Ahojte , pozyvam tu maminky , ktore by chceli pre svoje deticky vyrobit aktivitky na vzajomnu vymenu ..
Verim ze vytvorime super skupinku , ktorej vysledkom budu aktivitky pre nase deticky , ktore im vyplnia volny cas a budu rozvijat ich zrucnosti a vedomosti 🙂
Jeej Dakujem krasnee. Bude to moja prva vymena a vdaka za nakopnutie na Montessori aktivity. Si poklad. Skusim presondovat internet a hodim nejaky navrh - co by som spravila. Ci by zaujalo aj vase deti a hopsa potom na tvorenie.
Ahojte maminky, co by ste povedali na nasledujuce aktivitky?
1. zvukove pexeso: 4 - 5 parov: do obalu od kinderiek dat rozne veci (toto sa uz dlhsie chystam urobit pre moju malu, tak ak suhlasite, mozem zacat zhromazdovat obaly z kinderiek) 🙂
2. hmatove pexeso: (inspiracia z montessori kurzu ZMYSLOVA VYCHOVA): pripravit niekolko parov roznych latok a dieta ma len hmatom urcit par - je to tazsie ako sa zda...da sa pri tom rozsirovat slona zasoba - prid mena - prip ucit o vyrobe latok
3. ciselne koleso: inspiracia: http://andreadekker.com/12-fun-busy-bag-ideas/
4. geometricke utvary z lakarskych paliciek (trojuholnik, stvorec, 5uholnik, lichobeznik)
5. priradovanie farieb, tvarov, velkosti - vid foto, zdroj netusim ☹
@mima1311 Ďakujem za pozvanie. Pre mňa je 10 účastníkov optimálny počet - momentálne mám trošku menej voľného času. Zatiaľ sú moje návrhy:
1. Kalendár - už som ho vyrábala do jednej výmeny, teraz by som ho trošku prepracovala
2. Hra "I Spy"
3. Tieňové divadielko
Foto pridám neskôr.
Ja by som veľmi privítala, ak by niekto vyrobil zvukové CD - rôzne typy zvukov a k nim príslušné kartičky. Napr. Zvuk sanitky, štekajúci pes, dážď a pod.
@lucikusik no ten napad sa mi paci s tym zvukovym CD 😉 veru aj porozmyslam - skusim nieco pohladat a vymysliet 🙂
tesim sa na foto aktivitiek
@zisu ja uz skoro vsetko z toho mam 😀 kedze som bola vo viacerych vymenach - zatial z tychto spominanych by som bola v mojom pripade za c 5 tie tvary , farby , velkosti...
@mimca20
@lyrrya kocky ak nieco najdete , poprosim pridat foto
Potom to zhromazdim do fotoblogu a mozme zahlasovat kto je za aku aktivitku 🙂
no a este zvierata a priradovanie stop ku nim, dalo by sa aj spravit, ze na jednom bude svk nazov a na druhom napriklad anglicky-nemecky
jaj a este rodinky, ak nemate-dospeli jedinci a prirad k nim mlada, pripadne aj samec,samica, mlada...
baby sorry, ze trocha spamujem 😀 vzdy ma to napadne, az ked odoslem spravu. ale asi by bolo najlepsie, ked dame navrhy do nejakeho albumu
@mima1311
@lucikusik zvukove CD a kalendar sa mi paci, ani I spy nemame
@zisu 3,4,5 by sa mi lubilo 🙂
@mimca20
mia551 🙂 tak vitame dalsiu clenku
ahojte, dakujem pekne za prijatie 🙂 skusim vecer porozmyslat nad aktivitami a pridam nejake navrhy...
Ahojte, je Vas uz 10? Ak nie, rada by som sa pridala ... vytvorila by som pracovny zosit s 10-timi ulohami na pracu s plastelinou .... cely bude zalaminovany ... napr. na jednej strane bude tanier, ulohou deti bude vymodelovat pribor a prilozit, na dalsej strane tvar - ulohou deti domodelovaat usta, oci, nos ...., dalej auto - deti domodeluuju volant,kolesa ..... potom tam su jablcka - deti modeluju cervikov atd. robila som to teraz malej a velmi ju to chytilo 🙂
este doplnim - nemyslim 3-zlozkove karty v pravom zmysle slova, ale skor karticky / obrazky s nazvami v slovenčine
Ahojte, no stiahla som 2aktivitky do pc, jednu som nasla vo veřejném monte skupinky. Som do zajtra mimo, v pondelok ich nahodim. Inak ste tu nahodili aktivit a aktivit
@mimca20 , @lucikusik , @lyrrya , @zisu ,