Výmena vrecúškových aktivít - 1,5 až 2 roky

cicamica1980
17. máj 2014
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte,

som mamina 15 mes. dcerky a velmi ma zaujali tieto vymeny, ale nepodarilo sa mi pridat do ziadnej skupiny.
Tak skusim zalozit dalsiu.
Mohlo by nas byt tak 10, resp. ako sa dohodneme🙂

Najdu sa dalsie maminky?
🙂)))

sony2002
17. máj 2014

ja by som sa rada pridala 🙂

sony2002
17. máj 2014

@ vepiku pridas sa?? 🙂)))

vepiku
17. máj 2014

jasnacka, uz som tu 🙂...takze pridavam sa 🙂

fada
17. máj 2014

rada sa pridam aj ja 🙂

julinka322
17. máj 2014

ja by som sa pridala, ale rada by som to rozšírila na rozpätie 1,5 až 2,5 roka, čo vy na to?

lucka.ano
17. máj 2014

pridávam sa, dcérka má 10 mesiacov, ale myslím že aktivitky na ňu počkajú.

cicamica1980
autor
17. máj 2014
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@julinka322 mozeme to rozsirit do 2,5 roka , resp. mozes sa rozhodnut podla aktivit, lebo podla mna kazda mamka bude navrhovat aktivitu asi podla veku svojho dietatka

takze nas je zatial 6
@cicamica1980
@sony2002
@vepiku
@fada
@julinka322
@lucka.ano

cakame da dalsie + premyslaje, googlite, co by ste chceli/mohli/vedeli vyrobit...

skusim vecer napisat viac, ako by to mohlo vyzerat ramcovo 🙂
+ akekolvek komenty su vitane

emica55
17. máj 2014

aj ja sa pridám ak môžem

michalajulka
17. máj 2014

Ahojte, ak môžem, tak aj ja by som sa rada pridala...

cicamica1980
autor
17. máj 2014

takze ramcovo /propomienky prijimam/

1. pockame kym sa nas zozbiera 10-20 /pocet neviem, aky by bol optimalny, na jednej strane by kazda mamka dostala viac aktivit, ale zasa je to pracnejsie - viac aktivit musi vyrobit - a aj patricne nakladnejsie/ - mozno by bolo dobre, aby nas bolo +/-15 - ked budu final odhlasovane aktivity, tak mozno sa niekto odhlasi /ze uz bol v nejakej vymene a rovnake aktivity uz ma doma/
2. kazda z nas si premysli, aku aktivitu by mohla/vedela vyrobit - povedzme kazda navrhne 2-3, aby sme mohli hlasovat /foto aktivit dam do albumu a odhlasujeme si, co sa nam paci/
3. inspiracia aktivit
https://www.modrykonik.sk/blog/miskanasa/album/vyherne-aktivity-n4gwk4/
ale najdete aj na fore, treba dat do vyhladavaca vrecuskove aktivity, resp. niektore maminky maju tiez v albumoch
treba trosku casu tomu venovat
bolo by dobre sa aj trosku nad tou aktivitou zamysliet, ci to vase dietatko dokaze robit, aby sme mali aktivity "primerane" veku - ale v zasade kludne aj pre trosicku starsie deti - pripadne mozeme odkonzultovat, ci by to dietatko do par mesiacov mohlo zvladat /napr. moja 15 mesacna sa na farby alebo na parovanie zatial este vobec nechyta - a netusim, kedy to dietatko moze zvladnut🙂
tiez vyberajte podla toho, co si myslite, ze bavi vase dietatko a pri com by vedelo stravit trosku casu🙂
4. ked odhlasujeme aktivity, dohodneme si cas na vyrobu
5. ked bude vyrobene, poslu sa aktivity jednej maminke , ta ich zozbiera, a rozposle ostatnym maminkam a ostatne maminky jej potom poslu prevodom posotvne naklady

Vymeny som sa este nezucastnila, takze neviem, ako presne by to malo fungovat, ale toto je moja predstava.
mate nejake navrhy?

navrhujem, aby kazda maminka napisala, ake ma stare dietatko
a ak sa chce organizacne niekto ujat tejto vymeny, tak kludne preustim miesto🙂

zuzana🙂))

cicamica1980
autor
17. máj 2014
silsil
17. máj 2014

aj ja aj ja 🙂)) ja sa tiez pridááávam, čoskoro ma moj Libor 12mes, takze verim ze sa dohdoneme tak, aby kazdemu dietatku aj maminke aktivita vyhovovala. Ak este bude treba niekoho najst, mozem doporucit nejake "junovciatka"

cicamica1980
autor
17. máj 2014

PROSIM 🙂

mohli by ste kazda napisat
1. ake mate stare dietatko /aby sme vedeli vekovo prisosobit aktivity/
2. odkial ste /staci okres / - koli pripadnej vymene, spolocnemu objednaniu/kupe materialu
3. a ci ste sa uz zucastnili nejakej vymeny - to len pre info🙂

za mna

1. Miska ma 15 mesiacov
2. som z okresu Senec /velmi blizko pri BA/
3. vymeny som sa este nezucastnila

silsil
17. máj 2014

Baby a robim toto prvy krat. Takze ehm mam taku asi sprostu otazku. A to ze ked sa dohodne napr. 15 aktivit tak to kazda maminka vyrobí danu jednu vec 15x a tu poslem jednej zbernej maminke.w ako aj ostatne, a teda potom mne pride 15 roznych hier/aktivit ? Ja len ci to dobre chapem ;) prehlad ako taký o hrach, aktivitach si uz robim postupne, takze ked sa dostanem k pc tak poposielam nejake navrhy ;)

cicamica1980
autor
17. máj 2014

MOJ NAVRH AKTIVIT /fotky pozicane z vedlajsich vymen/ - je to ilustracia, urcite nezozeniem presne rovnaky material

1. magneticka flasa - do priesvitnej flase dam magneticke a nemagneticke vecicky - napr. bambulky /nemagneticke/, chlpaty drotik /magneticke/, pripadne nejake magneticke hobliny + dodam magnety. flasu poslem prazdnu, doma s to naplnite vodou a deti mozu prikladat magnety a skumat, co sa pohybuje k magnetu a co nie - toto robili vo vedlajsej vymene a maminka pisala, ze sa s tym vyhra starsi aj mladi syn

2. rozne typy zapinani - ked sa pozapinaju, tak vznikne z toho retaz - moju 15 mesacnu strasne bavia rozne typy zapinani - zatial zvlada iba zips a rozopnut cvoky, ale mam pocit, ze behom par mesiacov bude zvladat aj dalsie, napr. teraz ma obdobie, ked sa snazi strkat kluc do dierky

3. hmatove pexeso - do vicok - pre mensie deti iba na skumanie roznych povrchov, pre starsie aj ako pexeso - t.j. otoci sa povrchom dole a hmatom sa hladaju pary🙂

michalajulka
17. máj 2014

Takže:

1. Miška má 18 mesiacov
2. sme z okresu Prešov /Ruská Nová Ves/
3. výmeny som sa ešte nezúčastnila

Pekný večer 🙂

lucka.ano
17. máj 2014

ja som tiež od junovčatiek 2013 ako tuto silsil. mám možnosť urobiť laminované aktivitky, ale aj na iné sa dám nahovoriť 🙂 ja mám pre inšpiráciu uložené napríklad toto. posúďte či to je fajn pre tento vekový rámec. vedela by som vyrobiť niečo z toho.

