Maminky môj syn mal zlomeninu dolného konca ramennej kosti a po zložení sádry mal divný uhol ruky,vlastne ju ani do dnešnej doby neohne,a to sme absolvovali už rehabilitáciu.Rozhodla som sa obrátiť na inú doktorku práve preto že sa mi to nevidí.Aj podľa tejto je všetko v poriadku .Mne sa však zdá že kosť je krivo zrastená a divné mi je aj to,že dnešná návšteva dr sa skončila bez popisu RTG nálezu.Kde sa máme ďalej obrátiť?Veď to nemôže ostať 7 ročnému dieťaťu takáto vykrivená ručička Ďakujem
po daní sádry dolu mu nebol robený rtg snímok aj to ,že ju stále nedá do urč.polohy ,dá sa to zistiť jedine zo snímku a ten mu môže dať spraviť aj pediatrička a následne to môžte riešiť,môže ísť inak aj o skrátené šľachy ,na to treba ešte rehabku,ale až po rtg snímku,...nech sa vylúči príčina tohto stavu...
aj sama môžeš ísť za detskou dr a vypýtať sa na rtg, a tam sa potom uvidí čo ´dalej
@aristka
@nefertiti7 ano robili mu rtg snímok aj po zložení sádry,rehabku sme absolvovali 10 x,ale práve tam nám bolo povedané že rehabka nepomaha aby som skúsila konzultáciou s iným lekárom.Dnes som bola u inej dr-ale tá vôbec neuviedla záznam z rtg do karty povedala síce že je dobrý ale ako môžem tomu veriť keď neurobila popis a navyše veď vidíte tu ručičku nie je to ok-podľa mňa
@miruska320 ja nie som sestra ani lekárka ale tiež by sa mi to nepáčilo aby moje dieťa malo takú ruku. Si matka, takže si svoje dieťa poznáš. Odkiaľ si? Choď inam, ja by som šla, na chirurgiu do väčšieho mesta, každý má nejakých známych, nech sa na to pozrú odborníci. Boli ste v Bojniciach?
@miruska320 a videla si ten snímok ,lebo to je krásne vidieť aj pre laika,určite treba to riešiť a vyhľadaj iného traumatológa najlepšie zo špitála..
@nefertiti7 ano bolis me v Bojniciach na traumatologii a dnes na Uniklinike u tej inej dr.chirurgičky ako som spomínala
@aristka ano ja som videla ten snímok a práve v tej časti kde sa schádzaju kosti by sa mi videl taký menší skok,ale dr povedala že je to ok tak ja neviem či veriť dr a dať ešte rehabku alebo skúsiť vyššie pracovisko
@aristka a traumatolog bol zo špitála
@miruska320 ja by som ešte zašla za iným lekárom a bolí ho niečo v tom mieste pri pohybe?
@nefertiti7 veď práve neviem či to mám riešiť celkom momi nášho okresu-aspoň to tak vyzerá
@miruska320 u koho ste boli v Bojniciach, skúsim preveriť iného chirurga, mám tam kamošku
@miruska320 malý skok ,to sa stať môže ,ale namalo by to robiť takéto problémy,určite to treba ešte prekonzultovať a prípadne doplniť rehabku a chalan nech sa s tým nebojí hýbať aj keď to bolí,lebo rozťahovanie šliach a svalov bolí,sama ho kontroluj a precvičuj s ním pohyby...
@nefertiti7 na peciatke je ze mudr.Mlady Michal ale nas osetroval mudr.Dusan Magdin
@nefertiti7 dufam teda ze si to obre pamatam ked sa mi predstavil-proste ide o starsieho lekara isto vyse 50 mozno aj 60 r.
@aristka jasne ze cvicime len ako hovorim sama rehabilitacna sestra skonstatovala ze to dakeh nejde ani nasilu-stale vp flexii 90 stupnovy uhol
aka bola ta zlomenina? lebo jednoducho povedane ak sa raz nieco zlomi uz sa to nikdy nezrastie do povodnej podoby. To by chcelo mat snimku po uraze a po odstraneni sadry, na rehabilitacii Vam co povedali?
@tatko_bebe no to mi je jeanse,ze zlomenina sa uz neda do povodneho stavu,lenze tu okrem krivosti ide aj o to ako som vyssie uviedla ohybnost v lakti je len 90 stupnov-to znamena keby sa chcel dotknut dlanou svojho pleca tak to neurobi-a po 10 rehabilitaciach vo ir.prudu a po 10 rpzcvicovaniach nam na rehabke povedali ze tam neico brzdi-neda sa s tym pohnut-proste rehabka nepomohla
@tatko_bebe zlomenina dolneho konca ramennej kosti
@miruska320 nechcem ta sklamat, ale asi ta hybnost uz nebude tak ako by mala. Ja som si v 12 zlomila ruku v lakti, bola operovana, sadra mesiac a par dni, po dani dole sadry som zacala chodit na vodoliecby a rehabilitacie, kazdy druhy den celeho pol roka, takze ja si myslim ze 10 rehabilitacii je dost malo.
Hybnost sa zlepsila, ale ruku nevystriem uplne, ostava mi lakti cca 30 stupnovy uhol oproti tomu, ze som nezohla ruku tak ako tvoj syn, ze som sa nevedela doktnut rukou ramena alebo sa naciahnut vystretou ruku pre nieco to bol pokrok. Doteraz ma ruka boli pri zmenach pocasia a pri tvrdsom buchnuti do tej ruky.
