Isť k lekárke, keď som buchla synčeka do hlavičky?

zuzana1985
17. jan 2011

Ahojte mamičky. Prosím o radu. V noci v spánku som nechtiac lakťom udrela malého synčeka (2 mesiace) do hlavičky. Spáva s nami v posteli. Mám ísť k lekárke?

ludka140281
17. jan 2011

ak nevracia,nebol v bezvedomi a sprava sa uplne normalne,tak by som nesla ☹ proste nehody sa stavaju...este spadne neraz,deti s tym rastu 😉 pozoruj ho 24 hodin a ak nieco tak zajdi,inak neboj sa nic mu nebude 😉

lucy1990
17. jan 2011

Ahoj Zuzka, bolo to silno, alebo si len ´tukla? Zalezi aj do akeho miesta, a ci plackal. Daj na svoj materinsky instinkt a pokial sa ti to nezda, radsej chod. Tazko radit...

anjelicek26
17. jan 2011

Ak nebol v bezvedomi, normalne reaguje, nie je apaticky, nekrvacal z nosteka ani nic podobne, tak si pohotovost mozes "ospustit", vzdy tam par hodin pocakas, nachytas bohvie co - od kiahni az po chripku, v cakarni je pestra paleta - a aj tak ta poslu domov. Ak sa ti nieco nezda, skor zavolaj lekara - pediatra - povedz mu, ako to u vas vyzera, co sa stalo, preco si myslis, ze to nie je v poriadku a az potom chod na pohotovost ci volaj sanitku.

slob
17. jan 2011

Ja neviem ale ja by som určite zašiel nech skúsia pozrieť napr sono..

bridget
17. jan 2011

Prave preto nikdy nedavam spat svoje dieta k nam do postele, ked tvrdo spime... radsej prevencia ako fatalne dosledky 🙂

bianca
17. jan 2011

za normal.okolnosti a z vlastnej praxe by som ti poradila presne to co Ludka v prvom prispevku ale potom co mna skrstila nasa detska doktorka koli podobnej udalosti a malu ani nezaockovala a to sme mali uz 6 mesiacov ti asi poradim aby si radsej zasla k lekarke alebo ju aspon telefonicky kontaktovala

mamkaivka
17. jan 2011

bridget neviem o akých fatálnych dôsledkoch hovoríš, niekedy ani najlepšia prevencia nevyjde 😝
zuzana 1985 stalo sa to v noci otázku si dala na net večer najkritickejšie hodiny už prešli, úrazov a pádov hlavičky ešte bude 🙂 naši sú tiež poobíjaný 😀 sledovať dieťatko,/stav vedomia, nauzea, vracanie,dychová frekvencia, podkožné krvácanie, apatia, a nebudem strašiť 😀 /ver svojmu inštinktu

nata_
21. jan 2011

aj mne sa to stalo pri kojeni, ale dcerka uz ma skoro sedem mesiacov, troska poplakala ale nic z toho nebolo, tym nechcem situaciu zlahcovat, ty mas male babo, fakt zalezi ako silno a kam si ho buchla

spalka
21. jan 2011

predpokladam, ze do zatylku si ho nebuchla, ten je nebezpecnejsi ako oblast cielka, deticky maju makke hlavicky, tych padov este bude! mne ked prvykrat padla dcerka z postele obtelefonovala som vsetko co som mohla, treba dietatko sledovat, ci sa sprava ako zvycajne, nevracia, neodpadava...

minnie55
21. jan 2011

Nechcem veľmi mudrovať, ale môžeš byť rada, že nič horšie sa nestalo. Vieš, koľko detí zomrelo v noci tak, že ich mama priľahla v spánku ? Také malé bábätko by malo spať vo vlastnej postieľke. Aby tých úrazov nebolo viac.

ilijanka
21. jan 2011

Ja si myslím, že mu nič nebude, btw- my spíme všetci štyria spolu a neviem si predstaviť, že by som dieťa priľahla, to by som asi musela byť nadrogovaná alebo čo, fakt si to neviem predstaviť...

mateson
21. jan 2011

náš syn má 6 a ešte nikdy nespal sám. Má svoju postel aj svoju izbu ale odmieta tam spať a ja to neriešim 🙂 Neviem čo tu kto dramatizuje 😒 celé generácie našich prarodičov tak spali, moja starenka je z 10 detí a mali jednu izbu. Keby to bolo také nebezpečné tak vačšina našich predkov je zalahnutá. U zuzana 1985 to bola neštastná náhoda ktorá sa mohla stat hocikde.