mame v taske a s nicoho nic grgol ale pred tym jedelo 6min bojim sa ci daco neprehltol ake su priznaky keby daco male bojim sa nie ze sa mu daco stane nechcem skoncit zaza v nemocnici :// ale nic mu teraz neni hra sa poradte ako zistim ci daco zjedol
ahojte moj syn bude mat o 2 mesiace 3 roky a v nedelu mi prehltol 1cent a v pondelok ho vykakal tak ze to dopadlo velmi a som stastna ze to tak dobre dopadlo
A nám sa práve stalo, že malá 15 mes. pravdepodobne prehĺtla malú tenkú gumku do vlasov. Tak mám teraz obavu, či niečo podnikať, alebo len čakať či niečo v nočníku objavíme. Poradte. ☹
ahojte moj syn bude mat zajtra 2 roky a ties mi prehltol 1 cent us neviem co mam robit som us stoho na nervi nemozem nato prestat misliet je to us tizden co prehltol a este to nevikakal chodim snim kazde dve dni na kontroli k chirulgovi a nic len kontroli poradte mi co mam robit strasne sa bojim od operacie ze vraj sa to inac neda
@katkafabik čo už teraz 😒 nechaj to na lekárov,mincu predpokladám,že vidia kde je a vedia,či sa môže počkať alebo s aniekde zasekla..zas buď rada,že ju nevdýchlo a nezadusilo sa 😒 ...inak sa divím,žeje stále dosť rodičov,ktorí nechajú malé veciv dosahu detí a netušia,aké nešťastie sa môže stať
@katkafabik keď zjedla 1 cent naša malá, tiež som bola zúfalá, tak sme volali lekárovi a on nám poradil aby sme jej dali kapustu. Na druhý deň ten cent vykakala
Nám sa stalo to isté v sobotu. Len s tým rozdielom, že to bola 2-centovka. No a skončili sme na Kramároch, narkóza a vyberanie. Zaseklo sa to v pažeráku.
prosim o radu mala 4 rocna mi povedala ze zjedla 1 eurovu mincu ale rtg ukazalo ze nic tam nieje je mozne ze by ju mala v krku a necitila ju v pohode mi rozprava aj papa ani sa nedusi ani nekasle alebo uz to prehanam a mam paranoje?
Ahojte mamicky nemate niektor skusenost s rezanim tenkeho crievka mala prehltla pred tyzdnom mincu a nie a nie vonka podla rtg je v tenkom creve a pravdepodobne sa tam zasekla strasne sa bojim nechcem aby ju rezali
@dontcha tak pokial to nebude nutne rezat ju nebudu ale ak by hrozila ischemia creva (odumretie casti creva) so vsetkymi následnými komplikáciami tak sa operacii nevyhnete. Ale v takom pripade je cim skor tym lepsie. Drzim palce aby sa pohla ale ak sa nepohne, tak to zbytocne neodkladajte.
ahojte, my sme našťastie takéto problémy nemali, ale asi pred hodinou malá cmúľala cukrík a pribehla, že jej vbehol do krku. Skúšala som ju pobúchať ale nič nevybehlo. Vôbec sa nedusila, dýchala normálne, len sa sťažovala že ju boli v krku. Sťažuje sa na bolesť aj teraz, ale má zapálené hrdlo, tak neviem či je to tým zápalom alebo cukríkom. Možno len zbytočne stresujem a už dávno zbehol do žalúdka, ale predsa, nemohol jej tam niekde ostať?
Mamicky len chcem pridat moju skusenost;) moja 22mesacna dcerka zjedla v pondelok 5centovku, nastastie po 6dnoch to vykakala.Takze to nieje do 48hodin ako vravel chirurg.
budeš mať dieťa - bankomat 😀
nas tiez zjedol, vysla zhruba za 24-48 hodin, uz si presne nepamatam, viem ze to nebolo hned druhy den, ale az ten dalsi... tiez som chcela utekat hned na pohotovost ale mame v rodine detskeho lekara a ten povedal ze pokial ide o mincu a nic ostre typu sponka nemal by byt problem, ze by mala vyjst sama. aj tak bolo, akurat sme trpli ci naozaj, a teda vysla, krasna, vycistena, ako nova z mincovne 😀 ale nebolo nam vsetko jedno...
douglas,skoc na pohotovost,urobia vam USG/resp.RTG/, pokial mincu spapkal,odsleduju vas/a rozhodnu co dalej/,pokial nespapkal,je vsetko oki,a budes kludna. 🙂