Zakladam tuto temu najma preto, ze som sa zatial nikde ndopatrala ako dlho ostavaju jazvy po skrabancoch u deti. Mojej malej sa hoja akosi prilis dlho na moj vkus a chcem vediet, ako je to u vasich deticiek.
jazvy sú na celý život, samozrejme závisí aká je hlboká rana, ktorá sa jazvou hojí. Čo považuješ za dlhé hojenie rany? @seginiatko
@seginiatko podľa toho aké sú, či povrchové, či hlbšie, či dlhšie z toho krváca, či nie.... náš malý má jazvu cez celú hlavičku po operácii a našťastie sa mu to krásne hojí, ale nebudú mu tam rásť vlásky a celý život budeme vedieť, čo prekonal...
@seginiatko - v lekarni sa daju kupit kremy na hojenie ran tak, aby neostali jazvicky plus dolezite - vo faze hojenia s tym nema co robit na slnku. Opalena jazvicka ostava navzdy. Taka, co sa neopali, prevazne zmizne, teda to plati hlavne u malych deti s rychlou regeneraciou pokozky.
@seginiatko taky si myslím, že záleží na tom, jak jsou hluboké, běžný škrábanec, který téměř nekrvácí, bude asi v pohodě, ale hlubší ránka jizvičku zanechat může.
Když jsem viděla název fora, myslela jsem původně, že se ptáš na jizvy třeba po operacích.
Má dcera jednu podstoupila v 8 měs., tehdy jizvička měřila asi 3-4 cm, dnes je dcerce skoro 10 let a jizva roste úměrně s věkem, není moc velká, jen taková čárka, navíc splývá s přirozenými záhyby těla, ale měří asi 8-10 cm.
Pokud by se ti v budoucnu kdykoliv zdálo, že se hojí nějak špatně, zkus se zeptat dětské, ať udělá nějaké krevní testy. Někteří lidé mohou mít horší srážlivost krve, která způsobuje častější krvácení při poranění stroupku, nebo může být příčinou špatného hojení cukrovka.
Ale to už mluvím o vzácnějších komplikacích, nechci strašit.
Ber to tak, že někomu se hojí zranění rychle, někomu pomaleji, tak jako jiné věci.... 😉
@anjelicek26 ano, ale nutno podotknout, že tyto krémy působí u čerstvých jizviček, které ještě nejsou bílé, ale růžové nebo načervenalé, kdy je prostě čerstvě sloupnutý stroupek.... A taky tlakově vmasírovat, aby se otupily okraje jizvy....
@seginiatko
@luciauk ano mam jazvy , ale ostali iba take co boli hlboke rany 🙂
@oskorusa tak mojej malej stale vidiet jazvu dlhu asi 4-5 cm na nozke po skrbanci -od novembra min roku... tak neviem ci je to dlho alebo nie.. nekrvacalo jej to skoro vobec, do 10 -15 sek prestalo a hned sa pekne celila rana...
u nas dost rychlo. Male skrabance tak 2-3 dni, odreniny z padov a nasledne chrasty na tom max 2 tyzdne. Modriny tiez tak 1-2 tyzdne. Rany by da mali hojit rychlo, hlavne u deti. Moja najstarsia ma jazvu po operacii - na slabine, zobrali jej odtial kozu na dlan - plastika kvoli popalenine, mala to operovane pred 3 rokmi a pekne sa jej to hoji, natahuje ako rastie. Ja pouzivam na skrabance sudokrem a na rany betadine alebo aloe vera - mam doma rastlinku.
@lucisa tak rany sa jej hoja dobre, iba tie jazvy dlho - aspon sa mi zda, kedze su to povrchove skrabance, pripadne minule si odrela bradu o gauc -akoby silno suchla , je tomu mesiac aj nieco a este stale ma ruzovy flak... tak preto chcem vediet ako to je... dakujem.
@seginiatko ja som nad tým teraz nedávno tiež rozmýšlala, syn si pred dvoma týždňami zubami prerazil bradu, má tam takú hrubú jazvu, ktorá vytŕča z kože, takže asi bude mať pamiatku na celý život. prostredná dcéra si pred troma rokmi rozsekla obočie a má tam už len čiarku, je mäkká a poddajná. je to fakt rôzne, koža je všade iná. momentálne som len rada, že mu držia zuby, čo je dosť zázrak 😀
najstaršia mi spadla zo šmýkalky a mala pol tváre úplne zodretú kožu, hojilo sa to predlho, ale už nič nevidno.
