6 mesačná spadla z postele

matulkal
10. jún 2019

Ahojte...asi pred dvomi hodinami mi spadla 6mesacna dcerka z postele o to horsie ze mame okolo postele drevenny rám postel má cca 40cm a ako letela buchla si vzadu zátylok hlavicky bola som pri nej, no bola to sekunda co som sa otočila, strasne plakala tak som ju upokojila, som hotova z toho, stale ju sledujem, má to začervenane, nezvracia a uz spinka, mne je az zle, celá sa trasiem od strachu... Myslíte ze mam volať doktorke?? Ďakujem

bobula46
10. jún 2019

@matulkal sleduj či nemá hrču, červené môže byť práve z buchnutia, pokiaľ nevracia tak je to dobré. Skús si pozrieť telefónne číslo na pohotovosť vo vašom okrese a zavolaj, oni ti poradia. Len im treba všetko povedať čo sa stalo. Možno doktorka povie že to je ok, sledovať celú noc, možno povie že treba prísť skontrolovať. Očká nemala krvavé, začervenané?

matulkal
autor
10. jún 2019

@bobula46 krvave nemala, bola hrozne uplakana ale po chvíli prestala ked som ju vzala na ruky a upokojila, teraz spinka som pri nej, mam ju v noci zobudit a pozriet ako to vyzera? Pretoze ona spáva uz celu noc

andulll
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monciak
10. jún 2019

@matulkal Ked nezvraca je dobre ale môže mať otras mozgu a také dieťa treba budiť celú noc aby sa troska pomrvila aby sa niečo nestalo. Keby sa stalo to môjmu dieťaťu tak idem na pohotovosť dat ho lekárovi skontrolovať aby som bola pokojná.Je to na Vás. Som zdravotník.

bagre
10. jún 2019

@matulkal ahoj, manželovi padla dcéra z postele keď mala asi pol roka... ja polomŕtva od strachu..šli sme na pohotovosť, skontrolovali ju, všetko ok, mali sme ju sledovať... vlastne vždy to tak robia... a väčšinou je to dobre, ale pre istotu by som aspoň zavolala. Aj ty budeš kľudnejšia. Na čo padla? Plávačka, koberec?

deti95060810
10. jún 2019

nám sa to stalo niekoĺko krát pri každom dieťati....s tými staršími sme aj leteli na pohotovosť - s tými mladšími sme nešli nikde... dieťa sa viacej zľakne ako udrie...ale samozrejme sledovať dieťa treba...

matulkal
autor
10. jún 2019

@bagre spadla na plavačku

bobula46
10. jún 2019

@matulkal tak ako ti radia, nemusíš jej robiť šoky že ju zbytočne budeš budiť, ale párkrát v noci do nej štuchni nech máš istotu že reaguje na vnemy. Ale radšej aspoň zavolaj, budeš pokojnejšia.

janynyna
10. jún 2019

@matulkal jaaaj moja,viem,co prezivas. Nam maly spadol z postele a to sme boli pri nom dvaja.Bola to sekunda. Samozrejme,ze som maleho sledovala celu noc ale pre pokoj v dusi som s nim rano zasla k lekarke. Skontrolovala ho a bolo vsetko ok.

monciak
10. jún 2019

@matulkal samozrejme ju musíte budiť tak zistíte že sa nič v hlave nedeje. Nebojte sa bude to dobre

bagre
10. jún 2019

@matulkal ja by som zobudila, ani nie tak kvôli hrči ale aby som videla ako reaguje

monciak
10. jún 2019

@bagre áno kvôli tomu treba zobudiť aby ste vedeli ci je hore stačí keď sa pomrvi

matulkal
autor
10. jún 2019

@bobula46 ja ani nezaspim, budem ju mat radsej pri sebe v posteli a sledovat, dakujem pekne, aspon takto za rady, inak by som zinfarktovala.😞

biela_sova
10. jún 2019

@matulkal Nebojte, ked doteraz reagovala ako za normalnyxh okolnosti, snad to bude dobre. Dajte si ju k sebe do postele, aj ona bude pokojnejsia. My sme kupili zabrany na postel, co sa strcia pod matrac, je to fajn vec, dieta po nej moze skakat a nespadne ;)

tinkatinus
10. jún 2019

@matulkal No ja by som ju 2 hodiny potom neuspala isto a sledovala by som ju tiez a ak to nevyzera strasne tak by som ju v noci hlava kontrolovala ci je v poriadku. Aj celu noc. A keby bol moj muz doma tak 100% by sme bezali na rtg. Myslim ze volat doktorku nemusíš keďže ti povie ze ju máš sledovať ze ci vracia alebo nejaka zmena spravania....ked si nebudeš istá tak s ňou rovno chod na pohotovosť, aj v noci, nech sa na ňu pozru! Jednu noc vydrží trochu nespat a ty budes kludnejsia. My sme boli so starsim parkrat na rtg hlavy ale nie vždy.Nastastie mladší ešte nepadol, teda raz z gauča v 6 mesiacoch ale dobre padol, len trošku plakal a nemal ani hrču ani nič tak som s ním nesla

matulkal
autor
10. jún 2019

@monciak ak bude v noci dobre ze sa nič neobvyklé nestane, stači ked pojdem ráno k pediatricke sa ukazat,? bojim sa ze to zapíše do karty ako keby som ju zanedbala pri starostlivosti, ale naozaj to bola sekunda 😞

bagre
10. jún 2019

@matulkal myslím že to bude dobré, veľa detičiek nechtiac popadá, - je to proste moment... ja som už potom len na zem dávala, ale no čo ti poviem - syn bežkal okolo postele a tak padol že si pusu rozťal, odtlačok zuba ostal na posteli doteraz... ďalší padol s malým fúrikom a tak si pršteky dochrámal že som myslela že mu nechty odídu...

