Vysvedčenie z umeleckej školy

deti95060810
29. jún 2017

Ahojte.
moja dcéra doniesla vysvedčenie z umeleckej školy - odbor výtvarný. Na umeleckú chodí už 5 rokov. Keď som sa včera lepšie pozrela na vysvedčenie, prečítala som si, že je spôsobilá postúpiť do druhého ročníka.... Však tam už chodila 5 rokov a teraz ide do 2 ročníka? nie neprepadla, na vysv. má samé jednotky.
Ja som chodila ako školáčka na klavír a tam som každý rok postúpila do vyššieho ročníka....
Čo s tým? nie je tu náhodou pani učiteľka z umeleckej školy, popr. maminka ktorej deti chodia do umeleckej školy?

17alexis
29. jún 2017

Nemôže to byť myslené tak, že postupuje do druhého, akože nasledujúceho ročníka? Ak nie, tak to asi bude iba chyba.

dominika6
29. jún 2017

@deti95060810 to je druhý stupen nie druhý ročník a ak majú svoju web stránku čo určite majú tak tam si pozri presnú definíciu

katharinka1
29. jún 2017

prvy stupen ZUS trva 4 roky. Druhy stupen tiez ale rocnik sa pise zasa prvy, druhy, treti a stvrty. Nasledne po vykonani skusok dostane vysvedcenie o uspesnom ukonceni druheho stupna studia na ZUS. cize vysvedcenie ma ppodla tohto modelu vystavene spravne.

ninapat
29. jún 2017

A nemoze to byt tak, ze len postupila do dalsieho no nazvem to tak levelu? Mozno u nich proste tie rocniky idu inak. Ja by som to chapala este tak. Nieco ako bakalar - tiez musichodit do skoly 3 roky, aby dosiahol taky titul. No ak ti to neda, mala by si sa na to popytat priamo v skole😉

deti95060810
autor
29. jún 2017

@17alexis
@dominika6
@katharinka1
maminky odpíšem z vysvedčenia celý text: Je spôsobilá postúpiť do druhého ročníka druhej časti prvého stupňa základného štúdia....
Nechcem hneď robiť halóóó na umeleckej škole .....preto sa radšej pýtam na koňovi či to niekto nepozná....

gab
29. jún 2017

toto ti nepomôze ?
http://www.zus880.eu/tanecny-odbor/moznosti-stu...
je to sice tanecny odbor, ale je tam vysvetlenie studia, mozno to tak funguje aj pre vytvarny

liuba84
29. jún 2017

@katharinka1 to napísala dobre, vysvedčenie mas napísané správne, teraz po novom (posledne4 ci 5 rokov ) sa to pise takto 1 az 4.ročník prvej casti prveho stupňa a potom 1 az 5 ročník druhej časti prveho stupna, v 4 ročníku cize minulý rok mala dostat zaverecne vysvedčenie lebo bola absolventka prvej casti prveho stupna, výmysel ministerstva aby sa náhodou v tych zuskach nenudili 😁

lienka737
29. jún 2017

Druhý ročník DRUHEJ časti!!!!!!
Prvá má 4 ročníky, + prvý ročník druhej časti je spolu 5 rokov. Je to dobre.

lienka737
29. jún 2017

@deti95060810 Spýtaj sa čomu nerozumieš, ja tie vysvedčenia tlačím 🙂

deti95060810
autor
29. jún 2017

@lienka737 otázku som položila vyššie. dcéra chodí 5 rokov do umeleckej školy a ide do 2 ročnika? myslela som že do 6 r. Ale jedna maminka že to je nejak inak, že to tak vymysleli na ministerstve....však kde inde.

lienka737
29. jún 2017

@deti95060810
Ako som písala:
Druhý ročník DRUHEJ časti!!!!!!
Prvá časť má 4 ročníky, + prvý ročník druhej časti je spolu 5 rokov. Je to dobre.
Je to po novom, už deviaty rok to takto funguje.

volda
29. jún 2017

No je to teraz po novom, ved preco nezmenit zase nieco zabehnute :D...Na Zus dieta zacne chodit do prveho stupna, kedysi to bolo 8 rokov, Dnes je prvy stupen rozdeleny na dve casti, Cize prve 4 roky je prva cast, a potom dalsie 4 roky ale to sa uz vypisuje ako 2. cast, cize aj tak je to stale do kopy 8 rokov. a to je vlastne ten prvy stupen, potom dieta moze pokracovat v 2. stupni co je dalsie 4 roky, ale nemusi.:D....v podstate je to ten 5 rocnik, len teraz sa to musi takto uvadzat aj do triednej knihy aj na vysvedcenia