Vrecúškové aktivity mladší školáci - 1. stupeň

gagagu
21. sep 2014

Zaujima vase dieta geografia a chceli by ste mu vyrobit nejaku zaujimavu aktivitu ? Alebo zatial ho nezaujima a chceli by ste vzbudit u neho zaujem ? Prva tema vymeny - geografia 🙂

vmb
28. sep 2014

ja by som sa pridala, len mám toho dosť rozrobeného, ale uvidíme či sa nás niekoľko nazbiera 🙂

gagagu
autor
28. sep 2014

@vmb
Ahoj , zatial mame zaujem len my dve 🙂 Ale hadam sa to rozbehne a niekto sa este prida 🙂

gagagu
autor
28. sep 2014

Pozrela som, zaujimave aktivity 🙂

mikisa27
29. sep 2014

baby aj ja by som sa celkom rada pridala 🙂

gagagu
autor
1. okt 2014

@mikisa27 Super 🙂 pomaly sa nazbierame 🙂

silvia259
1. okt 2014

možno by som sa pridala- závisí od aktivít...

gagagu
autor
1. okt 2014

@silvia259 parada ;) este pockame do konca tyzdna , ci sa niekto ozve a mozme to rosbehnut 🙂

vmb
6. okt 2014

@gagagu skús túto tému dať do skupiny montesori a možno sa nájde viac maminiek 🙂

gagagu
autor
8. okt 2014

@vmb mozes dat ,prosim ta, odkaz , ktora skupinka to je , nasla som viac ale ziadnu , kde momentalne prebieha nejaka diskusia , posledna v aprili.

vmb
8. okt 2014

@gagagu toto je skupina vo fotoblogu https://www.modrykonik.sk/group/1977/

sunsun
8. okt 2014

@gagagu ahojte baby, ja by som mala zaujem, ale zalezi od aktivit, ktore sa budu robit a tiez od terminov....

fifla
9. okt 2014

tak sa pridavam, ak mozem 🙂

gagagu
autor
9. okt 2014

@fifla
@sunsun
@vmb
@silvia259
@mikisa27 Dievcata, moja predstava je , ze by sme kazda urobila nejaku" nepapierovu" aktivitu plus k nej na doplnenie, precvicenie nejaku aktivitu s kartickami- 3 zlozkove karty, pexeso, bingo . Napr. filcova slnecna sustava plus k nej napr. 3 zlozkove karty . Kazda si sama navrhne a najde co by rada spracovala , napise a ked si to schvalime mozme vyrabat 🙂 Na vyber aktivity by sme si dali 2, 3 tyzdne. Zvysok dohodneme neskor 🙂

mimamijami
9. okt 2014

tak sa pridavam, ak mozem... 🙂

ivaz
9. okt 2014

Geografia znie zaujímavo, rada sa pridám. 😉

silvia259
9. okt 2014

@gagagu prepáč- ale ja som sa rozhodla nakoniec nezúčastniť

gagagu
autor
9. okt 2014
emate
9. okt 2014

Ahoj @gagagu , ja by som sa tiež pridala, ale záleží aj od aktivít, ktoré sa budú vyrábať.

gagagu
autor
10. okt 2014

Moja prva navrhovana aktivita- poskladat vlajky z filcu podla zalaminovanej predlohy, k tomu 3 zlozkove karty vlajka + nazov statu s obrysmi statu+ fotka hlavneho mesta s nazvom. Vyber statov bud Europa alebo rozne cely svet -podla dohody.

gagagu
autor
10. okt 2014

Druha navrhovana aktivita Svet- mapa - z filcu alebo nakreslena na látke + svetove strany na mape, rovnik, obratnik raka, kozorozca, rovnobezky, hlavny poludnik, poludniky, farebne znacenie na mape rieky, niziny ,vysociny, kontinenta , oceany- doplnovalo by sa na mapu zfilcu vystrihnute. Doplnkova aktivita- obrazok Zeme+napr. cervenou vyznaceny rovnikpriradit k nazvu rovnik, obrysy kontinentov priradit nazov kontinentu a pod.

gagagu
autor
10. okt 2014

Za mna 3.aktivita, ktoru by som mohla urobit je uz spominana slnecna sustava+faze mesiaca . Doplnkova aktivita kvarteto na temu vesmir.

lenusskaa
10. okt 2014

mozno by som sa aj ja pridala, tiez zalezi od ponukanych aktivit a terminu ukoncenia..
moje navrhy zatial:
- do jednej vymeny mam rozrobeny lapbook na temu Zem (obeh okolo Slnka, vznik Zeme, sfery Zeme - atmo, hydro a litosfera, vyvoj kontinentov), bud ten
- alebo ma napada sopka (este neviem presne z coho, asi sadra) + karticky

ivaz
11. okt 2014

Ja ponúkam tému – Cesta do hlbín zeme. Polystyrénový model zeme (vyznačené zemské jadro, plášť a kôra) doplnený o trojzložkové karty.

lenusskaa
11. okt 2014

pripadne este mozem formy povrchu Zeme - karticky (karton + nalepeny hnedy filc na pevninu, aby to bolo vysupene) + trojzlozkove karty

gagagu
autor
12. okt 2014

@lenusskaa Mne by sa pozdaval napad sopky , len by som nedavala sadru , kedze to bude cestovat balikom a aj detom , ked to spadne , aby to prezilo 🙂 skor by som navrhla napr. plastovy pohar a na prierez sopky tvrdy karton na skladanie , aby si deti mohli sami poskladat , k tomu najznamejsie sopky , sopecne horniny a pod.

lenusskaa
12. okt 2014

@gagagu skladacku prierezu myslis na styl monte pomocok, ako je napr. ryba, vtak, atd - casti tela?? podklad karton s cb nakresom a dieliky machova guma alebo filc, to by sa dalo 😉 karticky uvidim ako to vyjde, 3zlozkove s castami sopky budu sucastou aktivitky, ostatne uvidim podla narocnosti dalsich aktivitiek, ci poslem vytlacene alebo len elektronicky..

lenusskaa
12. okt 2014

@vmb @mikisa27 @sunsun @fifla @mimamijami @emate
baby rozmyslali ste uz nad aktivitkami? mate nejake tipy?
zatial su ponukane:
@ivaz cesta do hlbin Zeme - polystyrenovy model Zeme (vyznacene jadro, plast a kora) + trojzlozkove karty
@gagagu vlajky + karticky statov, alebo mapa sveta z filcu alebo slnecna sustava a fazy mesiaca
@lenusskaa sopka - skladacka prierezu + karticky alebo formy povrchu Zeme (jazero, ostrov, ...) - karticky karton + na casti pevnin by bol nalepeny filc, aby to bolo vystupene

lenusskaa
12. okt 2014

@gagagu mne sa paci tvoj tip c. 2, ta mapa sveta so vsetkym spominanym znie zaujimavo 🙂 nejake vlajky uz mame doma aj slnenu sustavu aj fazy mesiaca..

lenusskaa
12. okt 2014

@vmb @mikisa27 @sunsun @fifla @mimamijami @emate @ivaz @gagagu @lenusskaa baby este co sa tyka poctu, zatial je nas 9, staci alebo este niekoho prijmeme? aky max pocet osob v skupinke ste ochotne akceptovat? (za mna 10 - 12) ako je to u vas s terminmi ukoncenia, kedy by vam to vyhovovalo?