Ako zabezpečiť tvrdé hrany na nábytku proti úrazom?

renifi
29. nov 2013

Ahojte. Náš malý začal práve chodiť a hneď sa stal úraz - padol na líčko na hranu skrinky. Neviete niekto poradiť, či sa to dá oblepiť nejakou penovou fóliou alebo niečím podobným? Ďakujem vopred za odpovede. R.

emkab
29. nov 2013

Da sa toho kupit vela...zalezi, ako vam s muzom zalezi na vzhlade bytu 😀 Nam ide hlavne o bezpecnost, preto sme rozstrihali karimatku a oblepili nielen rohy, ale aj vytipovane hrany, ktore by mohli byt nebezpecne. Nemame byt oblepeny cely, ale kedze je to v obyvke, tak to nevyzera velmi dobre 😉 Ale ucel to plni a syn uz padol aj nahranu a aj na roh 😒 a nastastie nic sa nestalo 🙂

moni244
29. nov 2013

ja som dala stôl v obývačke tak, aby sa k nemu nedostala, je v rohu a obložený dookola taburetkami 🙂 ona mi tie chrániče zlepuje dole, nepýtajte sa ako, ale robí to 😀

sjuzan77
29. nov 2013

my sme kupili take modre gulicky, ktore sa lepia na hrany, predavaju ich v kauflande. a mozem dakovat celemu vesmiru za tento vynalez, dcerka mi skaredo spadla celom na hranu, nechcem si ani predstavit, co by bolo, keby tam tie gulicky neboli 😔

masinka
29. nov 2013

hrany na nabytku mame oble, ale mame ostre hrany na radiatoroch, tak na tie som ponavliekala take penove pasy, ktorymi boli obalene hrany skiel do vitrin ked nam ich priviezli :D boli modre, tak nam ladili aj so stenou v detskej, aj so zavesmi v obyvacke 😀 a na rohy sa nam najlepsie osvedcili take plastove rucicky - chranice rohov z Ikea - maju dost velku plochu, tak po prilepeni aj drzia, co sa neda povedat o tych modrych gulickach od Canpolu.

hradnapani
29. nov 2013

najhorsie je, ze sa neda oblepit vsetko a vyhnut sa tymto neprijemnostiam.
My sme mali tiez docasne kadejako svojpomocne pooblepovane vytypovane kusky nabytku, proste mi to stalo za to, ze to sice nevyzeralo najkrajsie, ale bolo to ucinne. Ja hlavne poradim zminimalizovat pocet (zbytocnych) kuskov nabytku v priestore, kde sa zdrziava dieta najcastejsie. A postupne pridavat do povodneho poctu.

milota164
29. nov 2013

my sme toto vobec neriesili a naucila sa davat si pozor. Nastastie sa jej teda nestalo nic vazne. Ale ked sa par krat tukla uz si davala pozor🙂

gretka2
30. nov 2013

Pekne sa daj postvornozky na prechadzku po byte, a budes vidiet, ake nebezpecenstvo kde ciha. Ale to len na chvilu, kym este dietatko nevie dobre ovladat svoju koordinaciu. Ked uz bude mat istejsi krok, malo by si na to "nbezpecenstvo" zvykat, a ako pise @milota164 , naucit sa davat si pozor. Lebo aj keby si dala dietatu na hlavu prilbu, tak si zvykne na to, ze "ved to neboli", ved hrany su makke, a nebude to nebezpecenstvo poznat, a potom pride do ineho prostredia, kde ta ochrana nebude a......

bubula_007
30. nov 2013

Niektorým deťom sa "našťastie" nič nestane, iným áno. Náš synček stúpil na hračku, stratil rovnováhu a obočie hneď natrhnuté... 😖 Silikónové chrániče sa dajú kúpiť napr. aj v dm-drogérii, kde sme kúpili aj my, a stojí to euro a pár centov. A a ako vidíš, dá sa vymyslieť kadečo možné... držím palce, nech ste bez úrazov. 🙂

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimisami
30. nov 2013

Ja som objednávala cez MMB také silikónové krytky v tvare guliek, no žial náš malý ich na nábytku jednoducho nezniesol, po týždni ich všetky poodlepoval, nepomohlo ani po dobrom ani nono to nemôžeš, sekunda kedy sa nikto nepozeral a išli dolu. Ja som si ich potom pozbierala, zase nalepila a stále dokola, až kým lepky prestali lepiť, to som už rezignovala. Ale myslím, že účel by splnili, keby boli tam, kde majú byť. 🙂

winna
30. nov 2013

Ahoj, my mame tieto chranice su pekne a vydrzia 🙂

http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/9013...

larra6
19. nov 2014

Ponuka chráničov rohov za super cenu :

http://deti.bazos.sk/inzerat/43739612/Chranice-...