Dieťa zjedlo ostrý úlomok. Čo sa môže stať?

zuzanocka
22. feb 2011

baby, je mi na mŕtvicu.... malá nechcela večerať, objavila napokon také tie malé vidličky plastové - niečo ako napichovátka - že nech jej nakrájam rožtek, bude si napichovať... ja som si neuvedomila, že to je mäkký plast, dala som jej ich a keď dojedala, ukázala mi vidličku, že je na nej zlomený jeden zub 😖 😖 😖 😖 nikde som ten kúsok nenašla - je to asi 7-8mm dlhé, špicaté, ostré 😢 😢 😢 tvrdí, že to nezjedla, ale nemusela si to všimnúť v pusinke, podľa mňa...
iste sa jej to nezpichlo do hrdielka, nič nehovorí, je úplne ok...
strašne sa však bojím, že sa jej to zapichne do črevka...
čo sa jej môže stať? ☹ ☹ ☹
myslím, že ani rtg to neukáže, pretože je to plast a kontrastné látky...neviem...??
tak si teraz strašne nadávam, vždy dávam na ne pozor, niekedy až príliš a takúto kravinu zanedbám? ☹

latvia
22. feb 2011

@zuzanocka ukludni sa, teraz ti stres nepomoze. ostava ti len sledovat ju ci ju neboli brusko a kukat do nocnika ci to nevykaka. prehladaj vsetko, kde by mohla zapotrosit ulomok, ak ho nenajdes, a zjedla ho, nic s tym nespravis, lekari tiez nie. na rtg to neuvidia a nic s tym robit nemozu.takze len klud a sleduj

zuzanocka
autor
22. feb 2011

@latvia ďakujem, ja viem ☹ už som obe uložila... 😔 a som pripravená na to, že budem hľadať v nočníku... no... zajtra sú u mojej maminy, tak bude musieť mamina odkladať alebo malá vydržať, kým neprídem 😝
strašne moc dúfam, že sa jej to niekde nezapichne - do črevka, do žalúdka... možno to aj žalúdočná kyselina rozpustí... bol to taký tenučký kúsok... 😒

martincca
22. feb 2011

tak tak sleduj malú a pre istotu daj (neviem či už teda papá) kyslú kapustu, keď to prehltla tak sa to pekne obalí a pôjde von 😉

latvia
22. feb 2011

@zuzanocka ono telo je vcelku chytra vecicka, dokonca aj zabudnute ihly v bruchu sa vedia obalit tkanivom tak aby nic nepopichali...plast sice sarapatu narobi moze, ale nemusi. sledovat. ak bude boliet brusko, hned na pohotovost

crysmile
22. feb 2011

@zuzanocka mne tak mala odhryla z jogurtoveho kelimka kusok ked mala asi rok, tiez to bolo ostre a vobec som si to neuvedomila.. nasla som to v plienke.. potom som si tiez nadavala, ale ono sa to moze zabalit aj do potraviny a vyjde to von, ale treba ju pozorovat ked o tom vies..
neznamena to ze si zla mama, neurobila si to naschval.. len ju pozoruj a hlavne ked vies ze bude kakat..

bosoriak
22. feb 2011

@zuzanocka Tiez si myslim, ze netreba stresovat. Kedze sa to stalo pri jedle, je velmi pravdepodobne, ze aj ked to zjedla, tak sa to obalilo jedlom a jednoducho to vykaka. Drzim palce.

zuzanocka
autor
22. feb 2011

@martincca kyslú kapustu nechce...
malá potom ešte dojedla pár súst...tak snáď budete mať pravdu a obalí sa to...

@latvia ihly???? no pána... 😖

a ďakujem vám 😵

domi1911
30. jún 2018

Ahojte. Baby prave mala zjedla tiez kus z napichovatka - babka jej dala melon a s tymto si to napichovala. Ma 4 roky a myslela si ze to je kostka z melona... ako to potom dopadlo? Vykakala to mala? Strasne som nervozna...

jankazsa
30. jún 2018

@domi1911 vykaka ☺ crievko sa bude k tomu ulomku správať tak, ako keby ste dazdovku chceli napichnut na niečo ostré, dazdovka sa vďaka svojej slizkosti tomu bude uhybat ☺ pre dobrý pocit dieťa sledujte, ale nemali bt sa mu nič stat

domi1911
30. jún 2018

@jankazsa dakujem pekne uz som si citala nejake clanky,hned ako by jej nieco bolo utekame samozrejme na pohotovost. Prehltla to bez problemov,nekaslala ani ju nic netlaci v brusku ani na hrudi takze sa to urcite do zaludka smyklo sa mi zda.

permanentka
30. jún 2018

Mna chytali pred tyzdnom infarktove stavy 😀

zara0201
30. jún 2018

@permanentka Ja trosku od veci ale nam v zime psy zozrali plastovu odmerku z kuchyne. Asi litrovu. Nasla som po nej len minimum ulomkov.

domi1911
30. jún 2018

@permanentka vykakane?

domi1911
30. jún 2018

@zara0201 pes ma trosku ine kyseliny ako clovek ten stravi takmer vsetko.

zara0201
30. jún 2018

@domi1911 Myslis ze aj plast? Raz mi maly yorki zozral gombicku z pyzama a tu vykakal celu.

bea28bea
14. dec 2018

@permanentka dobrý deň. Chcem sa opýtať, či vyšla lyžička von. Môj dnes spapal kúsok ostrého plastu z píšťalky

permanentka
14. dec 2018

@bea28bea nie nic sme nenasli ☹ ale moja krstna dr povedala ze sa nemam trapit se to sa rozlozilo..tak snad

amalka1991
26. jún 2019

@permanentka ahoj. Moja zjedla asi nieco podobne. Nikto nevieme. Ale ked to dieta nevykaka to nevadi ze ostane v brusku? Mam hrozny strach

fkata
27. jún 2019

@amalka1991 určite nezostane v brušku. My sme čakali na obrúčku 4 dni.

permanentka
27. jún 2019

@amalka1991 mne moja krstna (Dr.) povedala ze sa to rozlozi ze to uz nemusim vidiet v stolici a ked ju nic neboli...tak sme nechali tak 🙂

amalka1991
27. jún 2019

No nam sa stratio tento kusok. Mala v tom mala hrakcy v ohradke. Takze sa to zlomilo asi v ohradke. Nenasli sme to nikde. Strasne sa bojim. Ja si nemyslim ze sa plast v tele rozlozi. Z tohto som na prasky vsetko dava do ust xely den len striehnem😔
@permanentka
@fkata

amalka1991
27. jún 2019

Viem. Najvacsia debilina dat do tohto tenkeho plastu hracky.

zuba1987
8. aug 2019

ahojte... ako ste dopadli?

ivanadca
1. júl 2022

@permanentka viem že už dávno no vykakala to mala tiež zjedla plast aký veľký neviem no za tým zajedla chlebík a v pohode.