Je to zlomený alebo vyvrtnutý členok?

21. jan 2023

Manzel v noci zle stupil vonku. Noha ho velmi boli ma to opuchnute a nevie na nu velmi stupit. Boli ho aj ked lezi. Vravela som ze treba ist do nemocnice ci to nema zlomene on vravi ze nie nema. Akoze ako moze vediet ze to nema zlomene ked si to neda skontrolovat ?

pribinak
21. jan 2023

Áno, môže to byt aj zlomené.

martul
21. jan 2023

Môže aj nemusí. Ja som tak zle stupila, kričala od bolesti a bolo to len ,,vyvrtnuté". Vie s tým hýbať?

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzka0605
21. jan 2023

to bude len vyvrtnute..za mna netreba chirurga...spevnit, oddychovat...maste natierat.

pribinak
21. jan 2023

@zuzka0605 wau v nemocnici doktor posle na röntgen
Ty prečítaš a vieš.

annm81
21. jan 2023

Poznám človeka, čo zanedbal podla neho len vyvŕtnutý členok a potom sa mu tá kosť nesprávne zrástla. Má trvalé problémy s hybnosťou. Jednu návštevu nemocnice snáď muž prežije, nech má istotu, nie?

autor
21. jan 2023

@annm81 ale nechapem co vymysla ja som jednoznacne zato aby sme to isli skontrolovat

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
21. jan 2023

Ja som si pred rokmi vyvrtla clenok...rano opuchnute ako bombula, ledva som vedela stupit...RTG ok, len vyvrtnute...ze 3t liecba...mesiac som to mala napuchnute a bolelo ma to cca pol roka, aj na rehabilitaciu ma poslali.
Hovoria aj dr, ze narazena kost horsie ako zlomena...

mirro
21. jan 2023

Či zlomený, či vyvrtnutý, či narazený členok bolí jak šlak. Jasné, že treba rtg a... Myslím si, že manžel zmení názor a pocupitáte na úrazovku

autor
21. jan 2023

@mirro no hucim tu donho nechce si dat povedat uz ma serie

autor
21. jan 2023

@euka210 a to si 3 tyzdne bola doma ?

kacena4
21. jan 2023

po pravde ak by to mal zlomene nestupi na to obec, moj nazor zlomene to asi nebude kedze na to vie stupit (s bolestou) ale ano treba skontrolovat v pondelok u chirurga ak sa nezlepsi a bude opuch potom moze mat aj PN vystavenu

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. jan 2023

Uz sa dal presvedcit pojdeme to pozriet

autor
21. jan 2023

@martul ked s tym pohne ide sa zblaznit od bolesti. Syn 4.5 mu nato omylom stupil skoro sa rozplakal

pribinak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aknamorka22
21. jan 2023

Ja som takto zle stúpila, členok bolel a opuchol. Išla som na pohotovosť, urobili RTG, povedali, že mi nič nie je a mám si to obviazat. Po roku mi členok opuchol, dostala som silný zápal. Doktor mi povedal, že mi vtedy zle určili diagnózu, nohu nezafixovali a budem s tým mať problém už do konca života. Prešlo 10 rokov a členok má pravidelne bolí, opucha a mám ho ako keby stuhnuty a neviem s ním dobre hýbať. 👍 Takže ja by som išla k nejakému odborníkovi, čo sa naozaj na to pozrie.

autor
21. jan 2023

@aknamorka22 dakujem

mondolina
21. jan 2023

okrem RTG, treba aj fraxiparin.

casillas28
21. jan 2023

A je to isto clenok? Mojmu muzovi takto praskla achilovka...tiez nechcel ist ale donutila som ho a pekne ho tam uz nechali na operaciu..

euka210
21. jan 2023

Ja som bola vtedy este na rodicovskej.
Ale manzel pred rokom tiez blbo stupil zo schodu, sli sme na pohotovst, lebo vikend a marodoval vtedy 2t urcite. Uz ked sa citil do prace, tak siel.

autor
21. jan 2023

@casillas28 neviem uz ani sama ale pojde a uvidime potom napisem

mirro
21. jan 2023

Sama som zvedava, dost mozne ze vyfasuje dlahosadru a barle, v horsom pripade sa clenky zlomeniny operuju. Drzim palce a napis

autor
21. jan 2023

@mirro ano ano dam vediet

alzbeta1301
21. jan 2023

Pokial nou dokáže hybat zlomené to nieje. Stačí že nadtrhol vaziva to boli niekedy viac ako zlomenina šialene to puchne a dlho sa to hojí. Mala som clenok takto “krasne” potrhany len tkanivo a mesiac som lezala pichalo si injekcie do brucha proti zrazeniny cely sa mi podlial krvou a teda bolelo to podstatne viac ako zlomenina

autor
21. jan 2023

@alzbeta1301 no praveze ani velmi nevie s nou hybat ked len trosku pohne strasne ho boli tak uvidime

vler
21. jan 2023

Potrebny je rontgen. Ten ukaze ci to je vyron versus jednoducha alebo komplexna zlomenina ktora vyzaduje operacne riesenie. Drzim palce aby to nebola ta posledna alternativa!

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alzbeta1301
21. jan 2023

@bilberryday ako povies 🙂 pokial jw to dospely človek tak si myslím že dokáže sam povedat či to zlomené má alebo nie čo sa týka kostičiek v chodidle si ich dokazes minimálne nahmatať ale mna skôr fascinuje že niekto dokáže nevedieť že má niečo v nohe zlomené alebo nie 🙂 teda myslím že už každý niečo zlomené mal a vie ako to boli a vie aku má ohybnosti a podobne. A pokial je to dospely chlap a nechce ísť k doktorovi tak prepac ale čo ho má manželka tahat za ruku? Keby ho to velmi bolelo sam by tam docupital