Čo robiť, ak 3 mesačné dieťa spadne na zem?

kiki22
14. apr 2012

ahojte neviem co mam robit, dcerka sa mi dnes zosuchla z prebalovacieho pultu na zem bola to chvilkova nepozornost, celu spm ju prezrela, vyzera ze nic nema poskodene, plakala ale som ju ukludnila, dala jej papat a uz spinka, ani na hlavke nema nic viditelne

katren
14. apr 2012

ist na pohotovost.....a hlavne, ked pises, ze nevies co mas robit....vnutorne krvacanie nezbadas

anjelicek26
14. apr 2012

@kiki22 Presne krvacanie do mozgu ci ine vnutorne zranenia nezbadas, s takymto miminkom urcite na pohotovost.

sotia
14. apr 2012

s 3 mesačným bábom jednoznačne na pohotovosť, následne na RTG lebky, bez váhania. Vnútornékrvácanie sa môže prejaviť neskôr.

kralicica
14. apr 2012

z prebalovacieho pultu? to je asi dost vysoko nie? zobudit ju a na pohotovost!

kisska
14. apr 2012

ja by som tiez isla na pohotovost, ako hovori @katren. Takto malinke deticky su sice ako z gumy, nemusi sa stat nic vazne, ale istota je istota...

skeptik
14. apr 2012

Urcite na pohotovost, a toto sa stavat jednoducho NESMIE. Chvilkova nepozornost? Ved dieta na prebalovacom pulte treba stale jednou rukou drzat. Okamzite ju ber do nemocnice, u nas by jej robili po pade z pultu CT a nechali aspon 24h na pozorovanie. Neviem ako sa postupuje na SK.

gubcikova
14. apr 2012

určite na pohotovosť,RTG lepky.nám tak padla v 3mes.na koberec s 50cm výšky.našťastie ok.vtedy mi vraveli,že ak dieťa padne hlávkou dozadu ihned utekať,ak čielkom je tam menšia pravdepodobnosť že sa niečo stalo.a presne ako píše @skeptik na prebalovacom pulte sa bábo ani na sekundu nenecháva samé.ja ked môjho malého idem kúpať,prebalovací mám na pračke a vaničku vo vani,ale vždy ho jednou rukou istím.

lenkacka
14. apr 2012

určite ju pozoruj ,nemusí mať vobec hrču a ak by bola spavá (zlý príznak) alebo začala grckať určite treba ísť na pohotovosť - len ju sleduj.Ono sa to nemusí prejaviť v ten deň ,ale kľudne aj nasledujúci deň.Mamka robí na detskom príjme a tak o pádoch detičiek dosť často počúvam.Netreba to podceňovať,ale dúfam,že to bude ok.

veverina
14. apr 2012

Ja by som ju ani spinkat po tom pade nedavala ! Utekaj na pohotovost,drzim palce ☹

akika722
14. apr 2012

nemala si ju dať hned spinkať,predsa prebalovaci plut,to je vyška....hned na pohotovosť-radšej isť "zbytočne" ako neskoro.. 3m babo,no nevahala by som

amulienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
omnia23
14. apr 2012

ist na pohotovost a nie pisat na forum

irriss
14. apr 2012

Nechapu, jak nekdo v takovych pripadech seda ke klavesnici a zapina NET ... 😖

Misto internetu, zavolat Prvni Pomoc!!!!!!!!
po telefonu Ti daji informace a pripadne prvni kroky, jak dite udrzet do chvile, kdy nebudou na miste...(u Vas)

chyba velika - uz to, ze jsi ji dala spinkat 😠

p.s. V techto pripadech jsou nebezpecne hlavne "neviditelne" poraneni.. ☹

katecameron
14. apr 2012

sleduj zrejnicky ked su rozsirene na pohotovost okamzite inak asi by som sla pre istotu lebo to je vyska 😔

fotoarch
14. apr 2012

Ahoj, 1. co sa stalo stalo sa, niesi prva ani posledna, naber odvahu a chod na pohotovost ...
Po 2. babo bude v poriadku ale musis tam ist, aby ho skontrolovali. Je to vzaujme dietata ale aj tvojom, sama sa neukludnis ... drzim palce a verim ze uz sa ti nikdy nic take nestane 😉 napis ako ste dopadli.

katka6211
14. apr 2012

kiki22 nam sa stalo nieco podobne, ale nastastie malemu nebolo nic, ale na pohotovost sme hned isli, predsa radsej 100 krat zbytocne ako 1 krat neskoro a budete mat istotu.

