4-ročný syn spadol na hlavu

12. mar 2024

Ahojte. Chcem sa len poradiť...
Manžel šatnil so synom (4roky) a vypadol mu z rúk možno tak z výšky max 1m na podlahu a však nie priamo ale na podložku na cvičenie no priamo na zadnú časť hlavy. Syn dosť plakal, trochu ma aj hrču ale nemá to červené ani nic...vraví, že ho boli hlava, no okrem zadku hlavy ukazuje že ho bolia aj boky hlavy...tak ma zneistil..o to viac, že je večer.
Inak je napohľad OK, žiadne zmeny zatiaľ nebadam...myslíte, že stačí len sledovať a nedávať najbližšie 2 hodinky spat?
Ďakujem🙏🏼

euka210
12. mar 2024

podla sily narazu aky bol...vo vseobecnosti by mu nemalo byt nic...teda mojim nikdy nic nebolo a hrce mali... Podla mna len sledovat, dat mu chladivy obklad. Keby nieco nebolo ok, myslim, ze si to vsimnes.

andreatytler
12. mar 2024

Aj ho uz niekedy bolela hlava pred tym? Ak nie, tak to je dost podozrive.
Ine priznaky otrasu mozgu nema?

nikasmile
12. mar 2024

Treba sledovať, náš 4r tiež spadol, síce na betón, do hodiny zvracal, mal otras mozgu, ked bol menší popadal veľakrát a nebolo nič iba hrča.

sovica
12. mar 2024

Pripájam sa k @nikasmile, keď mal syn otras mozgu, zvracať začal cca do 1-1,5 hod. Nemal nič rozbité, pokožku hlavy mal nepoškodenú, ale vzadu na hlave mal veľkú hrču. V nemocnici na pozorovaní sme pobudli asi 4 dni (bolo to dávno, už si presne nepamätám).
Pozoruj ho a ak by sa Ti niečo nezdalo, určite skočte na pohotovosť. Daj pozor hlavne na to, keby bol nápadne spavý, unavený, plačlivý, dezorientovaný, keby mal výpadky pamäti, spomalené reakcie, citlivo by reagoval na svetlo a zvuky, dlhší čas by ho bolela hlava, úplný strop je apatia a bezvedomie. Držím palce, nech je malý v poriadku❤

autor
12. mar 2024

Ďakujem všetkým..zatiaľ 2 a pol hodiny po páde a všetko vyzerá byť v poriadku, je taký ako vždy 🙏🏼