Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady

adelajda2012
12. okt 2015

Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?

crazy1
13. okt 2015

Ja som teraz vo vrecuskovej pre menšie deti ale rada sa pridám aj sem.... Dobre by bolo aby si každá vybrala tému a na tu navrhla 2-3aktivity a z tých sa vyberu... Hmmm? Ja sa teraz chystám na vianočný stromcek s farbami pre menšiu a s číslami pre vačšiu (v predlohe by mala jedna len farby a druha príklad a k výsledku priradenu farbu.... ) takze by farebný krúžok dávala na konkretne cislo v správnej farbe....este Ťažšia Varianta je s násobilkou🙂 Hmm ??

gabriella7
13. okt 2015

Ja zatial, zatial velmi zrucna nie som. Ale snazim sa. Rada sa pridam.

adelajda2012
autor
13. okt 2015

@crazy1 @gabriella7 Ano, urcite by kazda mala dat aspon dva-tri navrhy. Zatial sme len tri, tak uvidime, ci sa nazbierame. Mne by stacila aj mensia skupina cca 10 ludi. Ale ak sa nazbiera viac, tak v pohode. Ako ste na tom vy?
Gabriella, ty si este nebola vo vymene? Ak uz mas nejake napady, mozes dat...
Crazy1, bude dobre, ak das foto toho stromceka, lebo neviem presne ako to myslis, ani z akych materialov vyrabas. A to urcenie temy ako myslis?
Inak, baby, fakt by som bola rada, keby sme sa oprostili od klasickych vrecuskovych aktivit. Vseliakych karticiek priradzovacich, navliekani a ukladani mame doma uz pomilujarmilu 😀 Asi aj vy, nie?
Pridam nejake moje navrhy.

adelajda2012
autor
13. okt 2015

Hra Pelikan. Inspiroval ma film Hlada sa Nemo 🙂. Hra obsahuje planik akvaria, planik jazierka, hraciu kocku a karticky s rybkami. Na zaciatku sa rozlozia rybky mimo hracieho planu, potom sa hadze kockou. Ked padnu rybky, presunie sa prislusny pocet rybiek (jedna, dve alebo tri) do akvaria. Ak padne pelikan, akoze prileti k akvariu, naberie do zobaka dve alebo tri rybky (podla kocky) a prenesie ich do rybnika. Hra konci, ked su vsetky rybky umiestnene vo vode. Vyhrava bud akvarium alebo pelikanove jazierko, podla toho, kto ma viac rybiek.
Tuto aktivitu som robila velmi narychlo, takze spracovanie musim urcite vylepsit. Rybky vymalovavala dcera 🙂. Ako pelikan nam zatial stacilo kinderko, ale vymyslela vy som nieco realistickejsie ;)

adelajda2012
autor
13. okt 2015
adelajda2012
autor
13. okt 2015

Hra na uspavanie. Nieco podobne som raz videla na nete, ale uz som to potom nikdy nenasla, tak ani neviem, ci to ma rovnake "pravidla". Hra obsahuje babiku (z jednej strany ma otvorene a z druhej zatvorene oci), vankusik, perinku, macika, postielku a hracie karticky. Na kazdej karticke je nejaka aktivita - steknelnie, pusinkovanie, hladkanie, skrabkanie... Plus su tu karticky vankusik, perinka, macko, slniecka, zolik. Babika lezi v prazdnej postielke s otvorenymi ocami. Karticky sa postupne otacaju a maminka vzdy danu aktivitu urobi svojmu dietatku (postekli, poskrabka chrbatik...). Ked padne napr. vankusik, da sa do postielky. Hra konci, ked je babika poprikrivana a ma svojho macika.

adelajda2012
autor
13. okt 2015
adelajda2012
autor
13. okt 2015

Este budem vyrabat aj toto, ale to uz je taka klasickejsia vec - karticky, ktore sa postupne otacaju a treba podla nich vymyslat pribeh. Este to nemam uplne presne premyslene.

adelajda2012
autor
13. okt 2015

No a este toto, skor len tak pre inspiraciu...ale ak by sa zapacilo, kludne mozem aj toto urobit ;) Vcielka na snurke sa triafa do kvietku.

cicamica1980
13. okt 2015
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@adelajda2012 mas predstavu, kolko by bolo mamiciek vo vymene? zvazujem sa zucastnit, len som tehotna a mam akcnu dceru, tak ci by som stihala. vdaka za info

strelka3
13. okt 2015

ahojte...tiež by som sa k vám rada pridala,...len musím vymyslieť nejakú aktivitu...

bambulka18
13. okt 2015

Ahojte ak sa nazbiera par zaujimavych napadov, tak aj ja by som sa rada pridala. 🙂 vecer skusim pridat nejake navrhy.

crazy1
13. okt 2015

Takýto je ten stromcek s počítaním 🙂) nemám ho este zalaminovaný a krúžky by sa lepili suchým zipsom...

adelajda2012
autor
13. okt 2015

@cicamica1980 ja uz som pisala, ze mne by stacil aj 10, ale nebranim sa ani vyssiemu cislu. Zalezi aj na ostatnych mamickach.

