Hospitalizácia na konci dovolenky

junova
11. júl 2018

Dievčatá, prosím poraďte mi. Zajtra v noci odlietame z dovolenky a mňa už druhý deň bolí pod pravým rebrom. Zrejme to bude žlčník. Nasadila som si diétu ale pobolieva to stále. Bojím sa aby ma nechytila kolika a nebudem môcť odletieť. Čo sa deje vtedy? Viem, že mám zavolať na asistenčnú službu a mám nárok na prekladateľa. A čo po hospitalizácii kam ísť keď ubytovanie v hoteli už skončilo a lietadlo odletelo. Desí ma to a odratavam hodiny do odletu. Ma niekto praktické informácie alebo osobne skúsenosti?

elzena2
11. júl 2018

No vzhľadom k tomu, koľko máš málo času do odletu, by si mala už teraz zavolať na infolinku toho tvojho poistenia a spýtať sa, či všetko ti preplatia v prípade hospitalizácie a čo po nej. Ak by si si predĺžila pobyt hospitalizáciou, tak si rezervuješ iné ubytovanie a počkáš na ďalší let. Niektoré poisťovne ti to preplatia, iné nie.
Ja som mala na dovolenke problém s močovými cestami, tak ešte pred tým, ako som išla do nemocnice, som sa informovala, aké potvrdenia si mám vypýtať a ako postupovať.

pupi14
11. júl 2018

A nevydržíš to pokiaľ prídete domov? Bolí to až tak moc? Treba si rozhodne zavolať asistenčné služby alebo delegáta a možno by ťa vzali aspoň na nejaké to vyšetrenie

simsalabim
11. júl 2018

@junova to ti kludne moze prejst. Mna zlcnik sem tam trapi uz niekolko rokov (kamene+polypy a najnovsie aj piesok), Zachvat som doteraz nemala ziaden, ale mavam obdobia extremneho netravenia, pobolievania pod rebrom,nafukovania, palenia zahy (mam pocit, ze aj z vody), ktore po 3-4 dnoch prejde a potom mam aj pol roka klud. Ale uz sa chystam na operaciu.😉

Inak si myslim, ze zbytovne stresujes s tym, ze co po hospitalizacii a pod. Kamoska takto ostala trcat s detmi v Turecku v case prasacej chripky a o vsetko sa postarala poistovna. Deti boli v nemocnici (vraj tip top), ona ako sprevadzajuca osoba mala poistovnou zaplatene ubytovanie v hoteli a viem, ze aj let naspat jej vybavili, ale podrobnosti si uz nepamatam. Zakladom je dobre cestovne poistenie a myslim, ze sa nemas coho bat. Mnazel minuly rok mal problem s uchom, poistovna ho odporucila na vysetrenie, siel taxikom, lekar v nemocnici uz o nom vedel a bral ho prveho dnu (inak tam vraj cakalo tolko ludi, ako v klasickej slovenskej nemocnici). Ucty si vsetky odlozil a doma to poistovna preplatila. Dokonca mu tu platil aj grecky recept 🙂

hettinka
11. júl 2018

@junova kúp si niečo sko no-spa alebo buscopan. Drž diétu, úplne bez akéhokoľvek tuku a od bolesti novalgin, algifen. Pripadne nejaký pankreolan.
Žlčník boli pod rebrom a dozadu, môžeš to mat len podráždene. Snáď odletis. Inak volaj poisťovňu.

ibrunova
11. júl 2018

Zbehni do lekárne, poradia ti, prípadne aj s delegátom.

janinah
11. júl 2018

Nestresuj dopredu.,kúp si nejaké antispazmolytikum napr.No-spa a zober do prír. batožiny a drž dietu.

olive777
19. júl 2018

@junova Pod pravým rebrom to je skôr pečeň, nerozčuľovala si sa príliš posledné dni?

junova
autor
19. júl 2018

@olive777 ahoj, nakoniec som šťastne dorazila na Slovensko a chirurg mi zistili zápal chrupavky na hrudníku na pravej strane. Bolia ma rebrá. Bolesť mi vystreluje až do chrbta. Snáď to čoskoro prejde.

olive777
20. júl 2018

@junova Och tak to si mala šťastie, no tak skoré uzdravenie Ti prajem!🍀