Čo pomôže na jazvu na tvári po šití?

est_saga
9. aug 2021

Ahojte milé mamičky. Prosím poraďte, čo je najlepsie na jazvy? Dcéra- 5 rokov- mala škaredý úraz, ma zasivane čelo, rovno v strede a ma tam nepeknú jazvu. Prosim vas, poraďte mi čokoľvek, co je účinne, aby mala co najmenšiu jazvu, najmenej viditeľnú. Este to ma čerstvé ☹. Dakujem moc krát za každú radu!

valkyrka79
10. aug 2021

@est_saga mě vždy na jizvy pomohl Hemagel…

marcellka32
10. aug 2021

Contractubex

ichbinich
10. aug 2021

Contractubex plus biolampa.
Ked som sla po mesiaci na kontrolu po otrase mozgu, lekarka mi neverila, ze je tomu iba mesiac. Mam zosivanu jazvu po nehode na bicykli presne od stredu cela az po vlasy. Nastastie mam vysoke celo a nosim aj tak ofinu.
A dolezite je masirovat a "posuvat" tu kozu, aby to nezrastlo vsetko spolu.
Na jazvu po cisarskom som mala Strataderma a tu jazvu musim hladat. Len teda stoji trojnasobok Contractubexu tu v Rakusku (contractubex nejak 10€, ta strataderma 30€).

fiafia
10. aug 2021

@est_saga môjmu priateľovi to predpísali v nemocnici na jazvu. Bol to gelik, žiaľ názov si nepamätám a jazvu skoro nevidieť.

ja_mama
10. aug 2021

Pouzivala som tiez ten Contractubex, ale lepsi sa mi zda Bionect krem - ten som spoznala az neskor a na ine rany bol uzasny, jazvy minimalne/ziadne. Natierala som to az po vybrati stichov - dovtedy som len oplachovala repikom. Tiez som potom chodila ku kozmeticke na laser - cim skor tym lepsi ucinok. Po par rokoch jazvu skoro ani nevidno a to som sa o nu podla mna nestarala az tak poctivo..tvoja dcerka ma obrovsku vyhodu ze je taka mlada, zahoji sa jej to ovela rychlejsie a krajsie ako nam dospelym 🙂

dnld
10. aug 2021

Svietit s biolampou, osobna skusenost na tvari ale treba davat pozor aby si to neskrabala lebo z toho mozu ostat jazvy

sonula44
10. aug 2021

Moja dcéra (vtedy 4,5r. ) mala škaredé poranenie na tvári (od psa ) mala 25 stehov ... našťastie sa jej to krásne zahojilo používali sme počas liečby toho veľa ... Keď to mala čerstvé bola dôležita hygiena dezinfekcia , framykoinová mastička , keď mala vonku stehy ... dôležitá bola masáž jemnučko , biolampa , po opadnutí chrastičiek sme začali potierať gelom https://www.benulekaren.sk/dermatix-15g?aw=1&gc... a prelepovali sme silikonovou páskou táá je super a udržuje vlhkú https://www.mojalekaren.sk/siltape-2-cm-x-3-m-f... dôležité teraz chrániť jazvu pred slnkom !!!
Ak by si sa chcela spýtať kludne písať ...
@est_saga

nika82
10. aug 2021

ak sa jej tvoria keloidne jazvy tak krem na jazvy jej nepomoze

polodrahokam
10. aug 2021

.

est_saga
autor
11. aug 2021

@valkyrka79 dakujem pekne, pozriem.

est_saga
autor
11. aug 2021

@marcellka32 dakujem.

est_saga
autor
11. aug 2021

@ja_mama dakujem pekne, skúsim zistiť aj ten laser.

est_saga
autor
11. aug 2021

@ja_mama no bodaj by si mala pravdu, lebo ma to zatial škaredé ☹. Sme po vybratí stichov pár dni.

lienka.7
11. aug 2021

@est_saga jednoznacne contratubex. Mala som na jazvu po slepaku 👌

est_saga
autor
11. aug 2021

@dnld dakujem pekne. Možem sa spytat, bola by účinná aj biolampa za 250 eur, nevies mi povedat? Lebo nasla som aj za 1700 eur, tie budú podla mna účinne teda, len do tejto sumy kupovať by som najskôr nešla. Zaujíma ma, ci nemáš nahodou skúsenosť, ci by bola účinná aj za menej eur. Dakujem 🙂

est_saga
autor
11. aug 2021

@sonula44 dakujem pekne, možem sa opýtať, framykoinom aj po vybratí stehov? Zatial teda dávam. Dermatix je vraj na koloidne jazvy, tak sa to zatial nevadi. Som ochotná jej kupit čokoľvek, len nech to ma efekt. Tak ci to pomoze vlastne. Biolampa ste niekam chodili alebo mate? Lebo tam su rôzne cenové relácie. Gel pozriem aj tu pásku, dakujem. A idem kupit aj 100 %ochranny faktor. Zatial prelepujem, na voľno, pre istotu, nech sa tam nedostane slnko. Dakujem este raz!!

est_saga
autor
11. aug 2021

@nika82 nevyzerá to tak zatial. Ale vďaka.

est_saga
autor
11. aug 2021

@lienka.7 naozaj pomohlo? Koľkokrát denne si to natierala ak sa možem opýtať?

ichbinich
11. aug 2021

@est_saga
Ja som na biolampu chodila.
Sla som ku chiropraktikovi, nech mi skontroluje krk, kedze som tresla na bicykli hlavou do muru. Tak ma "napravil" (aj ked som nemala vtedy ziadne potiaze) a odrazu mi tu jazvu potom zacal osviecovat tou biolampou. Bola som tam na par sedeni, neviem, mozno 5-6. Daval mi na to aj nejaky sprej.

est_saga
autor
11. aug 2021

@sonula44 sonka, možem sa opýtať este na tu pásku. To ste dávali kedy? Ma po vybratí stichov, ma to čerstvé , ale je to škaredé ☹. Natriet a prelepit? Na noc napr. Tiez? Aky to ma účinok ta páska? Stoji viac, ale nevadi, ak je to naozaj účinne, kúpim to.

sonula44
11. aug 2021

@est_saga Písnem ti SS

lienka.7
11. aug 2021

@est_saga ano, pomohlo. Mam len tenku ciarku, prstom ju len citis. Aj po okrajoch krasne zahojene 👌
Viem ze som si to zo zaciatku natierala aj 5x denne, jemnou vrstvou jemne masirovala...
Pouzivala som to hadam aj pol roka myslim. Pitom som si mazala 3x denne.
Voni to po cibulke, ale fakt pomaha. Mame odskusane v rodine (mamina po operacii, brat po rozbiti obocia).

dnld
11. aug 2021

@est_saga my mame tu od zepteru bioptron, je drahšia ale čo som pozeral tak tu na MK je na predaj v bazari za 199€ aj zo stojanom co je super cena

nika82
11. aug 2021

@est_saga tak to je ten lepší prípad