adelajda2012
autor
13. okt 2015

@crazy1 podla mna je to pre vek 3-5r dost tazke. A priradovanie farieb zas prilis jednoduche. Ale ak chces, skus to dat ako jeden z navrhov a uvidime, co na to ostatne maminy.

adelajda2012
autor
13. okt 2015

@crazy1
@gabriella7
@cicamica1980
@strelka3
@bambulka18
Tak, ak by ste sa vsetky pridali, bolo by nas zatial 6. Aku mate predstavu o pocte ludi vo vymene?

bambulka18
13. okt 2015

Urcite do 10 ludi, aby sa to za tych 6tyzdnov stihlo.

crazy1
13. okt 2015

Neviem mne dcéra odcitavala do 20 a scitavala pod sebou 5ciferne čísla v 4rokoch mne to neprišlo tažké.....jasne samotné farby nie....takých mam kopu....
Traz v jednej vrecuskovej vyrábam divadielko ... Na jazykovú oblasť to je pre 1-6 rokov... Mozme ale zvoliť inú rozprávku....

bambulka18
13. okt 2015

Patram po niecom zaujimavom, no zatial som natrafila len na taketo divadielko. Boli by tam typicke divadelne postavicky ako saso, kral, princezna..., alebo priamo site na nejaku rozpravku, napr. Cervena ciapocka. Mohli by sa menit pozadia, dorobila by sa opona... Čo poviete?

pastelka13
13. okt 2015

Ahojte, robíte aktivitky s vianočnou a zimnou tematikou?

bambulka18
13. okt 2015

@crazy1 to je pecka mame rovnake zmyslanie 🙂

bambulka18
13. okt 2015

@crazy1 ale prisla si s tym o minutu skor 🙂 , takze idem patrat dalej po niecom inom

crazy1
13. okt 2015

@bambulka18 toto teraz vyrábam tak to mam čerstvé🙂) a teda robím este jedno divadielko do vrecuskovej .. O troch prasiatkach ale to chcem z filcu.... Ako prstové babky s obrázkovými príbehom ... Ale da sa tak napr báseň o červenej čiapočke...
Abo môžeme este vyrobiť masky na rolové hry.... Napríklad korunku zezlo plast... Alebo zvieracie skrabosky..... Napríklad aj k tomuto domcek domcek kto v tebe býva .... To je krásna hra🙂))
@adelajda2012
Alebo maľované čítanie a obrazky sa budu dat zameniť za slova kde bude vyznačené farebne prve písmeno slova ( zo stromu spadol 🍁/ List na zem) ako nácvik čítania... Tiez tak moze byt prepísaná nejaká známa rozprávka alebo báseň...,

bambulka18
13. okt 2015

ak by sa slo cestou netradicnych, ale na vyrobu menej narocnych veciciek, tak by sa mohla vyrabat vtacia budka. Nie je to aktivita, ale deti sa dokazu nadchnut pre krmenie vtacikov a sledovat ich dlhe chvile a vedie ich to k vztahu k prirode.

bambulka18
13. okt 2015

@crazy1 tak sa mi zda, ze sme v tej vymene spolu 🙂 a na tvoje prstove divadielko sa obzvlast tesim

crazy1
13. okt 2015

@bambulka18 ..... Dost možné🙂)) dakujem za prejavenú doveru😘som si toho naložila.... Sama som zvedava ci to stihnem.... Dnes som len príbeh obrázkový riešila a kreslila zvieratka na to divadielko.... A pri tých mojich dvoch tornádach.... Fuu ... Som zvedava co tu vyberieme ...

gabriella7
13. okt 2015

@adelajda2012 jaj ja sa odhlasujem dievcata. Nevsimla som si vekovu skupinu deti. Zo mna by ste velky osoh nemali. Len zacinam. Drzim palce.

adelajda2012
autor
13. okt 2015

@crazy1 no tak ty mas sikulku doma, ked tak rata. A este ju to bude bavit, ked uz v 4r to zvladla? Nasa scita/odcita zatial len male cisla a aj to jablcka a hrusky, nie takto napisany priklad.
Inak ja uz mam z vymen take klasicke spajdlove divadielka dve. Dokonca aj domcek domcek 🙂.
Ale teda veeeeelmi sa mi paci napad zo skraboskami a maskami. Za mna je to top! Skus napisat, ako by si si to predstavovala - kolko, co, material...
A aj to malovane citanie znie naozaj dobre. Tiez by sa hodilo popisat spracovanie.
Napadov uz mas podla mna aj celkom dost ;)
1) stromcek - priklady
2) spajdlove/prstove divadielko
3) masky, skrabosky
4) farebne citanie
Co si z toho vyberies? Ci vstko nechame a uvidi sa, co vyberieme?

adelajda2012
autor
13. okt 2015

Skusim este nahodit par napadov, ak by sa toho niekto chcel ujat...

adelajda2012
autor
13. okt 2015

Ak niektora sijete na stroji...domaci skakaci panak