Ako ste riešili zapálenú ranu po zašití?

poohie
8. jan 2015

Ahojte mamicky, prosim vas o vase skusenosti, ako sa postupuje, ked sa zapali rana po zasiti a hnisa.
ako lekari postupovali vo vasom pripade?
ako dlho ste mali (alebo vase deti) ranu otvorenu, kym ju znova zasili?
co sa s nou robilo?
je potrebne brat atb, ci nie v kazdom pripade?
dakujem za odpovede a prajem, nech vas taketo skusenosti v buducnosti uz obchadzaju 😉

darina1952
8. jan 2015

@poohie ahoj, akurát kolega to cez sviatky zažil: robili mu pred Vianocami pruh a na tretí deň po operácii mu začala rana hnisať vnútri brucha - lekári mu to ambulantne vyčistili na chire a urobili drenáž - každý deň chodí na amb. na preväz a dostal aj ATB - na liečbu zápalov kože. Teraz to už má celkom OK len sa mu ranka ešte nezatiahla a tak sa pýtal či mu to zašijú a povedali mu že nie - len to trochu rozdráždia skalpelom aby sa to čo je zatiaľ zahojené začalo opäť hojiť a zrastie sa mu to potom samé. 😉

ivet1371
8. jan 2015

Určite davat Betadine na to a sterilne štvorce dostat,a naplast taku ćo rana dycha cez to je to ako latka bielej farby.ošetrovala som doma tatina po dvoch tažkych operaciach brucha

maminag
8. jan 2015

@poohie ahoj, no ja som mala po pôrode zapálené šitie, kt. aj hnisalo, nemala som horúčku, ale dr. mi predpísala framykoin zásyp, oplachovať sa v repíkovom odvare, ale len sa opláchnuť, pri máčaní by sa mohli rozpadnúť stehy /stalo sa to tak bratovi/, a čisté bavlnené oblečenie ....