Ja by som teda odporucila pokracovat v rehabilitaciach, cvicit aj doma, vodoliecby, vraj aj elektroliecba zabera a uvidis bude lepsie.
@egyptanka no to si ma fakt nepotesila moc,len moj syn mal sadru presne tri tyzdne-z toho tyzden a pol uplne makku v oblastiach kde sadra mala laket fixovat,a ked sme isli na kontrolu ze ta sadra je divna (vobec sme ju nenamacali),tak ju dalidole,urobili rtg a nechali na volno a ja myslim ze toto bola chyba,nakolko dr sam povedal ze to este nie je zrastene ale ze u deti sa to zhoji same aj bez sadry-len mna mrzi ze sa ku mne donieslo ze tato zlomenina je dost zlozita ako mu to mohol nechat po troch tyzdnoch v sadre len tak navolno ,nezrastene-ako odbornik mohol ratat s tym ze sa nieco moze "vymknut spod kontroly"
@miruska320 poslala som ti IP, a tých rehabilitácii je málo, hádam pomôže moja info a aspoň takáto pomoc, pa
@nefertiti7 ano dakujem citala som to-ano vsak len za tych 10 rehabilitacii sa to nepohlo o nic,proste sestra povedala ze tam to nepusti,nevedela povedat ci nejaky klbik alebo zle zrastene
osobne si myslim ze len cvicit a cvicit.. a ak to bolo zlomene na zlom mieste tak sa ta hybnost napriek 100% usiliu nemusi vratit na povodne parametre, aj ked to znie surovo, je to tak. Ale urcite by som to este skusil konzultovat u chiruga pripadne ortopeda, cim viac hlav tym viac rozumu. Ono robit rozsiahlejsi zasah do ramennej kosti, len preto aby bola zabezpecena rovnaka hybnost je nezmysel uz len preto ze ide o dieta, kt. rastie. Urcite by som to konzultoval ale nieje to az take strasne, obtelefonuj si chirurgov najlepsie ortopedov a uvidis, v BA je cela klinika ortopedie kde by mu vedeli pomoct (alebo by ste sa posunuli ako dalej) na Zahradnickej ul. http://www.snop.sk/zdravotna_starostlivost/
@miruska320 a co sa tyka tej ohybnosti ze sa nemoze dotknut ramena, ono nejde len o samotnu ramennu kost, ak sa mu pri zlomenine poskodili vazivove upony tak oni sa pri regenracii ak su natrhnute zrastu a skratia sa. TO je uplne normalny stav a preto potom uz nemoze dat ruku do takej polohy ako predtym. Tam sa potom ak rehabilitacia nedokaze tieto slachy nejakymi cviceniami dat to priblizne rovnakeho stavu, polohy, tak sa tie slachy ale len po zvazeni vs pre a proti operativne napravuju laicky doslovne nariezaju, lenze tam zase hrozi ze sa to potom uplne pretrhne a je to v hajzli.. proste treba ist k ortopedovi a uvidis, nakoniec dojdes k zaveru ze to vobec nevadi 🙂 ver mi
@tatko_bebe dakujem pekne
@aristka
@tatko_bebe
@nefertiti7
@egyptanka
dnes sme mali konzultáciu s chirurgom kUKLOM,,ten konečne nezahmlieval a povedal ako sa veci majú-do sádry bola ruka uložená správne bez posunu,ale keĎže bol opuch a sádra tlačila -tak nám ju nastrihli a keď opuch opadol tak pravdepodobne došlo ešte v sádre k posunu kosti,po zložení sádry už na snímke tento posun vidieť a proste všetci tvrdili že je to ok.Keby to vtedy riešili stačilo môjho syna uspať a dať to do pôvodnej polohy.Teraz sa to bohužiaľ už nedá treba len cvičiť a to bude trvať aj možno 2 roky aby sa to o čosi posunulo,ale už nikdy to nebude ako bolo.Rozdiel medzi zdravou a zlomenou rukou je celková odchýlka 60 stupňov.Vivat naše zdravotn 🤐 ☹ íctvo
@miruska320 krista,veď takto sa to nerobí,prv sa dá len sádrová dlaha a po pár dňoch sa naloží sádra na celú ruku,a keď tlačí treba sádru vymeniť a nie na predilenkčnom mieste uvoľnovať,určite nech vám to dá na papier lebo toto budú trvalé následky, ak je poistka a skúsila by som aj advokáta ,či by sa to nedalo potiahnuť,ako odškodnenie....ak keď šanca malá... ☹
@aristka ano už aj toto mi radili a nie jedna starna,ale zdravie alebo ohybnosť ruky mu to nevráti
mrzí ma to a isto sa zajtra chystám za pánom doktorom ktorý nám to spôsobil že ako odborník stojí za riť keď toto neriešil
miruska toto som Ti napisal nikto mu nebude lamat ramennu kost aby mu to napravil ale aristka na Slovensku odskodne? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
na nejake odskodne zabudnite je to nerealne, jedine co mozte je porozpravat sa zoci voci na ulici s dotycnym chirurgom 😠