tinkatinus
10. jún 2019

@matulkal neboj sa takych mam by bolo neúrekom, v mojej karte je napr napisane, že mi mama vyklbila rameno, keď som mala 3 roky, ale nebolo tam napísané, že ma chytila za ruku lebo som padala zo schodov a mohla som si rozbiť hlavu. Takých padov ešte pár bude, to neznamena , že si zlá matka, veď to sú sekundy, nie sme superhrdinovia. To byvaju zväčša otcovia...

bagre
10. jún 2019

@monciak to ja viem 😉

monciak
10. jún 2019

@matulkal Ráno keď bude v pohode tak sa ukážte k lekárke aby o tom vedela a pozrie sa na ňu. Ved to sa stava ze detičky padnú. Ved to čím viac dávame na ne pozor tým viac sa stane. Do karty zápise že spadla ale to nieje nič toho sa nebojte horšie by bolo kedy sa to opakovalo častejšie by mohla vyvodiť že je zanedbané. Dajte si ju do postele k sebe späť tak aby nespadla, a každú 1 alebo 2 hodinky ju tak mierne zobudte aby ste vedeli ze je v pohode. Nebojte sa bude to v pohode. Ale k pediatrovi by som určite išla zajtra.

nikusiak9
10. jún 2019

Bude v pphode ale nie mudre ju dat znova do postele

jaja23
10. jún 2019

@matulkal mne spadol môj asi ako 9 mesačný, volala som na kramare a povedali mi, že ho musia vyšetriť. A to padol na koberec. Ja by som určite nečakala. Robili mu snímok hlavičky.

monciak
10. jún 2019

@monciak
@n
@nikusiak9 dat do postele kde je samozrejme zábrana lepšie sa kontroluje tak bábätko

radoslava3
10. jún 2019

@matulkal ahoj ja sa este pridavam ze nam kazali v noci zo tri krat prebudit ci reaguje lebo aj tazke budenie je zly priznak. A rano ked bude hore tak jej zasviet svetlom do oci a zrenice musia rovnako reagovat cize musia byt rovnako velke. Ale ako matka viem co prezivas.. ale myslim ze bude v poriadku ved aj my sme ako deti padali ako hrusky a sme tu . A aj rucicky jej pozerali tak ze jej podali prsty a tahali ju za rucky ci je v oboch rovnaka sila ci neni jedna stuhnuta ma este napadlo.. drzim palce

nikusiak9
10. jún 2019

@monciak deti aj cez zabranu vedia preliezt velmi lahko

matulkal
autor
10. jún 2019

@nikusiak9 preco? Ved bude medzi mnou a manzelom, nema kam ujst

miirkka1
10. jún 2019

@matulkal mne mala tiez spadla z postele,ked mala asi polroka,netusila som,ze zaspim s nou.Skoro som umrela,plakala ,ale potom zaspala a bola ok.
Potom spadla ako14mesacna,uplne jemny pad pri hre,ten prvy bol ovela horsi,zacala jej padat hlava a prevracala oci.Mala slaby otras v mozgu,boli sme na pozorovani 1den v nemocnici.Takze ja uz neberiem reci druhych ,ze to nic,aj nam velakrat popadala.Nie kazde dieta reaguje ako ostatne a hlavne nevidime im do hlavy.Moja nemala ani hrcu a oci prevracala a padala mi

monciak
10. jún 2019

@monciak dôležité je aby mala obidve zrenicky rovnaké vtedy je to dobre ako náhle je jedna zväčšená je zle je to krvácanie. Môže jej vadiť aj svetlo, môže sa horšie budiť, zvracanie to sú všetko príznaky na návštevu pohotovosti.

tinkies
10. jún 2019

Kazdemu sa moze stať hlavne si to nevycitaj a zbehni k dr. Mne detská dr povedala ze pokiaľ padne na podlahu a nebuchne si priamo do niečoho hlavu stačí sledovať trošku ale ak si buchne priamo hlavu o niečo napr.vo vašom prípade ten tram z postele či čo si písala je dobré ísť na rtg..u nás sebik nešťastne spadol zo stoličky a udrel si hlavu o radiátor..síce sme si pobehali po poliklinikach keďže čas bol taký že končili a v dvoch ma nevzali tak nakoniec na urgente sme boli ale vďaka Bohu nemal prasknutu lebecnu kosť.

janinah
10. jún 2019

@matulkal zlý nápad nechať dieťa medzi dvoma dospelými,poznámprípad udusenia...tie pády sú také,že nik bez vyšetrenia vám nemôže zodpovedne povedať,že sa nič nestalo...takže ozaj dieťa budiť a sledovať