Išli by ste na pohotovosť?

veronika19895
12. júl 2023

Ležala som na zemi. Syn mi do hlavy hodil fotoramik.troska je to tam poskriabane. Troska krv. Išli by ste na pohotovosť?

kornelies
12. júl 2023

@veronika19895 Nie. Ved sa nic nestalo.

jaskolka
12. júl 2023

@veronika19895 aký to bol rámik? Ak je to len skrabnute, a nič iné, tak normálne sa ti to zahojí. Pokiaľ to nebol nejaký obrovský ťažký drevený rám,(co pochybujem, že by syn zdvihol) tak sa ti nemá čo stať.

veronika19895
autor
12. júl 2023

@kornelies
@jaskolka bolo to silou hodené. Ci nemôže byť 5 toho slabý otras mozgu?

veronika19895
autor
12. júl 2023

@jaskolka sklenený

lucka_ke
12. júl 2023

nie, ak sa ti netočí hlava, nezvraciaš, dobre vidíš zbytočne tam pôjdeš

vlado818
12. júl 2023

Dufam ze daju za pohotovost aspon 50€ az 100€ v buducnosti. A odpoved na vasu otazku znamena Nie!
Slovaci maju z pohotovosti ...

jaskolka
12. júl 2023

@veronika19895 je ti zle? Boli ta hlava, máš závrat? Zle vidíš? Alebo zvracias?
Počkaj, ak ti nič z toho nebude, tak ani otras mozgu nehrozí. Veď aj deti, ak dokonca spadnú na hlavu, tak často sa odporúča len počkať a sledovať.

luliu
12. júl 2023

@veronika19895 nie, určite by som nešla na pohotovosť. Keď začneš vracať, potom choď. Máš skrabnute čelo, kvôli tomu netreba volať 112 a ani nikam chodiť

patka06
12. júl 2023

To vážne by si s tým šla na pohotovosť??
Nie je to stav na pohotovosť, mozog je lebkou dobre chránený, nejaký fotorámik ho neotrasie

vikusjk
12. júl 2023

@veronika19895 vidis rozmazane? si citliva na svetlo? je ti nevolno? toci sa ti hlava? krvaca ti to stale? Ak nie, tak to urcite nie je stav na pohotovost. Ak mas pocit, ze ti to treba zosit, tak to zvaz, ale ak si len skriabnuta, tak si to prelep

doriiis
12. júl 2023

Ja verím,že toto je iba nejaký troll nudiaceho sa študenta.Lebo takto sprostý už fakt nemôže byť žiaden dospelý jedinec

deti95060810
12. júl 2023

zbytočnosť...

saxana000
12. júl 2023

Keby to hodil 5 rocny do polrocneho tak ano.ale ty koza stara uz by si mohla mat rozum...

mamina7070
12. júl 2023

myslim ze aj tak isla 😉 mali by veru zvysit poplatok za vyuzivanie pohotovosti

rebellefleur
12. júl 2023

@veronika19895 tuto otazku nemoze mysliet uplne vazne jedna dospela, svojpravna osoba..

jj298
12. júl 2023

To musel byt ten ramik z 5cm betonu ked ti takto uskodil na mozog.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikadooo
12. júl 2023

@veronika19895 na pohotovosť by som šla ak: a) je ti zle od žalúdka, vraciaš b) máš veľkú alebo hlbokú tržnú ranu, ktorú treba šiť c) príšerne ťa bolí hlava a bolesť neustupuje d) si malátna a nezvyčajne ospalá. Ináč by som na pohotovosť nechodila. Ak máš jeden z príznakov a), c) alebo d), tak áno, môžeš mať otras mozgu.

zuzuliennka1
12. júl 2023

@veronika19895 🤦🏼‍♀️ aj keby si nedajboze mala miernu otvorenu ranku, na podobne zalezitosti si do buducna kup v lekarni alebo dmke umele stehy, take tenke lepiace pruzky, hlavne s tym neotravuj pohotovost
https://www.mojadm.sk/mivolis-naplastove-stehy-...

nikpa
12. júl 2023

@veronika19895 no hej, chod sa dať vyšetriť. Už dávno si mala byť vyšetrená na hlavu ale nie z úderu fotorámika...

nevenka
12. júl 2023

Boze, ja som sa z celej sily tresla zatylkom o umyvadlo, ako som vstavala, ked som zmyvala v kupelni. Hviezdicky som videla, hlava ma bolela aj na druhy den poriadne. A raz som sa za mladi pripita tresla hlavou o stenu, ako som padala, zamotala sa mi hlava, ako som tancovala. A zijem. Chvala Bohu, to som mala ale velke stastie.
Mamina ale spadla z rebrika z povaly, udrela si o betonovu platnu hlavu a ani netusi, ako ju oco zniesol dole, v nemocnici si uvedomila, ze ma zle oblecene ponozky a ake nohavice a tricko. A este sa jej doktorka pytala, ci si praje spravit RTG, tak oco nahukal na nu, ze vsak si manzelka nic nepamata, ci je normalna, ze jasne, ze chce rontgen. Mala otras mozgu. Nastastie ziadne zakrvacanie alebo prasknuta lebka. Ale odvtedy ma problem s krcnou chrbticou, herniu disku dost vaznu. Takze hlava vydrzi toho dost, fakt.
Naposledy sa mi syn 2,5 rocny smykol na podlahe, ked sa rozbehol rovno z vane s mokrymi nohami a tresol hlavou zatylkom rovno na podlahu. Alebo sa blaznili so surodencami a tiez hlava o stenu, mame taku drsnu omietku, mal tam poskrabane krvave bodky, modrinu jak svet. Ja by som asi na pohotovosti bola kazdy tyzden aspon 3x, pri 3 vacsich detoch a o chvilu aj to stvrte zacne lozit, tak amen tma.
Neboj nic, to sa Ti zahoji.

nikha2809
12. júl 2023

@vlado818 vieš čo, ja som bola nedávno u nás s dcérou na urgente, večer, zlomila si prst.A v čakárni pani s kliešťom 🤦😂 akože som len kukala ako puk.Keby zostane hlavička ok, ale takto...veľakrát sa tým lekárom a sestrám absolútne nečudujem, aký sú nepríjemný a otrávený...

mogaa
13. júl 2023

@nikha2809 zrejme máš prázdniny a veľmi sa nudíš.....ak by to bolo reálne - nie na pohotovosť sa chodí až keď zvraciaš alebo by si bola chvíľu v bezvedomí.....nie s rozbitou hlavou ktorá ani nepotrebuje šitie.....chápala by som ak by išlo o malé dieťa, ale toto vážne riešiš pri dospelej osobe?

nikha2809
13. júl 2023

@mogaa ja???? Prečo toto píšeš mne??? Ja niesom autor 😂

veronika19895
autor
13. júl 2023

@mogaa nešla som na pohotovost. 🙂

beata_k
13. júl 2023

@veronika19895 Tesime sa s tebou 🤗

zuzuliennka1
16. júl 2023

https://www.health.gov.sk/?pohotovosti-po-novom
tu je k pohotovostiam pekne zhrnuty clanok, aj s odporucaniami, kedy ist a kedy nie