anjelik0907
14. apr 2012

určite utekaj z dieťatkom na pohotovosť ,neriskuj jej zdravie 😢 určite budeš aj ty pokojnejšia keď ju poriadne prezrú lekári 😔 určite by si ani nespala a neustále ju pozorovala či je v poriadku ☹ držkám palčeky aby bola malinká v poriadku .

cat
14. apr 2012

šla by som na pohotovosť. 3 mesačné?? moj syn mal 4 roky, padla mu na rameno menšia neupevnená doska na našej stavbe, poplakal len trochu ..moj muž, že niič mu neni a bola z toho zlomená klúčna kosť:((

lubenka01
14. apr 2012

určite ju zobuď a chod na pohotovosť-istota je gulomet. 🙂

slavusa5
15. apr 2012

nám spadol pred pár rokmi dvojmesačný synček, ale z postele, takže to bolo omnoho nižšie. Manžel ho nechal na prebaľovacej podložke a išiel do inej izby...Okamžite sme utekali do nemocnice, kde nás nechali 48 hodín na pozorovaní- pre istotu...Našťastie sa nič nestalo, ale...istota je istota...čo ak by sa niečo podcenilo...

sante81
15. apr 2012

stane sa, ked je dieta na posteli, mne stačila sekunda, ale bol uz vačší a do dnes si to vyčítam, ale pri prebalovacom pulte sa to stat nesmie, je to velká vyska, a ak sa aj stane, tak mamičku ktorá hladá potom radu na fore, tak na to fakt nemám slov.

latvia
15. apr 2012

mne moj syn padol na zem ked som ho prezliekala, mal 4 mesiace, zdesenie velke, ale padol na makky koberec. krvacanie do mozgu hned nezbadas, to je sice pravda, ale ty vies z akej vysky spadlo dieta, ci mu nieco stlmilo pad, ci dopadol na koberec alebo podlahu.. je pravda ze pre pokoj duse by si mala ist na pohotovost.vseobecne sa hlavne pozera, ci nebolo v bezvedomi, ci negrckalo, ci nie je prilis spave, ake ma zrenicky (mali by byt rovnakej velkosti). na pohotovosti ta poslu na rtg lebky, ci nie je prasknuta, inac je rtg na dve veci... ak by chceli odhalit krvacanie do mozgu tak jedine CT mozgu, co pri negativnych priznakoch bezne nerobia.takze ho len orientacne vysetria, pozru rengen lebky, poslu pre istotu na neurologicke vysetrenie, ci je vsetko ok a to bude vsetko.skontroluj este velku fontanelu na hlavke, ci nieje vypukla, ak je v rovine, tak by to malo byt ok.ukludni ta zrejme asi az pohotovost

zuzanka.h
15. apr 2012

aj mne malý spadol z postele , ktoré máme síce nízke, ale aj tak som šla na pohotovosť. Pre istotu !

nika1987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubina
15. apr 2012

utekat k Dr., to ze nic nie je vidiet este neznamena, ze nema nic vnutorne poskodene, nechcem strasit, ale ja by som utekala na pohotovost............a to co najskor

shaga
15. apr 2012

utekat k lekarovi.

nasta197
15. apr 2012

pre boha este ju daš spať ....! ak ma niečo z hlavkou vo vnutri ak sa ti neprebudí!!???.. utekaj utekaaaj ja by som ani nepísala čo mam robiť predca nemá takú tvrdú lepku ako dospelí jeeemine hned daj vediet ako to dopadlo u lekara.... nemusi mať nič ale nedaš za to nič že pojdeš..!

kiwi82
15. apr 2012

ja by som išla na neurologiu, urobia jej usg cez fontanelku, ktorú ešte má otvorenú, skontrolujú, či tam nie je nejaká zrazeninka, dr.pozrie zreničky, reflexy. usg je menej škodlivé ako rtg ale vpohode aj rtg ak máš pochybnosti. nám malá vypadla z vajíčka a tiež sme sa báli, šli sme na pohotovosť, našťastie všetko ok. Stáva sa to, nie si zlá matka, je to len sekunda. ešte tooooooľko krát pobadá maličká, keď začne chodiť a utekať, treba dávať veľký pozor ale nie vždy sa to dá ustriehnuť, fakt je to sekunda a bum. takže pre pokoj duše radšej chod s maličkou k dr. držím palce a verím, že to bude ok.

davidka27
15. apr 2012

ak ti nespadla na dlažbu tak nič

pimpulienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz