7 mesačný syn spadol z postele. Čo mám robiť?

tuttifrutty
15. apr 2012

spadol z postele, začal plakať a pogrckal sa - ale práve dojedol. Utíšila som ho a zaspal.
Máte niekto skúsenosť s pádom na zem ? Čo mám robiť ? Bojím sa to povedať manželovy

martinkatinka
15. apr 2012

Nedávať spať a ísť na pohotovosť, aj ked je to cca pol metra...

lejlla
15. apr 2012

neviem ci by som ho davala spinkat,skor by som utekala na pohotovost.radsej...

omnia23
15. apr 2012

Zas dalsia co uteka na forum a dieta da po pade spat.Chod na pohotovost a nevypisuj na internet.Otrasne.

p3tra11
15. apr 2012

ak grcal, urcite ist na pohotovost...

gabriellka
15. apr 2012

bola by som spokojnejšia ak by mi na pohotovosti povedali že je všetko o.k.

anaxamon
15. apr 2012

preco sa to bojis povedat manzelovi? vezmite synceka na pohotovost, tam vam spravia rengen a ak nic nenajdu tak vam odporucia sledovat nasledujucich 24 hodin....ale mas moznost aj nikam neist a sledovat ho doma...je na teba "za co ti syn stoji" 😉

katkavv
15. apr 2012

radsej chod na pohotovost nech ho skontroluju, spat by som ho hned nedala, treba ist, budes potom kludnejsia, nie je dobre ze vracal :( drzim paste!

kuratko
15. apr 2012

neboj sa, z postele to nieje velka vyska, urcite to nebude nic vazne. mne v podobnom veku tiez sa skotulal syn z postele, este k tomu si udrel hlavicku do rohu skrine, utekali sme s nim na sto vysetreni do nemocnice, a nic nezistili, bol v poriadku. sleduj ho a ukludni sa. nepadol na brusko? mozno preto sa pogrckal. keby ti padol z vacsej vysky je to ine. moj nazor..

egyptanka
15. apr 2012

povedat manzelovi, pokial vracal, nehladat pomoc na konovi ale utekat na pohotovost ... ide o tvoje dieta. Lekar ti hlavu neukusne, stat sa to moze kazdemu.

zuzana357
15. apr 2012

v ziadnom pripade nedavat spat!!!!!! a ak vracal, pre istotu na pohotovost! to mam od neurologicky info, ak dieta vracia, urcite treba ist doktorke!

janicka11
15. apr 2012

určito ssa utekaj skontrolovať na pohotovosť..jeminečky už len preto že grckal.... ☹

adri2211
15. apr 2012

Mne mala padla na zem viackrat. Hlavne v noci, aj niektoru noc spadla a to uz ma 22mes, a pritom spi s nami, spadla z dolnej strany postele,kde mame nohy 😀 chod rovno na pohotovost, ak vracal... uvidis bude dobre 🙂 nechapem vsak preco sa bojis povedat manzelovi,podla mna nie je dieta, co by nespadlo z postele 😉

lumimi
15. apr 2012

radšej zbytočne na pohotovost ako si potom buchat hlavu

katuska169
15. apr 2012

a z coho spadol?pomoze pritulit a pomojkat ho a malo by byt dobre mne uz moja dcerka kolkokrat spadla,otriasla sa a isli sme dalej 🙂

lenuska20
15. apr 2012

bože to už druhá tento víkend, čo jej padlo dieťa na zem a zapla net a vypytovala sa na fóre, ved prvé čo urobím zoberem decko a letím na pohotovosť, niee??!! ženy sa spamätajte, tu Vám nik nepovie či je alebo nedajbože nie je v poriadku!!

ludka140281
15. apr 2012

mi sme tym prešli tiež,sleduj ho..plakal? ak hned,tak je to dobre znamenie,ale grckal? to patrí k zlým znameniam,ale ked prave dojedol,mohlo to byt tym.... ja by som pozorovala jeho reakcie aj v spanku(vytok z nosa,ucha,oka...ak ma okamzite na pohotovost) a zalezi ako spadol..na hlavku? na chrbat? nožky? kazdy pad babatka je zly,no su i neškodne pady..ak sa ti niečo nezda,radšej chod k lekarke,doma to povedz,ved spadnut mohol komukolvek,je to živý tvor

llia
15. apr 2012

Hneď k lekárovi, neplaš sa, nič vážne to nemusí byť, ale treba to dať pozrieť, radšej ako by si to podcenila. Hlavne, keď grckal. Môže to byť otras mozgu.

nasta197
15. apr 2012

Dnes si tu druhá čo píše načo píšete!!!?? chod k lekarovi na pohotovosť este aj grckal a ty ho das spať božeee maminky ved aj mne sa udrel podotýkam udrel nie padol o hlavku a bála som sa ho dať spať jeeeeemine co sa to robííí nerozumiem

poleva
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kveta
15. apr 2012

Okamzite do nemocnice, grcanie moze byt priznak ooranenia mozgu.. okamziteeee...

erika26
15. apr 2012

jasné choď na pohotovosť, ja som sa takto vyľakala minulý týždeň, poslali nás na rontgen ale všetko bolo ok. Malý si len buchol, nespadol a grckal. Čo budeš teraz celú noc stresovať. Ak grckal, určite chod k lekárovi

danielita111
15. apr 2012

Ahoj,chod okamzite na pohotovost alebo si zavolaj RZP,podla toho co pises tipujem,ze ma maly asi otras mozgu,zvracal a co sa tyka toho spanku moze sa jednat o poruchu vedomia,najlahsi stupen je somnolencia-spavost,sopor-ked ho zobudis az na daky bolestivy podnet,najtazsi stupen-koma.Chodte na pohot.poslu vas na RTG hlavy a mozno CT,podla celkoveho stavu.Asi si Vas nechaju 2-3 dni na pozorovanie-standartny postup.Tak drzim palce a rozhodne to nezanedbajte.

