Dcérka sa pichla na odhodenej ihle

vcielka15
29. apr 2018

Ahojte, stalo sa Vám už že sa Vám dieťa pichlo na odhodenej ihle? Dnes sa nám to stalo na dedine, a mala mi to povedala až večer v posteli. Vedela som o Tom že sa jej niečo stalo ale povedala mi že to sa len poškriabala.

bleblu
29. apr 2018

Ja by som urcite konzultovala minimalne s pediatrom co dalej alebo sla na pohotovost

dankovicova
29. apr 2018

Zajtra treba ísť k doktorovi

vcielka15
autor
29. apr 2018

Volala som teraz s našou dr. zajtra ideme k nej

bleblu
29. apr 2018

@vcielka15 to je dobre. Je tam hozba nskazy zltackou

vcielka15
autor
29. apr 2018

Toho sa obávam lebo v stredu máme nastúpiť do kúpeľov

vcielka15
autor
29. apr 2018

@bleblu nevieš koľko môže trvať pokiaľ prídu výsledky

martinamg
29. apr 2018

hned na pohotovost a kontrolne testy...ktovie co si kto pichal...

pribinak
29. apr 2018

@martinamg Nemyslim si, ze hned jej budu robit testy. Žltačka, HIV maju svoju inkubačnú dobu, rozhodne nie nejakych 48 hod

melli88
29. apr 2018

Rozhodne ziadaj o vysledky na vsetky mozne choroby

bleblu
29. apr 2018

@vcielka15 pokual viem pokial je tam dovodne podozrenie predchadza tomu este hospitalizacia, ale nechcem ta strasit. Lekarka ti povie presne

vcielka15
autor
29. apr 2018

Ako sa fakt neviem som z toho v koncoch keby mi to povedala hneď by som aspoň zobrala aj tu ihlu nejako ale ona mi to povie až doma.

lindusss2016
29. apr 2018

@vcielka15 kamos mi raz hovoril, ze sa jeho kolega pichol ihlou pri vynasani odpadkov. Isli hned na pohotovost, viem, ze brali aj ihlu. Na pohotovosti mu spravili rozne vysetrenia, ale na krvne testy cakal dost dlho. Ako pise
@pribinak napr.na hiv sa tusim caka tyzden, ak nie dva

bleblu
29. apr 2018

@vcielka15 no tym sa to komplikuje. My sme mali nedavno tiez taku nie kazdodennu situaciu. Dcerku pohryzol v zoodome potkan. Tiez sme si uzili u lekara na infekcnom ale nastastie bolo vsetko ok no to bola o nieco lahsia situacia ako toto

vcielka15
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vcielka15
autor
29. apr 2018

Viem že su tam rôzne inkubačne doby od 15 do 30 dní...a keby sme tu ihlu aj našli pomohlo by to

lindusss2016
29. apr 2018

@vcielka15 ja si myslim, ze nie 😕 ved nakazit sa moze niecim, co nema suvis s obsahom striekacky. Ak pises, ze ste na dedine, pravdepodobne poznas ludi v okoli, skus porozmyslat, kto tam zije (starsi ludia, cukrovkar atd) snad to bol len nejaky fraxiparine, inzulin alebo to mohla byt aj nejaka veterinarna latka. Zas by som nehladala za vsetkym nejakeho narkomana so zltackou, to je dost nepravdepodobne.

lintu
29. apr 2018

nejdem zľahčovať situáciu, ale určite to bola ihla? resp. nemohla to byť ihla na šitie?

vcielka15
autor
29. apr 2018

@lintu tvrdila mi že to malo na konci také zelené ako majú doktori...ja tam ráno pôjdem a skúsim pohľadať či ju nenájdem

lindusss2016
29. apr 2018

@vcielka15 a kde to.bolo?

vcielka15
autor
29. apr 2018

@lindusss2016 o 4 dediny ďalej od nas

vcielka15
autor
29. apr 2018

Narkomani sú tu není ale nikdy nevieš či náhodou tam niekto nestal autom a neodhodil to

lindusss2016
29. apr 2018

@vcielka15 to jasne, moze byt cokolvek, samozrejme to netreba podcenit a musia sa spravit testy. Ale aby si nezosedivela, kym budu vysledky. Ved ju skus pohladat. Mozno to bude nejaka hotova injekcia rovno aj s nazvom liekua snad ta to.trosku ukludni. Drzim palce

lintu
29. apr 2018

@vcielka15 aha, tak to potom nič.... nech vám to teda dobre dopadne 🙂

pribinak
29. apr 2018

Nie som odborník, ale vacsina týchto vírusov ci bakterií velmi mimo organizmus dlho neprežijú. Cize ak tu ihlu nezahodili niekto krátko predtým, tak je velmi nízka šanca na nákazu. Tieto vírusy potrebuju organizmus, bez neho su rychlo mŕtve.

vcielka15
autor
29. apr 2018

@lindusss2016 ja si myslím že šedivá som už teraz z toho...kúpele môžem hneď zajtra odvolať a dať nový termín

vcielka15
autor
29. apr 2018

Uvidíme zajtra som už teraz mimo z toho ale ako sa hovorí ráno mudrejšie večera. Ďakujem a držte palce

janickadr
29. apr 2018

@vcielka15 Kupele odvolavat nemusis. Inkubacne doby napr.na hepatitidy (B, C) su dlhe, cca 30-180dni... A, odolnost virusov hepatitidy B je vysoka, preziju aj mrazy, aj roky, aj horuce teploty, aj dlhe tyzdne. HIV virus je na vonkajsie prostredie citlivejsi, preziva mimo organizmu len minimalne... Cize riziko moze byt najma hepatitida B, no na tu su uz deti ockovane (a teda C, proti tomu sa neockuje). No snad bude vsetko ok... 🙂

janinah
30. apr 2018

Treba podrobne zistiť aka to bola ihla a kde.Možno niekto doma dostaval bežnu injekciu napr. vitamín B12....alebo Fraxiparin,to je bežné.A či to vúbec bola ihla injekčná....

montemotherone
30. apr 2018

@vcielka15 bolo by vhodné nájsť tú ihlu, aj s pomocou obce. Je to všeobecné ohrozenie. Takže by som to nahlásila aj na OU. Nech sa tam neporania aj ďalší ľudia a hlavne nech sa tomu predchádza. Na dedine by to mohlo byť jednoduchšie ako vo veľkom meste 🤔

vcielka15
autor
30. apr 2018

Pediatrická nám zobrala krv do kúpeľov ísť mzoeme a o mesiac máme prísť znovu na krv a uvidíme. Bože toto bude mesiac