Je toto zlomený prst na nohe?

22. jún 2024

Môže byť zlomený? Neviem, či s tým ísť na pohotovosť, či vyčkať do pondelka a ísť normálne k doktorovi alebo len čakať, že to prejde. Predchádzalo tomu obyčajné zakopnutie.

minenkak
22. jún 2024

Môže a nemusí,ja som na prstene nemala nič iba bolel

xsuzannex
22. jún 2024

Aj ked by bol zlomeny, do sadry nedavaju. Len zafixuju o vedlajsi prst, to si mozes aj doma ich zlepit leukoplastom

ajko2011
22. jún 2024

Môže, nemusí....ale ako už je spomenuté - aj keby bol zlomený, nedáva sa sadra. Len sa fixuje o vedľajší prst. A to môžeš aj sama spraviť.

trgypadl
22. jún 2024

Moze,nemusi…. Moze byt aj vyklbeny

butterflyeffect
22. jún 2024

Radsej chod, staci aj v pondelok, ak by bol nahodou zlomeny ci nie je kosticka posunuta, ja som tak mala ale ten vedla malicka, zmodrelo mi to aj okolo za prstami, nesla som a dodnes ho mam krivy 😁

pinkgirl
22. jún 2024

V pondelok choď na chirurgiu - ako stav po uraze do 72h nepotrebuješ výmenný lístok. Dr.uribi kontrolný RTG a ošetrí podľa diagnózy. Mala som už zlomený malíček, ten sa len fixuhe o vedľajší prst leukoplastom. Nohu šetriť, proti bolesti ibalgin a prst natierať Ibalgin Duo Efect - ten obsahuje ibuprofen na bolesť a tiež Heparín na rýchlejšie vstrebanie modriny.

mamatroch
22. jún 2024

Presne ako radia vyssie. Ja som sla do nemocnice s tym istym, este ako kojaca matka, robili tam cirkus okolo toho, ze ci mi vobec mozu spravit RTG prstov na nohe 🤦 ...vyvolavali na chirurgiu, gynekologovi a neviemkomu este... Evidentne som bola prva kojaca zena na Slovensku, co si kedy nieco zlomila 🤔 ...a nakoniec mi s tym vies co urobili? Fixovali leukoplastom o vedlajsi prst 😂 ...to mohli aj bez toho RTG 🤷 ...si normalne ten leukoplast bez vankusika zober a o vedlajsi prst fixuj niekolkonasobnym obtocenim leukoplastu (niekolko vrstiev). Usetris si RTG a dve hodiny stravene na pohotovosti.

simsalabim
23. jún 2024

Sla by som este dnes, moze byt posunuta kosticka. Mne museli po zlomenine malicka kost napravat, hoci, ako pisu vyssie, do sadry sa to potom nedava, iba fixuje o dalsi prst.

gabika8855
23. jún 2024

Ja by som isla aj ked ako vravia sadru endaju ale ak mas zivotnu poistku tak si mozes uplatnit

maryetta
23. jún 2024

Ja som mala horsi a bol iba narazeny. Na co mi dr povedal ze narazeny moze aj viac boliet nez zlomeny.

candii
23. jún 2024

Auuuu tak toto muselo sakra bolieť 🫣🫣🫣

kacena2022
23. jún 2024

Aj ja som takto zakopla,mala som prasknutú kosť v malicku a vyše mesiaca na PN.Skoro ma šľak trafil z toho.

mamina7070
23. jún 2024

zalepia ti ho o ten druhy ja by som sla az zajtra ak tak na rtg
ani to asi nie nevyzera ohnuty atd dala
by som ibalgin duo a zalepila ho o vedlajsi prst

tykat
26. aug 2024

Zlomene prsty na nohe sa len zafixuju o vedlajsi prst. Ja som mala zlomeny palec a len mi ho obvazom zafixovali ku vedlajsiemu. Pripadne mozes kupit v lekarni fixacne naplaste. Dolezite noha vo vyvysenej polohe a v klude, pripadne ladovat.