Ako zabezpečiť liatinový radiátor pred zranením?

19. aug 2021

Ahojte, moja dvojročná dcéra si rozbila hlavu o liatinový radiátor, museli jej ho šiť. Poraďte mi prosím vás, čo kúpiť na radiátory aby neboli také nebezpečné? Chcela som dať spraviť drevené kryty ale sú veľmi drahé..

nika82
19. aug 2021

vela veci je v domacnosti nebezpecnych nielen radiator

autor
19. aug 2021

@nika82 ahoj, myslíš tým, že to mám nechať tak?

nika82
19. aug 2021

ano nechaj tak, bude si pamatat co jej sposobilo bolacku

karhu
19. aug 2021

https://www.kreativita.info/kryty-na-radiator/
tak pouzite sololit, alebi iny lacnejsi material

autor
19. aug 2021

@nika82 nie ona aj napriek tomu stále skáče a točí sa pri radiátore

nikpa
19. aug 2021

Áno, máš to nechať tak. To by si musela zabezpečiť všetko v byte, plus ešte ďalších 100 potenciálne nebezpečných vecí. Deti su raz také, treba ich strážiť ale aj tak sa stane. Poviem ti že my sme tie radiátory ako deti mali kryté a brat mal aj tak non stop rozbitu hlavu alebo čelo. A keď nie o radiator tak sa šmykol na malej batérii a spadol, inokedy prišiel z vonku s rozbitým obočím, potom spadol na lopatku v záhrade a zase rozrazene čelo... Darmo budeš opatrná, keď nie doma, tak vonku sa môže stať.

kkovacovak
19. aug 2021

Tiež máme liatinové a neplánujem ich žiadno zabezpečovať. Vyzeralo by to hrozne a dieťa si ublíži všade. Ak sa niečo má stať tak sa stane. Keď som bola malá tiež sme mali doma liatinové a nikdy som nič šité nemala. Mama mi zakázala behať okolo a hotovo.

pohodickasrandicka
19. aug 2021

Dala by som pred radiátor boxy s hračkami či čalúnenú lavičku možno s úložným priestorom. Teplo prejde no vytvorím vzdialenosť medzi dieťaťom a radiatorom.

taskataska
19. aug 2021

a potom bude treba zabezpecit stol, kuchynsku linku, roh postele... a prekristapana tie detske preliezky na ihriskach!!!
navrhujem obalit dieta do bublinkovej folie a pre istotu dat do gule ako maju na zorbing...

zaba21
20. aug 2021

@taskataska
Veľmi rozmýšľam, prečo typ človeka ako si ty funguje zrovna na modrom koniku. Snáď som ešte od teba nečítala nejaký chápavo napísaný komentár. Ale arogantných, ironických komentárov celkom dosť. Samozrejme sú tu aj "jednoduchšie" ženy, niekedy si človek neodpustí aj iróniu, ale stále? Lebo mi to potom príde, že sa nejaká frustrovaná ženská odbavuje na iných...

michaela789
20. aug 2021

Deti sa zrania hocikde, nerieš. Môj syn skákal po gauči a spadol na roh stola, tiež mu šili ranku nad nosom 🤷‍♀️
Odvtedy sa zavše pozabudne a robí to zas. Ale stačí zdvihnúť prst, poťukať si po nose a už sedí ako päťpeniaz 😅 musíš dcéru nechať, aby sa naučila pohybovať tak aby si neublížila, prostredie sa jej prispôsobovať nebude. Radiátor sám o sebe nebezpečný nie je, veď len visí na stene. Malé poučenie tu a tam nezaškodí.

moninah
20. aug 2021

Ked sme boli deti, susedia mali tie drevene ochrany a ich chalani si rozbijali hlavy na tych krytoch... Dieta si dokaze ublizit velmi kreativne.

evkamotka
20. aug 2021

Aj my mame tie radiatory, uraz sice deti nemali, no rozhodli sme sa ich vymenit za moderne rovne. Cca 300e jeden (material s pracou), pre predstavu

mamanadruhuu
20. aug 2021

A čo tak jej to vysvetliť? A keď neposluchne capnut na zadok? Véd ty si ju vychovávaš.. Moje deti majú zakázané chodiť pri radiátor a rešpektujú to a mala mat 2 a staršia mat 4 takže treba vysvetľovať a komunikovať.. Keď jej nerozbije hlavu radiátor mohol by stôl nábytok alebo vonku..

staronova
25. aug 2021

Normalne kartonovu krabicu priviaz