Hlásenie úrazu na účely nemocenského

pinguu123
27. aug 2023

Ahojte dostala som papier zo SP. Vie mi niekto povedať prečo ? Lekársku správu som poslala aj do roboty,keďže mi skončila RD a potrebovali vedieť prečo nemôžem nastúpiť do roboty, takže vedeli že čo sa mi stalo. Prvý krát som dostala takéto niečo a nechápem prečo

mamina7070
27. aug 2023

je to necitatelne, ale je to ako hlasenie urazu vypln vyznac a rozhodnu ci mas narok na davku ale najskor nemas narok ale vude to ospravedlnene

andrejka1974
27. aug 2023

@pinguu123 toto dostal aj môj muž je to nejaké nové pravidlo

mamina7070
27. aug 2023

zamestnavatela si nemusela vyplnat kedze ti uraz nevznikol pri plneni pracovnych povinnosti

mogaa
27. aug 2023

no si na PN a lekár tam uviedol dôvod nie choroba, ale úraz....toto tlačivo je zo SP, musíš ho vyplniť a zaslať na SP, inak ti nevyplatia PN.....SP zaujíma či si bola pod vplyvom alkoholu, v tom prípade sa PN znižuje,....to nemá nič spoločné s pracovným úrazom....

lilinka88
27. aug 2023

@andrejka1974 nové pravidlo? Je to klasický postup pri akejkoľvek úrazovej diagnóze, bez ohľadu či to je alebo nie je pracovný úraz.

zaba21
27. aug 2023

@pinguu123
Na tlačive PN sú 3 možnosti, jednu z nich lekár zaškrtne:
Choroba, pracovný úraz, ostatný úraz
Pri možnosti pracovný úraz sa vypisuje pre Sociálnu poisťovňu špeciálne tlačivo a pre možnosť Ostatný úraz je tiež osobitné tlačivo. Treba vyplniť, podpísať a zaslať do SP , čím skôr.

andrejka1974
27. aug 2023

@lilinka88 môj muž to dostal teraz prvýkrát tak preto som bola prekvapená,pretože mal aj iné úrazy a nikdy to pred tím nepytali