Čo na popálenú ručičku?

mimifi
28. máj 2012

ahojte mamičky, mám 2 ročného synčeka ktorý si nešťastne popálil ručičku, očervenelo mu to, troška napuchlo, opuch zmizol, ale ostala mu natiahnutá kožička, ktorú si šikovný strhol dole, stále mu to natieral cicadermou, ale začalo mu to mokvať, čo s tým. poradte ďakujem.

katren
28. máj 2012

@mimifi no co ti mame napisat odporucanie k lekarovi???? uz si tam mala byt.....

beboo
28. máj 2012

@mimifi je to cerstva popalenina? u nas zabrali Urgo naplaste, po popalenine ani stopy. velmi dobra vec. kym to mokva. potom som davala tiez cicadermu. samozrejme ak je to male, ak je to vacsie treba konzultovat s lekarom.

desszi
28. máj 2012

@mimifi cicaderma je vyborna mast, ale samozrejme zavisi aj od plochy popalenia. Mal by to vidiet lekar, idealne je kontaktovat aj homeopata, homeopatia je pri popaleninach velmi napomocna.

mimifi
autor
28. máj 2012

@beboo tak popálil sa v sobotu, ale všetko bolo OK, kým si dnes nestrhol z toho kožičku. Zajtra bežím k doktorke, ale potrebovala som poradiť, ako to ošetriť teraz

beboo
28. máj 2012

@mimifi tak na to by bola najlepsia ta urgo naplast, aby sa mu tam nedostali necistoty. drzim palce nech sa drobcekovi ruka rychlo zahoji.

maranat
28. máj 2012

babsky recept- surove vajicko 😉

mimifi
autor
28. máj 2012

@beboo ja som mu rúčku previazala obväzom, len tak jemne a zajtra uvidíme, ale aj tak ďakujem pekne

skeptik
28. máj 2012

To mas popaleninu 2. stupna, u deti hned na pohotovost, ruka je mala, mozu sa poskodit nervy, treba to vycistit, najvacsie je riziko infekcie, urcite by som necakala " do rana".

silvapokorna
14. mar 2014

ahoj. s malým dieťaťom určite hneď na pohotovosť. a potom sú už dostať v lekárni aj špeciálne náplasti, ktoré miesto ochránia, sú priehľadné a ešte pomáhajú aj s hojením. ja nedám dopustiť na značku Cosmos. ja už som na ne zvyknutá a mám od nich rozne druhy. a na tieto Cosmo Na popáleniny som poučula dobré ohlasy aj od známej zdravotníčky. takže doporučujem. ale určite k lekárovi.