Ahojte dostala som papier zo SP. Vie mi niekto povedať prečo ? Lekársku správu som poslala aj do roboty,keďže mi skončila RD a potrebovali vedieť prečo nemôžem nastúpiť do roboty, takže vedeli že čo sa mi stalo. Prvý krát som dostala takéto niečo a nechápem prečo
@pinguu123 toto dostal aj môj muž je to nejaké nové pravidlo
zamestnavatela si nemusela vyplnat kedze ti uraz nevznikol pri plneni pracovnych povinnosti
no si na PN a lekár tam uviedol dôvod nie choroba, ale úraz....toto tlačivo je zo SP, musíš ho vyplniť a zaslať na SP, inak ti nevyplatia PN.....SP zaujíma či si bola pod vplyvom alkoholu, v tom prípade sa PN znižuje,....to nemá nič spoločné s pracovným úrazom....
@andrejka1974 nové pravidlo? Je to klasický postup pri akejkoľvek úrazovej diagnóze, bez ohľadu či to je alebo nie je pracovný úraz.
@pinguu123
Na tlačive PN sú 3 možnosti, jednu z nich lekár zaškrtne:
Choroba, pracovný úraz, ostatný úraz
Pri možnosti pracovný úraz sa vypisuje pre Sociálnu poisťovňu špeciálne tlačivo a pre možnosť Ostatný úraz je tiež osobitné tlačivo. Treba vyplniť, podpísať a zaslať do SP , čím skôr.
@lilinka88 môj muž to dostal teraz prvýkrát tak preto som bola prekvapená,pretože mal aj iné úrazy a nikdy to pred tím nepytali
je to necitatelne, ale je to ako hlasenie urazu vypln vyznac a rozhodnu ci mas narok na davku ale najskor nemas narok ale vude to ospravedlnene