Nemyslim nejake velke rany, ale bezne odreniny a oskreniny na kolienkach, laktoch - ked uz sa stane... Nechate len samovolne zahojit a vetrat alebo aj pouzivate nejaky pripravok?
Ja som malej odreninu na kolene a aj do krvi pricviknutý prštej len vyčistila, postriekala dettol sprejom a nechala tak 🙂
umyjem a necham tak..ak dcerka stresuje ked vidi krv tak pre pokoj prelepim s leukoplastom
očistím špinu, umyjem a keď treba aj postriekam dettolom...nelepím, ani neviažem...rýchlejšie sa to zahojí 😉
pouzijem na to betadine dezinfekcny roztok a prelepim leukoplastom, aby sa do toho nezanasala dalsia spina.
voda, dettol alebo betadine a leukoplasty sa u nas neujali, vzdy si ich strhne, ale na lepsie hojenie mam doma aj propolisovu mast. Dobry na hojenie ran je aj nechtik. Ale tak von si bravam len malu flasticku s dettolom - takuto som si kupila nadobku...: http://www.latkovky.sk/produkt-detail/flasticka...
umyjem a na to aloe vera emergency sprej
umyjem s antibakt mydlom a pre pokoj natrem kremom [framykoin,bepanthen]ak velmi krvaca dezinfikujem joxom,posypem s s praskom na rany-vola sa zasyp na rany je to taky zlty prasok dostat h v lekarni,je velmi dobry zastavi krvacanie aj dezinfuje a nastipe!neprelepim-naplaste neznasaju moje dcerky!
Umyjem vodou, pofukam a prelepim leukoplastom, na tom si slecna velmi zaklada 😀
Umyjem, pouzijem dettol sprej, a kalciova masticka je na odreniny ako vysita 🙂
u nás se odřeniny také velice rychle hojí a přestávají bolet po pofoukání a přelepení náplastí s medvídkem 😎
u nas pomaha 2x pofukat a 3 pusinky, vzdy spokojne utrie slzy a uteka v ustreti dalsim rozbitym laktom/kolienkam 😵
umyjem a nastriekam dettolom,nezalepujem,necham,aby to dychalo
tiež dettol a nič....poprípade septonexový prášok...
takziez dettol a ked nahodou aj tak zahnisa ranka tak ichtoxyl masticku a zaviazat.
ahoj ja mam tekuty obvaz ono to stipe najprv mu to jemne poumyvaj a potom nastriekaj ono to zaschne :
ja odreninky umyjem, nastirekam dettolom. Dcérka vyžaduje leukoplast, tak jej tak voľnejšie nalepím, aby to mohlo dýchať. Ak je oškrenina škaredá, alebo nebodaj mokvá, tak natriem betadine masťou a tá to dezinfikuje a zasuší
voda a dezinfekcia 😉 u nás musí byť neštipľavá dezinfekcia. 😀 naj je dettol sprej 😉
pofúkam, prestiekam Dettolom a potom spolu pofúkame. U nas sa zasadne odmieta prelepenie leukoplastom. Ak aj k tomu pride, tak o minutku-dve dostanem prikaz dat mu to dole 🙂
ja používam sprej z aloe vera 🙂
umyť, postriekam dettolom, a neskôr sprej Panthenol...A samozrejme, fúkame, až kým neprestane bolieť 🙂 inak nedávam nič, žiadny rýchloobäz, nech to "dýcha" 😉
u nas funguje pofukat,detol a lelkloplast to pri starsej a pri mladcsej pohukat a tiez detol ale ona si neoblubila ani lelkloplast a ani fas len tak navolno 🙂
u nas je bezna vybava na vonku dettol. ja si to bez neho ani neviem predstavit, synator je stale obity,dobity tak pre nas je to super vec
jednoznačne pofúkam, bez toho to ani nejde.. umyjem a keď je to viac, tak dezinfikujem septonexom či čo to mám.. príliš to ani neštípe... a nechám navolno
pofukam, z toho sa to najlepsie hoji 😉 😉 😉 😉
Samozrejme pofukanim 🙂 a peroxid alebo takym praskom z lekarne zasypem...
umyjem, nechame ranu hojit sa, nech sa spravi chrasta. tu potom kremujeme mastnejsim kremom, neparfumovanym. rany sa potom hoja rychlejsie.
fenomenalna vec je emergenci sprej, je z aloe vera, harmancekom... je to velke balenie a vyuzitelne doslova na vsetko prva pomoc v domacnosti, viem poslat na mail, naco vsetko sa da pouzit, lepsiu vec som este nemala a kazdy clovek, kto ho vyskusal, je spokojny a co je dolezite hlavne pri detickach nestipe a hoji
Ja opláchnem čistou vodou, vydezinfikujem Betadinom (ten neštípe) a prelepím náplasťou. Pre deti najlepšie s obrázkom. Ja používam zn. Cosmos, dajú sa kúpiť ja normálne v Kauflande a dobre držia. Ja ich mám najredšej.
umyjem a necham volne *dýchať*..nedavam nic, ziaden pripravok..