Dobry deň, chcem sa opýtať - naša 5 ročná dcérka stúpila do hrnca kde bola vyliata respektive zaliaty sypaný harmanček vodou z kanvice , najviac si to odniesli pršteky , nemáte niektoré skúsenosti ako sa toto miesto hojilo ? Či ostanú jazvy atď ? Dakujem
Ťažko takto povedať,ako vážne to malá má. Bratranec keď bol malý na seba vylial celú vriacu konvicu s vodou a s jazvami dodnes chodí na kontroly k lekárke.
Asi bude mat pluzgieriky ale hadam jazvy nezostanu. Zabalit do studeneho uteraciku, dat nejaku zmrzlinku a preboli. Snad mala dobre reflexy a hned nozku vytiahla nie ze do toho naozaj stupila celou nozkou
Mám skúsenosť, že keď sa dá sprej Bionect, tak ani pluzgiere sa nespravia. Utekajte do pohotovostnej lekárne.
@hettinka boli sme na pohotovosti v utorok , ako do toho stúpila - behom 20tich minút to mala ošetrené , no dneska sme ráno boli na preveze , vyzerá to veľmi nepekne. Popáleniny 2b stupňa , máme ísť opäť sobotu na prevez , len sa bojím či po takej dlhej dobe (keďže to hojenie bude trvať 3-4 týždne ) bude vedieť potom prštekmi hýbať
@skajka33 pred rokom som si obarila tvar horucou vodou. Vyzeralo to skaredo. Na pohotovosti ma osetrili, dostala som krem.... asi po tyzdni mu chrasta zacala olupovat. A pod tym krasna nova ruzovucka koza. Uz po 3-4 mesiacoch tam nebola ani stopa.
Som rada, ze to takto dopadlo.
Kremujte a nechajte tu ranu...ono sa to snad da do poriadku.
Chuda male, muselo to byt strasne.
Drzim palce.
@andrea_ff ja s tým nič ešte ani nerobím , keďže to má zaviazané a máme ísť opäť na prevez v sobotu , veľmi sa bojím lebo dnešný pohľad po daní dole obväzu nebol vôbec príjemný . Verím, že sa to pekne zahojí len ma trápia tie pršteky na chodidle , tie si to odniesli najviac 😢
@skajka33 ja som mala pol tvare. Naozaj to bolo tych 7-10 dni veelmi skarede.
Ja si myslim, ze popalena koza odpadne a vytvori sa nova koza. Fakt iba kremujte, ak mozete. Este existuje aj krem s kyselinou hyauronovou (neviem, ako sa to spravne pise)...na popaleniny.
Fakt drzim palce.
Mne sa podarilo vo februári si obarit nohu na priehlavku doslova horúcou vodou, keď som chcela vyliat vodu po varení vajíčok. Tiež popálenín 2b, pľuzgiere, pohotovosť, prvé dni som nemohla obuť ani cizmu, a bolel na každý krok, potom niekoľko týždňov ma to ešte pobolievalo, kryvala som, toho miesta sa ani dotknúť, prebalovala som to až kým to mokvalo, trvalo to asi 3 týždne. Potom som to ešte mastila, postupne sa vytvorila chrasta, ta sa odlupla, teraz už mám nohu v pohode, hybem sa, športujem, už si obujem čokoľvek. Miesto obareniny vidno. Mam tam pokožku inej farby, zrejme to už tak ostane. Po 2b ostávajú jazvy, ale bude to iba estetická chyba, na nohe to ani moc nebude vidno, inak bude môcť s tým fungovať úplne normálne.
A neboj, ja som pri tých prevazoch bola tiež nešťastná, vyzeralo to hrozne škaredo, ale lekár má vždy ukludnil, že to sa hojí dobre, že treba tomu čas.
Nas maly si oblial ruku vriacou vodou a vsetko sa pekne zahojilo. Chodili sme denne na prevaz a potom som mu to natierala vydatne mastou bionect z lekarne. Poradila mi to lekarnicka a krasne sa vsetko spravilo.
@taskataska tento krém kupi
@skajka33 teraz to zatiaľ nechaj na lekárov a potom keď sa to uplne zahoji, tak masáže toho miesta nejakým krémom. Mne bol odporúčaný aj obyčajný prasaci tuk, alebo kokosový olej. Skús pogooglit tlakové masáže jazvy po pálenine. Viem, že to teraz vyzerá škaredo, ale keď sa to zahojí bude to oveľa oveľa lepšie, možno ani nič nebude vidieť. Ja som si obarila prsty na ruke, vyzeralo o veľmi škaredo, obrovské pľuzgiere som mala, v procese hojenia to vyzeralo fakt zle, bola som zmierená s tým že mi zostanú zjazvene prsty. Hojilo sa to viac ako pol roka a musím povedať, že jazvu vidím iba ja. Fakt nie je viditeľná. Prajem vám skoré uzdravenie 😊
Syn ako jeden a pol ročný vylial na seba horúci čaj, mal škaredo popálené rameno, chodil na prevazy, bral ATB, žiadna jazva mu nezostala, ani stopa .
Ja že to sa teraz stalo. Má to ošetrené, hojí sa to, bude to dobre, netreba si zbytočne vyrábať stres.
@taskataska Ialungen NIE JE na predpis. Bezne ho ho kupujem do dopacej lekarnicky. Vygoogli si pribalovy letak - tam byva napsiane, ci je viazany na lekarsky predpis. A nie je.
@taskataska nie je na predpis. Male balenie je volnopredajne.
@skajka33 neboj sa, zahojí sa to, detská pokožka sa vie rýchlo zregenerovať. Skus pozháňať nálev z ľalie v alkohole. Bylinkarky to robia, jazvy po nej nezostanú. Môj muž raz pilil a odtrhol sa mu kotúč a pretal ochranné okuliare, obočie, nos do pol tváre. Si to vieš predstaviť 😪. Dnes po 10 rokoch ani stopy. 4 mesiace si prikladal obklady z toho a nezostala mu jazva. Nikto neverí, keď im povie, že mal taky úraz. Hlavu hore, bude dobre. Len to skus pozháňať.
@skajka33 kúp masť Ialugen
https://www.drmax.sk/ialugen-plus
Ak má pluzgiere, smer pohotovosť.