7-mesačné dieťa spadlo

19. sep 2024

Ahojte. Malý mi spadol z postele. Ja vlastne ani neviem ako. Stalo sa to tak rýchlo. S jednou rukou som ho držala a s druhou rukou som vyberala veci z postieľky. On plakal a bol nervózny a ako kopal s nohami tak sa zošmykol z postele. Stihla som ho prichytiť, takže nespadol s celou váhou ale predsa si udrel hlavu. Hneď som ho zobrala na ruky, poplakal si potom prestal. A znova začal, ale on plakal už aj predtým lebo bol unavený. Tak som mu dala mlieko a hneď zaspal.
A teraz sedím a rozmýšľam, čo teraz? Mám ho zobudiť a ísť sním na pohotovosť pre istotu? Mám ho nechať spať a keď sa zobudí ísť sním na pohotovosť? Alebo čo mám robiť?..

zuzubb007
19. sep 2024

Načo padol na dlažbu, podlahu či koberec? Z akej výšky? Má hrču,?
Sledovať či nebude spavy, malatny, zvracať ak mu nič nebude je to prelaknutie

fifina75
19. sep 2024

V prvom rade pozorovať, či bude malatny, vracat, nechuť do jedla, viac nervózny a spavi ako zvyčajne potom by som išla na pohotovosť.

werony_n
19. sep 2024

Netreba hneď panikarit, ešte sa buchne veľakrát, ja som dcérku vždy len pozorovala, sledovala ako reaguje a keď bolo všetko ok, nešla som nikam. Ak by bol dezorientovany pripadne mal príznaky, čo píšu dievčatá hore, vtedy by som spozornela.

januska12323
19. sep 2024

Padol z klasickej manželskej postele? Nepanikár a nebehaj na pohotovosť zbytočne. Nič sa mu nestalo.

autor
19. sep 2024

Padol na plávajúcu, z takej normálnej posteľnej výšky.
Hneď ako som ho potom položila do postieľky zaspal, ale on by zaspal aj bez toho lebo je akurát čas spania a bol už unavený. Hrčku nemá, a keď ho pohladkám, alebo sa ho dotknem tak sa hneď prehadzuje, tak ako inokedy.
Ja viem, že deti budú padať a on sa už postaví sám pri nábytku tak sa stalo že padol, ale vždy na podložku. A predsa je posteľ vyššie ako je jeho výška. Alebo ja neviem. Proste som sa strašne zľakla normálne mi aj zle ostalo.

natall113
19. sep 2024

Pokiaľ mu nič nieje, nevracia, nieje malatny, reaguje zbytočne by si išla na pohotovosť, ešte spadne veľa krát

michaela789
19. sep 2024

Sleduj ho. Keď vstane, skontroluj oči, zreničky, či sleduje prsty rovnomerne oboma očami, či mu nie je na vracanie.
Ak toto bude v poriadku, nebála by som sa. Mám dvoch chlapcov a tí sa už čosi napadali a ešte určite aj napádajú 🤦🏻‍♀️ mladší, bohužiaľ, z gauča keď bol mini. Stane sa. Hlavne si odsleduj tie následky.

gabriela2952
19. sep 2024

No mne keď mala spadla, tak som volala na pohotovosť lebo ja tiež panika som sa zľakla. A tam mi povedala, že vždy keď si dieťa udrie hlavu treba prísť. Takže každý to ma inak. Ja sa ale držím tohto odvtedy našťastie zatiaľ nebol žiadny taky pád ani úder hlavy 🙂

autor
19. sep 2024

Už vstal a vyzerá že je všetko ok. Už sa plazí celý šťastný, hrá sa, s očami sleduje všetko. Vyzerá ako inokedy 🙏🏽

vkatush
19. sep 2024

Môj mi tam spadol na 8m prvýkrát z postele a tiež som sa veľmi zľakla. A presne, mal ísť akurát spať, nervózny, takže hneď zaspal, čo ma vydesilo ešte viac, či sa mu niečo nestane v spánku.
Ale zobudil sa spokojný, usmievavý, apetít ako vždy, nebolo mu zle, normálne reagoval na svetlo.
Šla som pre istotu k lekárovi (mám ho o ulicu ďalej), tak ja som tam plakala, že som strašná matka a malý mu pokutral s úsmevom celú ordináciu. Povedal, že deti sa často udrú, spadnú, treba ich sledovať, ale vo väčšine prípadov je to skôr 'trauma' pre rodiča.
Ale ak by sa ti čokoľvek nezdalo, choď kľudne za dr.