10-mesačný spadol z postele

kika541996
4. júl 2024

10mesačny mi spadol z postele, ako spal.Okolo seba mal paplòny nechápem. Ja som bola v sprche ale hned som utekala. Plakal, nevracal. A zaspal naspäť. Manžel mi vynadal samozrejme že čo to robím. Ešte sa to nikdy nestalo. Čo mám robiť utekať na pohotovosť? Plačem až sa trasiem.

tundra
4. júl 2024

@kika541996 nadych,vydych,ukludnit sa. Deti su ako z gumy,neboj.Podla mna,keby to vazne,tak od bolesti nezaspi a huci ako sirena😉.

mima1608
4. júl 2024

Hlavne kľud, dýchaj. Neexistuje dieťa, čo nespadlo z postele a ak také je, tak ho ten pád ešte len čaká.
Syna cez noc určite buď v pravidelných intervaloch, aby si videla ako reaguje. Kontroluj zreničky či má rovnaké. Ak nebude vracať a bude pekne reagovať, tak je všetko ok.

ptvw
4. júl 2024

Chod aspoň ho pozrú a urobia rtg, ja som bola dnes s 3 ročným na chire po pade na hlavu dozadu, prvýkrát zletel z postele keď mal 3 mesiace (to sme boli v nemocnici) a potom o 2 mesiace zas( to som ho sledovala 48 hodín aj v noci som nespala uz som nikam nešla, ale dnes mi povedal ze s malinkými deťmi treba radšej prísť) ty sa ukludni, deti vydržia veľa to mi tiez dnes povedal, malý bude ok ak nie je malatny a nestratil vedomie a doma tomu tvojmu "blbeckovi" povedz ze nabudúce nech raci ho postrazit kým sa umyjes namiesto výčitiek...neboj nič 💪

ptvw
4. júl 2024

Ešte ak spi zobudila by som, mne kázali vtedy aby bol po páde na hlavu min 2 hodiny hore a počas noci budiť pred tými tromi rokmi ...ale zavolaj si na pohotovosť oni ti povedia viac

lucia13022023
4. júl 2024

Mne padol raz, asi mal 8m, išla som na pohotovosť. Ja som v tomto opatrná.

vsetkounas
4. júl 2024

Píšeš že mal okolí seba paplony urcitete spadol aj s paplonom a iba sa zľakol viac ako udrel .Ja by som nepanikarila jasné v noci sleduj či je ok a to je všetko .

beata_k
4. júl 2024

Chod hoc aj tu na MK bazar a kup zabranu. Paplon pre 10 mesacne je nic. Zrejme sa len zlakol, ved spal. Ja by som na pohotovost nesla.

anavixy
4. júl 2024

Neplakat, netriast sa, manzelovi podakovat za podporu… a ukludnit sa. Na pohotovost ist netreba. Rtg je zbytocne, ak nema ani hrcu ani modrinu ani nic take, tak sleduj zrenicky kazdych par hodin a zvracanie aj zajtra. Urcite ho teraz nemusis nasilu drzat hore 2h, je to male babatko, proste parkrat v noci skontroluj ci reaguje a zasviet do oci (ak sposobom je na tebe, nech sa zas niekto nepohorsuje ze mas dietatu zasvieti smerom na oci mobilom..), ak sa ti budi na papanie v noci, tak vybavene. Kluuuud, nic sa nestalo 🍀

duppka13
4. júl 2024

Do roka spadla dvakrat, boli sme na pohotovosti a rtg, na pozorovanie do nemocnice sme odmietli ist lebo na rtg nic nenasli ale oni su opatrni a vzdy ponuknu aj tuto moznost, treti krat sme uz neisli ani na rtg, treba budit kazde dve hodiny ci je pri vedomi a nevracia. Kupit zabranu asi zletel z manzelskej postele? Stala nas asi 40 eur kupili sme v alze, da sa lahko rozmontovat a brat aj na cesty, perfektna vec, fixuje sa pod matrac, teraz ju ma na svojej velkackej posteli tak vyuzijete aj neskor.

https://www.alza.sk/maxi/zopa-zabrana-na-postel...

rurutiax
4. júl 2024

Hlavne sa upokoj, bábo je určite ok. 🙂 Tých pádov ešte kopu bude. Ale chápem, ten prvý pád strašne vystraší. Moja má 10 mesiacov a už spadla veľakrát, raz z gauča, raz z postele. Mala už aj hrče. Teraz padá na dennom poriadku, lebo sa stavia, ale to k tomu patrí. Na pohotovosti sme boli raz, keď narazila čelom do stola a tiekla jej krv z nošteka, ale chvalabohu nič jej nebolo.

tatianamaria
4. júl 2024

Mne každé jedno dieťa ( mám ich päť)spadlo z postele okolo tohto veku. No a potom, keď začali chodiť, tak to boli iné pády. Nikdy som nešla na pohotovosť. Treba pozorovať. Určite to bude dobré.

sovica
4. júl 2024

@kika541996 Viem, ako sa cítiš, lebo som a cítila podobne, keď mi prvýkrát dieťa (dvojmesačné), spadlo z gauča. A to som sedela hneď vedľa neho, bola to sekunda. Doteraz nechápem, ako sa to stalo. Hlavne sa ukľudni a predýchaj to. Malé deti padajú ako mačky a zväčša im nič nie je. Keby sme spravili anketu, komu nikdy nespadlo dieťa z postele alebo z gauča, stavím sa, že by sa ozvalo len minimum žien (a možno aj žiadna). Naozaj skoro každej mame spadlo nešťastnou náhodou dieťa z postele/gauča. Môžem Ťa ukľudniť, že syn práve zmaturoval v Nemecku, takže ten pád ho nijak "nepoznačil", ani intelektovo a ani fyzicky. Oveľa horšie pády mal v škôlkárskom a školáckom období (aj otras mozgu).

