Prosím Vás, včera som nešťastne spadla zo skateboardu, asi mám trochu podvrtnutý členok. Trochu mi opuchol, neskutočne to bolí, neviem už čo s tým. Máte nejaké rady? Neznesiteľná je tá bolesť.. Ďakujem
@lizzygrant choď k lekárovi môžeš mať šľachu natiahnutu, dala by som si octanovu masť a zaviazať, ale ak tak veľmi bolí radšej nech sa na to pozrie
@simsalabim @eliska13 Môže byť aj to že mám nízky prah bolesti ale tak neviem si nájsť jednu polohu prašivu v ktorej by to nebolelo. Dostupovať už vôbec nie som schopná.. Ďakujem za rady
@simsalabim ako dlho sa to hojilo?
@lizzygrant mne dlho, 2 tyzdne. Ale ja uz mam 50. Ak nevies stupit na tu nohu, urcite chod k lekarovi.Ja som chodit mohla, len som krivkala a snazila sa nohu v clenku nezohybat. natierala som si to octanovou mastou a voltarenom na striedacku. Obviazane asi tyzden, potom uz nie, ale bolel pri urcitych pohyboch. Nastastie som na home office, tak som nemusela moc chodit.
Určite s tým chod, ja som nešla a potom mi zistili po x rokoch že chodím na zlomenej nohe, už to bolo celé obrastene a nasledovala komplikovaná operácia.
chod na pohotovost, ja som si s tymto narobila taku sarapatu, ze ani za skoro 3 roky nemam s clenkom pokoj. Ak bude ok vsetko, dostanes octanovu mast na opuch, lieky od bolesti alebo nejaku mast a kludovy rezim... a za dva tyzdne mas pokoj... ale aspon budes mat istotu.
@simca06022011 @pininka1 Ďakujem Vám všetkým za rady, hneď večer idem na pohotovosť, držte mi prosím palce.. :(
@lizzygrant a preco nejdes rovno teraz? Na pohotovosti niekedy stravis hodiny... rovno by som sla s urazom na chirurgiu.
@simsalabim Na chirurgii sa čaká dlhšie jak na pohotovosti, či nie?
@lizzygrant no moja skusenost je opacna... aspon u nas, moj chirurg pracuje rychlo, pohotovost je strasne pomala. A hlavne mam pocit, ze teraz to u lekarov praveze fici este rychlejsie, lebo je tam malo ludi.
@lizzygrant nemusi... kludne to teraz moze byt na chirurgii raz dva.. ja som bola posledne na pohotovosti 4 hodiny a boli sme tam asi 5 dokopy...
Asi by som sa pozrel na vyplatnu pasku, a z odvodov do zdravotnej poistovne by som vypocital, kolko penazi som dal do zdravotnictva za cely zivot.. po zamysleni sa nad celkovou sumou by ma malo napadnut, kam by som asi s urazom koncatiny mal ist.. ak ma to nenapadne, tak asi nieco nie je vporiadku...
So včerajším úrazom už máš ísť na chirurgiu, nie pohotovosť. A určite choď.
Bolo to zlomené, bohužiaľ. Už mám aj sadru. Neviem, či je normálne, že to v sadre bolí stále lebo som nikdy sadru nemala...
@lizzygrant jeejda. Tak dobre, ze si isla. Boli to, lebo to je zlomene, ale casom by sa to malo zlepsovat, nie zhorsovat - kamoske sa bolesti stupnovali a bolo to kvoli tesnej sadre, museli ju dat dole a urobit nanovo. Ty sa teraz setri, nohu co najviac vystretu, nedavaj ju dole, ked nemusis. Nech si coskoro fit 🍀
@lizzygrant ak je bolest neznesitelna, sla by som na chirurgiu. Ja som mala nedavno vyvrtnuty clenok, kvoli tomu blbemu rusku som nevidela a zrubala som sa na schodoch. Trochu opuchol...Bolel, ale nie neznesitelne.