Ako vybrať triesku dvojročnému?

andisko
10. jún 2015

Ahojte. Dnes si synator zadrel na drevenom chodnicku celkovo 4 triesky do chodidiel. Nevidiet koniec ani jednej, su tenke ako vlas, 3mm-1cm dlzka. Existuje nejaky zlepsovak na ich vybratie okrem klasickej metody (ihlou alebo k lekarovi)? Kope nohami na vsetky strany, ked sa k nim priblizime, neviem si predstavit vybrat to ihlou doma ci u lekara.. Dajte mi nejake napady na ulahcenie operacie, prosiim 🙂 Dik!

jeennyv
10. jún 2015

pockaj kym zaspi a operuj takto 😀 viem znie to sialenie, ale ja od malicka nemam rada ihly, lekarov a tieto veci, tiez som mala triesku no a jasne nechcela som si dat vybrat, pockali kym som zaspala a vybrali mi..nezobudila som sa na to...az rano pozeram a jeeej zmizla trieska 😀 az teraz ked som dospela mi povedali nasi ako ma okabatili :D :D

janinah
10. jún 2015

oco silno drží,mama šikovne ihlou vyberá ,majú dobré svetlo na "operovanú časť tela",obaja si nevšímajú plač 😉 ....nezabudnúť dezinfikovať

janinah
10. jún 2015

@jeennyv lenže ked sa mykne,tak budú z nohy vyberať aj ihlu 😉

andisko
autor
10. jún 2015

no ved to. ja som na nom lezala, tata jednou rukou este drzal a druhou skusal vybrat, ale kdeze. lebo staci, ze sa mykne o pol centimetra a koniec.

nas je velmi lahky spac, nevkladam do toho moc nadeje, ale skusit mozem, zejo.

neexistuje zazracna masticka, ktorou sa to natrie a vyhnisa to samo z koze von, co? :D

jeennyv
10. jún 2015

@andisko je ichtiolova mast, taka tmava az cierna, ale to sa pouziva skor ked na liecenie zapalu ked, sa uz nieco ide ludovo povedane obierat, to ten hnis vytiahlo...ale triesku by bolo najlepsie vybrat...asi si nepomozete a cirkusovaniu sa nevyhnete...

andisko
autor
10. jún 2015

tak doteraz som pri nom bola a vytahovala, mal ich tak do 15 celkovo. kks, tolko dreva ani v hore nie je! perfektne to islo pocas spanku. dakujem velmi pekne @jeennyv. a ako bonus som mu aj nechty na nohach ostrihala po neviem akom dlhom case 😀 perfektne!

lucka1987
10. jún 2015

@andisko poriadne vymacat, napriklad po jzpani, ked je koza zmaknuta, niekedy vie trieska aj sam vyjst, kazdopadne je to jednoduchsie potom.. byvame na dedine, a stavalis me dom v case ked maly sa ucil chodit a vsetko chxtal. triesok som mu vyberala niekolko desiatok 😀

vzdy sposobom , vecer vykupat, nech je to makke, skusit kozu vziat do dvoch prsotv, akoby sa snazit triesku vytlacit,, a ihou si uz len dopomoct, pripadne velmi dobra pinzeta, ked uz som ju jemne vytlacila a kusocek ponad kozu trcal. a potom vydefinfikovat a pofukat, a dat poztek na ranku, a hotovo 😉

lilitela
2. dec 2015

@jeennyv Taktiez vdaka, sice som tiez povodne uvazovala ze v spanku ale som si netrufla, ze keby sa zobudila, tak bude este horsie, ze nebude chciet potom ani spat. Ale po 3 dnoch nebolo ine vychodisko, uz bola trieska dost zavrtana, tak sme pockali az zaspi a prvu polhodinku, ked spi najtvrdsie, sme odoperovali. A veru som si musela ihlou aj hlbsie rypnut, aj ju trosku mykalo, ale ten mozog to nezvladol vyhodnotit a po par minutach bola trieska vonku. Vdaka

hanalucka
18. apr 2016

maly ked mal cca tiez dva - v lete pobehal po zle opracovanej trieskovej podlahe - mal cca 10 malickych triesok a ja hysterka som sa bola pytat lekara, ako na to..strasne sa stresoval pri vyberani.... Dr. odporucil, mini triesocky nevadia - nevyberat.. vraj trieska je od 4 mm🙂 velke namocit nozku (ako baby pisali) , dezinfikovat vytlacit, pripadne malicko ihlou a opat dezinfikovat.. drzim palce..🙂

domibed
10. aug 2024

@hanalucka nevyberať malé? A keď koza červenie?