Jemné kopnutie elektrinou

borja
3. júl 2012

Zdá sa nám,že malá pravdepodobne strčila káblik do zásuvky. Asi ju len jemne koplo. Len sa veľmi rozplakala,akoby bola v šoku. Trvalo to asi 2-3min. Potom sa ukľudnila, a odišla sa hrať. Bola trošku mrzutá. Ale vyzerá,že sa nič nestalo.Behala okolo nás a rehotala sa. Kamoška nechce ísť na pohotovosť.Ešte že môj drobček to nechcel tiež skúšať. Lebo asi by som hneď letela a potom skolabovala. Myslím,že aj ja som z toho v šoku.U nás doma zatiaľ nemáme záslepky,lebo Samko to zatiaľ neskúšal. Obchádza ich,ale vidím,že ich tam hneď nahodíme. Stalo sa vám niečo podobné? Neviem čo by som ja robila.

svetluska4
3. júl 2012

no to co ju koplo bola skor statika, alebo ten zvyskovy prud v kabli, ked je zle urobeny tak to zvykne robit. nie je to nic vazne, prirovnala by som to ku kopnutiu ked sme ako decka davali jazyk na baterku, tu velku stvorcovu.
A co robit, no najvyssi cas zaslepit zasuvky 😉 Ale verim, ze ste sa zlakli, mne by asi tiez nebolo vsetko jedno, ale ked ako pisete ze mala sa potom hrala a santila, tak sa netreba obavat, urcite bude OK

tinki
3. júl 2012

@borja ísť na pohotovosť by bolo zbytočné. Ak je teraz ok, nič sa "vlastne" nestalo..ale brať to ako výstrahu a zabezpečiť sa.. 😉

borja
autor
3. júl 2012

ja mám len 14mesačného a je to prvé,tak môžno niekedy stresujem aj za druhých 🙂 ale aspoň si ma trošku ukludnila. Kamoška s priateľom tí to brali v pohode a my s manželom ako zamrznutí.ešte teraz som trochu mimo. ale asi sa aj ja musím začať vyzbrojovať 😖

simsalabim
3. júl 2012

@borja sice neviem, co by som robila, zda sa, ze pohotovost asi v tomto pripade netreba - ALE urcite si co najskor daj do zasuviek zaslepky alebo ich dovtedy prelep hrubym leukoplastom. S tymto nie su zarty....

lucula73
3. júl 2012

ahoj,prosím ťa,tebe nikdy nekopla elektrika?pokiaľ žije,tak je úplne zbytočné dakde chodiť 😉

borja
autor
3. júl 2012

@simsalabim my sme už dali....Samko to zatiaľ neskúša,ale človek nikdy nevie,kedy to aj jeho napadne...videli sme čo sa môže stať,tak nebudeme zbytočne riskovať
@lucula73 mňa nekopla...však ja som asi najviac stresovala, teraz som volala s kamoškou a malá vraj už spinká. tak som sa ukľudnila. v podstate som chcela vedieť váš názor. ja mám prvé,tak v podstate som niektoré veci ešte ani neriešila a asi sa aj viac strachujem.

borja
autor
3. júl 2012

ďakujem vám za komentáre 🙂

keiko33
3. júl 2012

My doma mame zasuvky zabezpecene, ale u babky nie. Syn sa hral so srubovakom (uz od mala bol maly kutil) u mojho brata v izbe a kym on cumel do notebooku maly vopchal srubovak do zasuvky. Nastastie ten srubovak mal gumenu rucku, len na konci kusok kovovy. A prave toho konca sa maly jemne dotykal a ostal mu na prste pluzgier, tiez som bola z toho v soku, teda hlavne som bola rada ze ten srubovak mal gumovu rucku, lebo inak neviem. Doteraz nechapem ako ho to napadlo, on sa s ozajstnym naradim hraval uz od 1,5 roka, vysruboval aj tie najmensie srubky, s ktorymi mam aj ja problem, taka sikulka. A nasledky nema ziadne, teda okrem toho ze si to pamata doteraz, ze sa do elektriky nesprta a to mal len 2 roky. Treba len vsetky dostupne zasuvky zabezpecit, u dietata nikdy nevies co ho napadne. 😉

nejra
3. júl 2012

mna pekne triasla elektrina ked som bola mala...opravovala som ruske vianocne ziarovky 🙂 nezabudnem na to do smrti,strasna bolest...ale mna triaslo asi minutu...nebyt mamy,uz tu nie som.zaisti zastrcky radsej...netreba ist na pohotovost ak to bolo lrn kopnutie a hraje sa dalej

bambulka248
5. jan 2014

Ahojte dievcata. Otvaram znovu tuto temu. Dnes vecer som si odbehla na wc a maly medzi tym vytiahol vysavac zo zasuvky a asi do nej strcil prstik ☹ pocula som strasny plac a ked som dobehla stal nad zasuvkou a vrieskal. Na brusku ukazovaka ma biely pluzgier. Dost dlho plakal a ukazoval ze prst ho boli. Upokojila som ho, dala studeny obklad, neskor aj nurofen. Potom si vypytal mliecko a chcel ist spinkat. Zaspaval sice dlhsie no teraz spinka. Ked mm prisiel z prace tak zacal hystercit ze som mala ist na pohotovost a ze moze mat vnutorne zranenia a infekciu na tom prste..... Teraz mam strach... Stalo sa vam niektorej nieco taketo? Leteli ste na pohotovost?

buncos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalia_2
14. sep 2016

@bambulka248 nam sa stalo presne to iste,bol to mement doteraz sa triasiem ešte..nešli sme bol v pohode a išiel spinkat..

chlapcekdievcatko
20. dec 2017

Dobrý večer môj syn8 mesačný dneška odlupol zasulku a okopalo ho to asi nejaký káblik a hnet sa vybily poistky plakal asi tak minútku .. popáleniny nemá nijaké nikde chvála Bohu a ďalej sa hral a smial sa tak asi nič vážne či mám sa báť ??alebo pohotovosť?? Ďakujem

natalia_2
22. dec 2017

@chlapcekdievcatko mojmu synovi sa to stalo 2x posledny krát pred týždnom to už vrieskal neskutočne našiel klineček a strčil do zasuvky...netreba ist nikde pokial nema popaleniny,pytala som sa detskej mudr minule

bluka2
2. jan 2020

@bambulka248 bol ok, že? Nám sa práve stalo to isté...

bambulka248
2. jan 2020

@bluka2 ahoj. Na pohotovosti sme vtedy neboli ale pre pokoj v dusi som tam volala. Pýtali sa ma ci ma aj nejake vystupne zranenie ako na tom prste. Ze ci nim elektrina presla, ale nemal. Povedali ze ak pridem tak budeme tri dni na pozorovani, ale ze odporucaju sledovať ho v noci a ak by mal nejake ťažkosti s dychanim alebo prestal dychat tak letiet do nemocnice. Celu noc som ho sledovala 🙂 strasne som sa bala ale bol uplne v poriadku. Nic mu nakoniec nebolo.

bluka2
4. jan 2020

@bambulka248 vdaka. U mojho bolo vidno, kade to vyslo, akoby som sa ho tam dotkla žehličkou na hlave (proste také biele ako popálenie) ale to aj za pár minút zmizlo a potom tam nič nemal a je ok... Našťastie

petuso
2. okt 2020

Ahojte chcem sa opýtať len a poradiť včera má kopla elektrika 220v a mám take kŕče v ruke neviem čo to znamená .. či to treba nejako riešiť cez lekára alebo to prejde ... samé