@seginiatko tak pokud se jí ostatní rány hojí dobře, nebude tam žádný jiný problém.
Pokud se hůř hojí ty povrchové, je možné, že má malá prostě jen velmi jemnou a citlivou kůžičku.....
@lucisa dakujem.
@seginiatko jazva môže byť aktívna aj dva roky, to znamená, že môže mať inú farbu, skôr červenšiu ako okolitá pokožka, je to úplne normálne - pokiaľ neprominuje nad povrch kože alebo neostáva priehlbina v mieste jazvy, vo všeobecnosti deťom sa rany hoja rýchlejšie, ale samozrejme závisí aj od celkovej imunity, je to tak moc laicky a zhruba napísané, ale čo čítam, myslím, že sa nemusíš obávať
@oskorusa dakujem. tak na brade ma zatial ruzovy flak, to bolo odrete, a je to max iba 6 tyzdnov dozadu. dnes roztala bradu -nizsie, tak som zvedava co tam ostane. a na tej nohe je to od novembra, je to hladke, ale svetly pasik ... mam aj aloe vera krem aj sprej tak asi jej tu bradu budem s tym osetrovat....
ahojte, čo by ste poradili na jazvu na perách. Dcérka spadla na peru a má na hornej pere také véčko, nebolo to šité, lebo to nemala nijako roztrhnuté, mala to také vtlačené, tá jazva je škaredá, pri prvom pohľade to nie je až tak vidno, ale ked sa usmeje tak to úplne zbeleje, je hrubá a tvrdá, stále sa sťažuje, že ju to bolí. Má 2 roky. V lekárni mi tvrdili, že gél contractubex veľmi nepomôže, vraj zbytočne vyhodené peniaze. Je možné, že sa to časom upraví, už prestávam veriť.
Ďakujem
To by zaujimalo aj mna, mne dcerka spadla minuly rok v lete rozhryla si peru a ostala jej jazvycka..a to som jej to cely cas pocas hojenia natierala bepanthenolom, neskor calciovou mastou..ale jazvycka jej ostala. Nas to uz nastastie neboli. Nestazuje sa na bolest len kvoli pozornosti ?
Ja na rychlejsie vstrebanie jaziev pouzivam specialny kremik Aloe vera s propolisom ... 🙂
Ta asi na furt :D
@mitka10 ahoj,tak používala som dermatix gel na jazvy. Bolo to na predpis u kožného, ale ja žiadnu zmenu nevidím, možno len min. Ale da sa predpisat len raz, potom už musíš kúpiť, no a za 15g gel dať okolo 60 eur je dosť. V septembri to už bude dva roky, stále je to také biele a vystupujúce, keďže je to keloidna jazva, posielala som aj fotky na jednu kliniku estetickej chirurgie, tak vraj je to možné laserom trocha oplostit, ale biele to ostane. No a da sa to robiť až keď dieťa bude staršie,aby spolupracovalo, treba vraj aspoň tri ošetrenia a výsledok nie je zaruceny. Takže to bude pamiatka na celý život. Aloe krem som neskusala, dá sa bežne kúpiť?
No a aby toho nebolo málo, tak pred týždňom spadla v škôlke na chodník a rozbila čielko, ma tri stehy nad obočim, ešte to ma zalepene, tak netuším, ako to bude vyzerať.
Ahoj.dakujem za reakciu.aloe lips tycinka na pery je od firmy foreverlife, centralna predajna je v BA na bajkalskej oproti sidlu strany SAS.
Teraz som este kupila krem od Avene Cicalfate a to je na rychlejsiu regeneraciu pokozky.odporucila mi ho kozna.inak maly si tiez rozbil a zosuchal cielko este v zime a tento krem mu naozaj pomohol a nema tam ziadnu jazvu.vyskusaj,maju aj vzorky v lekarnach.
@seginiatko moja malá mala tiež rozťatú hradu a zvláda to v pohode, keď bola jazva bledá, natierali sme to krémikom na jazvy a teraz, je vidieť len trošku, ale nezahojila sa úplne 😉
majú ich dodnes, niektoré vidno viac, iné menej. ty nemáš žiadny jazvy z detstva? 😉