Ahojte, moja dcerka je take sidlo ale dost nemotorne - kde tam padne a hned obite kolena a cele nozicky modrinove. Existuje nieco na to? Zijeme v UK tak tu sa na to vypytovat nechcem... stale pada na schodoch - ale ked ide hore a jej nozicky na kazdy pad reaguju modrinou ktora meni vsetky farby, nie vzdy sa to da odchytit a prilozit na to hned studene. Dakujem za odpovede 🙂
Calciova masticka. Trochu rychlejsie sa modriny vstrebaju, ale zase nie je to tak, ze na pockanie zmiznu. Nasa mala je zas vymyselnik, ako chalanisko, ma doskriabane a modrinkove cele lytka aj kolienka, lebo kade tade lezie a skace a neda si povedat.
@s.i.m.k.a1 arnica mast, dostat v boots a skoro v kazdej lekarni.
@s.i.m.k.a1, heparoid, ale nie je dobry na pecen, urcite by som ho detom nedavala a dospelym len vynimocne. Hematom sa normalne vstrebe, netreba ho riesit.
Menalind krém a asi aj sprej je...ale nie som si istá, či aj na modriny...môj starý otec to mal na preležaniny...
@s.i.m.k.a1 my to iste..dcerka je velmi akcna, vylieza na preliezky pre ovela vacsie deti - i ked jej odvaha nechyba, sem tam aj spadne..nozicky ma cele modrinove, ked som jej minule obliekla kratsky, tak som sa az bala vyjst s nou von, sak si budu mysliet ze ju bijem... mama vravela, ze ja som mala to iste, aj teraz mam kde tu modrinu..brala som v detsve ascorutin, vraj dost dlho...ja sa chystam s dcerkou k dr...sama jej nic ordinovat nebudem...ked tak, dam vediet co mam odporucila 🙂
@s.i.m.k.a1 nám pomáha obyčajná calciová mastička 🙂
@katka1981 Viem, ze sa to vstrebe ale keby si tu v Anglicku niekto obzrie jej nozicky tak volaju socialku ze ju doma mlatim... stale pada, to ma po mne, ja som tiez na nohach modrinova, zakopavam vsade, o postel, o stolicky, o vsetko 🙂 no nepozeram sa asi 😀
Dakujem vsetkym za rady 🙂
@s.i.m.k.a1 ak má časté modriny tak by bolo treba vyšetriť i krv........no asi radšej nie v UK 🙄
@s.i.m.k.a1, moja modriny nemala a teraz bude mat o mesiac 4 roky a vsetko si vynahradza. Minule ju na ceste nechtiac podkla kamoska, este ze mala dlhe leginky, kolena ma len modrinove ale laktiky si to odniesli, jeden mala dost velku chrastu, nase najvacsie bibo. Asi maju take obdobie, lebo ozaj sme boli bez urazov az na rozbite celo, ked padla z postele, a to jej ani krv nesla, len jazvicka malinka ostala.
@sendy182, krv moze mat v poriadku, mne sa tiez hned urobi modrina a krv mam dobru, ja mam tiez nohy dobite jak male decko a najvacsiu som mala ked som isla do poradne gyndovi, ked som bola v prvom trimestri, ale taku modrinu som mala, ze som cakala, ze sa gyndos opyta, co sa mi stalo, ale ozaj ma to bolelo priserne. Ale to som sa riadne buchla.
ahojte kocky, na modriny a vobec na bezne urazy v domacnosti je skvely Aloe vera Spray prvej pomoci. Ma dezinfekcne ucinky, nestipe, ukludnuje a hoji. Ma vsestranne vyuzitie, ale podla vlastnych skusennosti je to doslova zazrak. 🙂
sprej z aloe vera , môžeš ho použiť na všetko
Ja pouzivam Aloe Vera koncentrat s 90%nym obsahom aloe vera.. je perfektny na modriny !!! 🙂 Ma aj prijemne chladive ucinky a modrina tak neboli 🙂
Neviem, aky prostriedok modriny dostat v UK, ale kamarat lekar mi poradil hned po uraze prstom jemne masirovat okolo miesta narazu asi 5 minut, aby modrina nevznikla, alebo bola mensia. Ak sidlo vydrzi, skus to, u nas to funguje.
Baby prosim vas ja sa potrebujem modrín zbavit co najrýchlejšie ta bolesť mi nevadi ale zafarbenia sa potrebujem
@s.i.m.k.a1 myslím, že heparoid masť, určite tú mastičku môžu aj deti 😉