cicamica1980
autor
17. máj 2014

rovno som aj vytvorila album aktivit
https://www.modrykonik.sk/blog/cicamica1980/album/vrecuskove-aktivity-na-hlasovanie-28uh4x/

a dala som tam moje 3 navrhy

hlasovat mozete tak, ze kliknete na fotku a date paci sa mi to - ja som zahlasovala uz za magneticku flasu, to by sa mojej urcite velmi pacilo🙂))

ked budete mat navrhy aktivit, dajte foto a popis sem + napiste mi, ze to mam pridat do albumu na hlasovanie

este chcem napisat, ze ak sa nam/vam bude pacit viac navrhov od 1 maminky, kludne ten navrh mozeme niekomu posunut🙂 pripadne ak niekto nebude mat inspiraciu, kludne si anvrhy medzi sebou mozeme posunut - lebo ja by som osobne brala vsetky 3 navrhy, co som dala🙂)))

piste, diskutujte🙂))

lucka.ano
17. máj 2014

jaj a čo sa týka počtu, 20 už sa mi zdá straašne veľa. Ja by som navrhovala 10, max tých 15.

cicamica1980
autor
17. máj 2014

@lucka.ano moze byt 15 - to bude taky kompromis, s tym ze ak sa mozno niekto odhlasi, bude to 10+

cicamica1980
autor
17. máj 2014

@silsil presne tak🙂

lucka.ano
17. máj 2014

mám 10 mesačnú Olíviu a sme z okresu Hlohovec, kúsok od Trnavy. Výmeny som sa nezúčastnila, zatiaľ som urobila len pár hračiek pre malú.

cicamica1980
autor
17. máj 2014

@lucka.ano mne sa paci najviac druha , tretia a stvrta aktivita /prevliekacku mame/ - ale kludne dam do almumu s navrhmi vsetky 4, len mi napis, ze ich tam mam dat + kratky popis k tym aktivitam

lucka.ano
17. máj 2014

@cicamica1980 môžeš dať do albumu tie tri, ktoré nemáte. je tam : 1. priraďovanie - predmet k obrysu. Obrysy by som dala na laminovaný papier, predmety by boli asi skôr z machovej gumy povystrihované (alebo podla dohody). Jeden hárok so zvieratkami, druhý s predmetmi z domácnosti. 2. sluchové pexeso - 9 párov kinderiek naplnených rozličnými predmetmi, ktoré vydávajú odlišné zvuky pri hrkaní. 3. voda / zem/ vzduch - predlohou je laminovaná krajinka do ktorej dieťa umiestňuje laminované zvieratká, dopravné prostriedky, predmety podľa toho kam patria.

cicamica1980
autor
17. máj 2014

zatial SUMAR - je nas 8

@cicamica1980 /15 mes dieta, SC pri BA, moja prva vymena/
@sony2002
@vepiku
@fada
@julinka322
@lucka.ano /10 mes babo, Hlohovec pri TT, prva vymena/
@emica55
@michalajulka /18 mes babo, Ruska Nova Ves /okr, Presov/, prva vymena/

cicamica1980
autor
17. máj 2014

HLASOVANIE - doplnujuca info

ak sa vam od jednej maminky paci viac aktivit,
zahlasujte iba za jednu, ale do komentu k dalsej napiste, ze sa vam paci

potom to mozeme vyuzit - napr. ak nejaka maminka nebude mat inspiraciu, a pod.

delideli
17. máj 2014

@cicamica1980 : ahoj, rada by som sa tiez pridala. vymena bude moja druha (na prvej pracujem teraz), syncek ma 10 a pol mesiacika a som z BA 🙂
porozmyslam nad navrhami a urcite v najblizsich dnoch nejake dam. tesim sa 🙂

cicamica1980
autor
17. máj 2014

zatial SUMAR - je nas 9

@cicamica1980 /15 mes dieta, SC pri BA, moja prva vymena/
@sony2002
@vepiku
@fada
@julinka322
@lucka.ano /10 mes babo, Hlohovec pri TT, prva vymena/
@emica55 /10 mes babo, BA, moja druha vymena/
@michalajulka /18 mes babo, Ruska Nova Ves /okr, Presov/, prva vymena/
@delideli

lucka.ano
17. máj 2014

@cicamica1980 silsil si nezabudla pridať?

emica55
17. máj 2014

nemáš to dobre, ja mám 4 a 6 ročné dieťa a som z PP a je to moja prvá výmena, vediem montessori dopoludnia a popoludnia v materskom centre preto sa chcem zapojiť