zorkahorka
4. júl 2024

Moje deti padli niekolkokrat z postele. Ani raz mi nenapadlo ist na rtg. Zbytocne stresujes, manzela si nevsimaj, to sa stane takmer kazdej matke. Kde bol on, ked sa to stalo???

kika541996
autor
5. júl 2024

@zorkahorka on bol na skateborde sa voziť..predtým prišiel z práce..ja varim, upratujem, s laskou sa staram o moje dieta ktore sa mi narodilo po transplantafii obličky. Vyčítam si to že mi spadol este aj dnes rano. A manzel mi vravi, ze ked mu nieco bude nevie čo mi spraví..

tundra
5. júl 2024

@kika541996 to ako fakt?Vyhrazky manzelke🙈.Nechapem...

rurutiax
5. júl 2024

@kika541996 To, že spadlo okej stane sa, ale už by som si dávala na to obzvlásť pozor, buď kúp zábrany na posteľ alebo nauč aby spinkalo vo svojej postieľke, takto ho len vystavuješ ďalšiemu pádu. Mne keď padla prvýkrát, mala len 6m a už vedela štvornožkovať a vtedy som vedela, že už je čas naučiť ju, aby spinkala vo svojej postieľke a ja som už viac nemusela strachovať. Ja mám tiež 10 mesačnú, to už sú malé šidlá a ak okolo neho dávaš len paplón, tak máš teda odvahu.

luciferka93
5. júl 2024

@kika541996 tak tvoj manžel je dilino... Ten račej nech sa po práci stará o dieťa aby ti pomohol a nie sa voziť na skateboarde... 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Sebec naozaj... Neboj mne malý spadol aj zo stoličky v ktorej jedával a to som bola od neho 2 metre a nenapadlo ma ze by z nej zletel... Aj postieľku na seba prekotil, dodnes nechápeme ako lebo je naozaj ťažká... Boli sme vtedy na pohotovosti a iba povedali ze treba dieťa sledovať, v noci budiť, aby nebol malatny, nevracal... Každé dieťa občas padne, matka nie je nonstop pri dieťati, to by sme naozaj neuvarili, neupratali ani na záchod nesli... Niekedy môžeš byť pri dieťati a stane sa aj tak... Deti sú rýchle a mrsne, skúšajú co dokážu... Si skvela matka, muža nepočúvaj a nič si nevycitaj🍀 ale na posteľ by som ho už nedávala, bud nech spi v postieľke alebo treba zábrany... My sme mali tie od monkey mum lebo malý nechcel v postieľke iba snami a bola to super vec mali sme to dokola celej postele.

hanaxxx
5. júl 2024

Zalezi aj od toho aka vysoka je postel, my mame naozaj vysoku, v nasom pripade by som isla na urgent. Tiez zalezi ci mate koberec alebo len plavajucu podlahu, ci stiahlo so sebou aj paplon. Tiez zalezi,ci vidis, ako dopadlo, co si udrelo. To uz ti skor pisem do buducnosti, ak by sa vam daco take znova stalo. Vseobecne nasa pediatricka odporuca ist, ked nevidis ako spadol, ci si nejak velmi neudrel hlavu. Kazdopadne tieto pady vacsinou koncia bez nasledkov, len clovek ma lepsi pocit, ked mu spravia rtg hlavy (lebo to je to co spravia, ked si udrel hlavu, posvieta do oci, ci dieta sleduje pohybujuci sa predmet, poklepkaju po kolenach a laktoch, pozru ako dieta kraca (ak uz chodi), skontroluju ci nie je hrca na hlave a aj ked vyzera vsetko ok, tak preventivne poslu na rtg . Dva dni po pade by dieta nemalo pozerat na telku/mobil (vase je este male, tak sa vas to asi netyka).

maminkadeticiek
5. júl 2024

Nevie co ti spravi???Sa ho spytaj kto si on mysli ze je ked sa ti vyhraza,kde bol ked sa to stalo a co urobil preto aby sa to nestalo?!To co mas za chlapa?!A daj maleho do vlastnej postielky.

ankare
5. júl 2024

@kika541996 aj moji synovia popadali. A nie raz. Neboj, všetko je v poriadku. Drž sa!

merrysa
5. júl 2024

@kika541996 povedala by som, že väčší problém je tvoj muž ako to, že dieťa spadlo z postele. Nepoznám jedno jediné dieťa, čo nespadlo.

zorkahorka
5. júl 2024

@kika541996 ved pockaj, ked sa nieco podobne stane jemu! Lebo tych padov este budeeee. Och, hneva ma ten tvoj muz. Nabuduce nech je doma a sedi pri malom, ked sa chces okupat!
No nic sa mu nestane! Spadol z ani nie polmetrovej vysky, ma par kil...

cookie29
5. júl 2024

@kika541996 ja by som sa asi rozviedla...

Dufam, ze dieta je v poriadku. Neboj, tie moje zazili pady, skoda reci, stane sa. Ale teda hentakeho debila by som nakopala do ...

tajfa
10. júl 2024

Tak aj manzel ma strach a obavy o dietatko.. ale tebe to tym moc neulahcuje. Mate rovnake pocity