Ahojte maminy. S dcerkou sme zacali doma vyrabat darceky pre rodinu na Vianoce, ale aj pre deti do skolky ked ma nejaky sviatok, nakolko mi to pride krajsie ako nejaka sladkost. Rozmyslam, co vsetko by sa dalo vyrobit, co by aj inych ludi potesilo. Minuly rok sme vyrabali mydielka, rozne tvary, farby, vone, velkosti. Tento rok sa chystam na sviecky. Ale rada si necham poradit co je este mozne vyrobit, hladam inspiracie a napady. Dakujem pekne za tipy!
Neviem odkial si, ale my byvame v samorine a tu otvorili tkzv kreativny obchodik u moniky a ona robi aj take kurzy servitkova technika, gyroba gelovych sviecok, zivicovych sperkov, dokonca aj hodiny, kukni na fb,
V nasej rodine idu celkom darceky ktore sa daju zjest :D Napriklad boli uz: vajecny konak, rozne sirupy, nasusene bylinky na caj. Med, vyrabane pralinky, dzemy a lekvary (robila som konkretne pomarancovy). A ja mam v plane nejake Vianoce doma urobenu nutellu. Recept mi pride jednoduchy a moze pri tom asistovat aj dieta. A este sa mi velmi zapacilo neviem ak mas tavnu pistol tak stromceky z cestovin alebo anjelikovia z cestovin. Alebo doma vyrobeny vencek. Mozes kupit polystyrenovy kruh a potom sa s tym uz vyhrat. Pripajam par fotiek z webu pri inspiraciu 🙂
@lubinkas popozeraj tu, ja som chodim inspirovat k tejto sikovnej mamine http://www.neposednenoznice.sk/
@veroni87 tie hlavicky anjelikov su z coho prosim ta? dakujem 🙂
@stepanka274 Dakujem. Som, aj tu by sa isto nasli taketo kurzy, ale mam este jedneho 9 mesacneho drobca, takze musim si sama "nastudovat" z domu🙂.
@lubinkas no tak ked je este male babo tak domace kreacie, my sme s detmi vzdy vyrabali nieco z casopisu macko pusik, vtedy som nemala este tak internet ked boli mali, dnes je uz viac inspiracii, ja som inak aj za zvieratka z gastanov, uz teraz to deti moc nerobia, ale mojim sa to vzdy pacilo, mam uz pubertakov chalanov a oni sa radi pridaju ked tvorime s 8rocnou
@stepanka274 gastanovy jezkovia musia byt🙂. Mame doma prepravku gastanov takze z toho urcite este nieco porobime. Ja momentalne skor hladam nieco co by sme nasledne mohli dat babkam a dedkom ako darcek pod stromcek🙂. Dcerka ma 4 takze ju to celkom zacalo bavit, ale maly ma len 9 mesiacov, takze mi je tazsie lustrovat pinterest a internet 🙂))
skus si pozriet v archive Zazracny atelier, my to s malym obcas kukame v tv a vzdy sa mi tam nieco zapaci 😀