dadulka151
15. apr 2012

určite treba ísť na pohotovosť,ak grcal....môže mať otras mozgu...k tomu je večer, netreba nič podceňovať....

tehula
15. apr 2012

Neviem, kde je cas zapinat net. Mne starsie dieta tiez parkrat spadlo, kedze sa snazila uz od 7mes stavat na nohy. Vzdy som ale bola taka vyklepana, ze som bola rada, ze muz si zachoval duchapritomnost a odviezol nas na pohotovost. Ak dieta zvracalo mohlo by ist o otras mozgu, mne by to nedalo, musela by som ho ist dat skontrolovat na pohotovosti.
Aj ked nesuhlasim s recami, ze hlavu ti nik neukusne. Po druhom takomto pripade, ked mi dieta zakoplo o koberec a rozrazilo si obocie o postel, jedna "mila" sestricka na pohotovosti si neodpustila, ze by za sociku na nas zavolala socialku. Bolo mi hrozne, dost co som bola vyplasena z dietata a nie hento pocuvat. Mozno som len prehnane ustrachana a idem vzdy na pohotovost, co ine maminy nejdu a vidis, zlizla som si tam

viki2912
15. apr 2012

no pokial sa skotulal z postele,nepanikar....moja takto spadla a len si dobre odgrgla a frcala dalej.pokial spadol z ruk,vrackal,vyhladaj lekarsku pomoc.posledne co si mala urobit je dat ho spat.mala si ho sledovat aspon 2-3 hodky.a na zaklade toho konat.ak padol vazne, a zvracal,ihned ist,nech ho lekar pozrie a urobi patricne vysetrenia.
mozno nepadol nejak nestastne a vygrckal sa len preto,ze sa ta stravav nom pekne premiesala....ale ako pisem,treba ho odsledovat a v pripade potreby ist na pohotovost.preco si ho dala spat,to nechapem.

pink_lady
15. apr 2012

padol na hlavu? na aky podklad? (koberec, dlazdice?) pokial pokojne spi, nebud ho, ale sleduj...zmeny spravania, zvysenu spavost, zvracanie ...keby je to ozaj vazne, pochybujem ze by si sedela tu, ale volala by si 112...

minewka
15. apr 2012

Báť sa netreba, stane sa každému. odporúčam pohotovosť. Taká menšia domáca kontrola, ktorá síce riadne lekárske vyšetrenie nenahradí - vziať akúkoľvek baterku, či mobil - niečo, čo vydáva svetlo a zasvietiť do jedného aj druhé oka - a sledovať reakciu zreníc - ak je všetko v poriadku, zrenica sa majú ihneď riadne zúžiť, obe rovnako. V prípade, že sú zúžené ihneď a rovnako, skontrolovať o hodinku.

Ak sa jedna zrenica nezúži, ostane rozšírená, nereaguje na svetlo, alebo sa zúži menej, ako zrenica druhá - IHNEĎ pohotovosť.

Zrenice môžeš odsledovať aj v spánku - jemne nadvihni viečko a zasvieť do jedného aj druhé oka.

Sledovať reakcie dieťaťa, či nie je ospalé, apatické, či po páde ihneĎ plakalo, nebolo v bezvedomí, či nezvracia. Akékoľvek odchýlky od bežného a normálneho správania = pohotovosť.

strihalka
15. apr 2012

Akoze po pade dat dite psat?jak si muzes byt jista, ze to grckani bylo z jidla, ze to nemuze byt nasledek otresu mozku?promin, ale toto mi prijde absolutne nezodpovedne a navic travit tu cas na oniku s cekanim na odpoved, ze co mas delat, v prvni rade jsi mela zajistit to , aby syn dostal lekarskou peci!!!!!!!!!!!!!

micicka
15. apr 2012

hlavne nestresuj 🙂 aj moja malá spadla nedávno a to mala len 4 mesiace, samozrejme tiež som sa zľakla, a rovnako mi potom na chvíľku zaspala. pre istotu choď na pohotovsť, za to nič nedáš, skontrolujú ho a povedia, že je v poriadku. ja som vtedy volala obvodnej, tá nás pre istotu poslala k neurológovi, ten urobil sono a povedal, že to nič nie je.
inak moja mamina ma skoro vysmiala, že čo stresujem, že veď my sme všetci súrodenci raz padli, a nič sa nám nestalo. bohužiaľ stalo sa. asi si si ako každá z nás myslela, že tebe sa to nestane. hlavu hore 😉

sandracs
15. apr 2012

Nemusí to byť nič vážne, ak sa povrackal bezprostredne po páde, tak sa pravdepodobne z toho, že bol najedený. Pre istotu by som ale zašla na pohotovosť, aspoň budeš kľudnejšia. Môžem ťa uistiť, že takých mamičiek tam bude dosť, nám náš Riško veľa krát popadal ako batoľa a ako starší mal 2x šitú hlavu a je v poriadku, nieje na mieste sa báť manžela, alebo lekárov, keď ti dieťa spadne, neznamená to, že si zlá mama.
Chápem tvoju otázku na nete, ak sa nemáš s kým poradiť, na to je tu forum, určite by nepísala, keby si rozrazil čelo, alebo spadol zo skrine. Takže jedovaté poznámky si nevšímaj a šup šup na pohotovosť. Ak si z okolia dunajskej, tak práve slúži môj manžel 🙂