Dnes mi moja dcera zedla sol do umyvacky riadu. Co treba robit?
@cioo volaj sem 02/ 5477 4166 je to 24 hodinova poradna toxikologickeho centra. Priprav si obal od tej soli a povedz im zlozenie, povedia ti, co dalej. Ak aj ten obal nemas, aj tak tam zavolaj.
ak toho zjedla vela, skus jej vyvolat vracanie, ak si len lizla tak nic. to by som urobila ja.
@luciao2 to vracanie nie je vsemocne. lebo su iste chemikalie, pri ktorych by sa praveze vracat nemalo (aby tie zvratky spojene s chemikaliou neposkodili hrtan, usta a podobne)
Len tam na to číslo zavolaj ,joooj tie deti ...
volaj alebo chod na pohotovost hned
@cioo takze prasky do umyvacky a podobne patria medzi leptave latky http://www.ntic.sk/ntic.php?adr=chemikalie
takze ziadne vracanie, mlieko, nic, proste do nemocnice jedine. Nie je to ziadna hanba, uz tam takych pripadov mali, len nestracaj cas
dakujem velmi pekne za rady...volala som na to cislo a poradili...cize vam este raz dakujem...
@cioo a co povedali? mozno sa ta odpoved este niekomu zide
@cioo zachovaj klud, zavolaj na to cislo tej toxikologie. nedavaj nic pit, ani jest, nevyvolavaj vracanie. oni ti povedia ako postupovat. väcsinou su tuhe chemikalie menej nebezpecne ako tekute, deti si liznu a vypluju, lebo je to nechutne. moj syn takto okostoval z tuhej vone do wc - wc-deostick... 😖
Moja pojedla gombíky z dialkoveho a mala om počkať kým vykaká 😉
a moj syn zasa figurky z človeče nehnevaj sa a mašlu ktoru mal macko okolo krku a všetko sa našlo v nočniku
@muchacc
@mihula len dievčatá, akosi ste pozabudli na to, že diaľkové ovládanie ani figúrky z človečka nie sú toxickou chemikáliou a nie sú rozpustné v organizme... ono asi soľ do myčky v nočníku nenájdete v tom istom stave, ako išla dnu... a ani na ovládači ani na spoločenských hrách som nikdy nevidela upozornenie "pri náhodnom požití vyhľadajte okamžitú lekársku pomoc a kontaktujte toxikologické centrum" - ktovie, prečo 😅
Chod na pohotovost.