Prihlasili sme sa na plavanie pre babatka a kedze moj maly vo vani miluje byt tak som myslela ze to bude pre neho nieco zaujimave a bude sa tam tesit z vody ale omyl boli sme uz par krat na kurze a on stale place ked sme vo vode, Ked ste chodili vy na plavanie zvykli si vase deti na vodu alebo na plavanie? Ja ani neviem co mu vadi lebo si davam pozor aby predtym nebol nevyspaty a aby sme boli aj napapany. Ked sme vo vode chvilu je ok ale akonahle ho mam dat na brusko alebo chrbatik plavat tak tam krici jak o zivot. A este jedna vec ked sa dokupete ci uz vo vani alebo v bazene krici vam dieta a place a roni slzy jak keby som ho tyrala? Ja neviem ci nas neodhlasit z toho kurzu, ja sa uz aj pomaly hambim s nim tam ist ked krici ked ho len polozim
ja ked som chodila s malou, vtedy mala 8mes, bolo tam jedno dievcatko o 2mesiace mladsie, a ona tak strasne plakavala, ze instruktor radil maminke kurz ukoncit. skusali par hodin, ci si nezvykne, no malej sa nepacilo. nasej Summerke sa kurz celkom pozdaval, ale potom po nejakych 4roch mes ju uplne seklo a prestala spolupracovat, vymyslala, nechcela robit cvicenia, a tak sme kurz tiez ukoncili. zdalo sa mi to zbytocne platit 140e za 8hodin plavania, ked sme z toho uz nic nemali. teraz vodu miluje, rada sa chvachta,, a mne to staci
Ahoj mi sme zacali plavat v hodonine od 6m jeden kurz vo vani potom 2 v bazene a dovtedy sme doma kazde kupanie preplakali. Mas tam instruktorku ak su dobre musia vediet poradit.mna napadlo ze v bazene ma studenu vodu ako ma rad v akej vode kupes doma a aka je voda tam. Nam kazali otuzovat doma aj kupat v 35st takze musim poveat ze nam ten kurz naozaj pomohol. Mala mi vodu miluje potapa sa a mala rada sedenie v detskej saune 🙂 nas kurz vysiel 1800ceskych prispup odbornost uzasna dokonca fotili zadarmo a do bazena sme chodili s muzom obaja
To by ti mal poradit instruktor. Moze jej vadit ze ten bazen je velky. predsa len vanicka je ina. Skusit ho polozit na podlozku popr.jeho hlavicku si polozit na svoje rameno. Skusat pomaly a spolu. Ak to nepojde tak prerusit a skusit o par mesiacov neskor.
Ahoj, aj my sme mali podobný problém, išli sme na plávanie keď mal 4mes. Doma vo vaničke v pohode, ale ako som ho vyzliekla tak začal revať, tak ako ked sa bojí, tak si myslím, že mu tam bola zima, predsa tá voda nebola taká teplá ako doma vo vani, tiež tam bolo viac ľudí cudzích možno aj kvôli tomu, takže prvý raz sa nedalo, to reval, druhý krát tiež, tretí krát už len trošku a potom už to ako tak išlo...
Ahoj Emma, otazku si sice davala davnejsie, ale chcela som pridat odpoved.
Robim ako instruktorka baby plavania uz 3.rok, organizujem aj pobyty s baby plavanim.
Casto mavame na kurzoch deticky, ktore placu, niekedy preplacu celu hodinu. Dolezte je sledovat dietatko, ci sa boji noveho prostredia, alebo je hluk v bazene, alebo prilis vela ludi pre dietatko.
Netreba hned ukoncovat kurz, mozno skusit byt s dietatko trosku bokom od ostatnych, respektovat ho, hrat sa s nim ako chce ono, mozes mu ukazovat a upozornovat ho, aby sa pozeral, co robia ostatni, ake to je zabavne a pomaly sa z dialky pridavat.
Ja to ale velmi individualne, deti maju rozne obdobia, strachy, uzkosti, plus zubky, unava a ine veci. Vela krat to netusime. Ale urcite by som dietatko nenechala vyplakat, ale hladat cestu ako ho zabavit, ukludnit, pomojkat a pod. A porad sa s instruktorkou.
Snad som ti pomohla. 🙂
áno zvykol si, dokonca tak, že keď ideme plávať tak beží keď už vidí budovu a to zvyčajne on uprednostňuje chôdzu, alebo už veľa mamičiek mi povedalo, že ako sa on z tej vody teší a to zo začiatku plakal, ale nie zas celú hodinu kurzu, hlavne sa zlostil, keď musel posilňovať slabé bruško a ležal na chrbátiku. ale zas sme stretli aj deti čo celú hodinu preplakali a ani ku koncu kurzu sa to nezlepšilo. tiež zas musím povedať, že to je náš už 5 alebo 6 kurz.
ja som chcela chodit s mojim na spolocne kurzy,ale napokon sme par krat boli sami,je uzany,miluje vodu,tak moja rada,skus to nechat tak a obcas chodte len sukromne....moja rada.. 😉
ahoj, v tomto by ti mala vediet poradit instruktorka plavania, urcite to s nou prediskutuj.Ja by som to mozno teraz nechala tak a skusila zasa o nieco neskor. Pripadne chodila len sukromne s nim do vody a robila s nim len to, pri com neplace, aby si zvykal bez stresu.