Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov

myska2233
1. okt 2013

Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?

myska2233
autor
1. okt 2013

pridávam nejaké inšpirácie, čo by som mohla vyrobiť ja...

filomena
1. okt 2013

Ahoj, ja sa hlasim do vymeny 🙂 porozmyslam co vyrobit a dam vediet 🙂)

filomena
1. okt 2013

Urobila by som nieco na tento sposob:
- mesteky (akebo nieco podobne) nakreslene na papieri oznacene cislom + zetony (nieco ako mince) na priradovanie prislusneho poctu k symbolu cisla,
- skladanie pismen z vystrihnutych tvarov
(Nedaju sa mi vkladat obrazky 🙂
- alebo ked sa nerozhodnes pre tu aktivitu co mas na prvom obrazku, mohla by som to urobit ja.

emily_666
1. okt 2013

možno sa pridám i ja, len musím porozmýšľať nad nejakými aktivitkami 🙂

nenocka
1. okt 2013

ja by som sa tiež pridala, cez obedňajší spánok chalanov, pohľadám nejaké nápady 😉

mia551
1. okt 2013

jej, super, aj ja by som sa rada pridala... porozmyslam nad aktivitami 🙂

filomena
1. okt 2013

Urobila by som nieco na tento sposob:
- mesteky (akebo nieco podobne) nakreslene na papieri oznacene cislom + zetony (nieco ako mince) na priradovanie prislusneho poctu k symbolu cisla,
- skladanie pismen z vystrihnutych tvarov
(Nedaju sa mi vkladat obrazky 🙂
- alebo ked sa nerozhodnes pre tu aktivitu co mas na prvom obrazku, mohla by som to urobit ja.

filomena
1. okt 2013

Volajako mi to tu blbne, odoslala som omylom dvakrat rovnaku spravu, nevsimajte si to 🙂

mia551
1. okt 2013

a co taketo nieco?

ask
1. okt 2013

@myska2233 Ahoj, mam vela synovcov a neteri v tomto veku tak sa im bude hodit ked u mna najdu aj taketo pokrocilejsie aktivitky. Vecer pokukam co by som vedela ponuknut 🙂

mulaska
1. okt 2013

@myska2233 ahoj, pre kolko mamin je to vymena 🙂 ? dik za info

myska2233
autor
1. okt 2013

@mulaska ahoj na väčšinou býva cca 20 mamin tak ak sa nedohodneme inak alebo sa ich toľko nenazbiera tak aj menej... Záleží asi ako sa dohodneme ...

lenusskaa
1. okt 2013

tiez sa mozem pridat, inspiracie pohladam 🙂

ask
1. okt 2013

Zatial len narychlo z toho co mam ulozene ze raz chcem robit 😅 Ale vecer este pohladam 😉

myska2233
autor
1. okt 2013

Akurát má aj napadlo možno keby sme sa 2-3 dohodli a vyrobili spolu smirglovu alebo filcovu veľkú tlacenu abecedu.... Teraz pozerám, že ask pridala niečo take ale v číslach ( nechcem aby abecedu robila jedna mamina aby toho nemala veľa preto by sme sa mohli dohodnúť 2-3)

lenusskaa
1. okt 2013

napadli ma razitka pismenok alebo cisel na vrchnacikoch z PET flias, k tomu mala poduska a par predloh.. pismenka by mi vysli tak na 16-18sad, cisla aj na viac..

bibes
1. okt 2013

ahojte aj ja by som sa chcela zapojit, vecer popozeram napady 😎

emily_666
1. okt 2013

@myska2233 ahoj, niečo takéto ako Numbers Flip Book by mohlo byť? rátanie do 10 či aj viac? daj info, či by to mohlo byť,alebo sa poobzerám po niečom inom ešte.

myska2233
autor
1. okt 2013

@emily_666 podľa mna Supeeer nápad 🙂 ale bola som rada ak by sa vyjadrili viaceré maminy k jednotlivým návrhom aby to bolo "naše spoločne" a nie moje rozhodnutie 🙂 krásne je aj to ako sa maju písať cislice ak by vedel niekto spraviť aj take karty bolo by to úžasné.... Uz sa neviem dočkať 🙂

ask
1. okt 2013

@myska2233 Pri prechadzke s malym na cerstvom vzduchu som usilovne vymyslala... a teraz ked bobak odfukuje ponukam na schvalenie tento vlastny napad:
Boli by to karticky z kartonu, vyska by bola 10cm a sirka podla cisla od 1 do 10 - sedelo by to aj podla centimetrov. Z jednej strany by boli cislice a z druhej bodky. K tomu by bolo kartonove +, -, =,
Deti by nazorne videli ze ktore cislo je vecsie, mensie, mohli by sa ucit jednoduche scitanie, odcitanie ....
Predbezny navrh z papiera:

lucik194
1. okt 2013

ahojte, tiez by som sa pridala, nieco popozeram po nete a napisem
mam aj starsie aj mladsie dieta tak nech ma aj ta 4 - rocna nejaku zabavku

zuzzka1
1. okt 2013

ahojte kočky, aj ja by som mala záujem o výmenu pre staršie detičky - pozriem nápady a večer pridám

emily_666
1. okt 2013

@myska2233 viem si predstaviť, že v tom bude viac strán, aj na precvičovanie písania čísel, a zároveň aj číslo, názov a počet bodiek

myska2233
autor
1. okt 2013

@emily_666 znie to supeeer 🙂

silvia259
1. okt 2013

Ahoj!aj ja by som sa pridala. Mohlo by byť aj niečo také ako rad obrázkov a označiť, ktorý tam nepatrí?Na označenie by bol krížik na priesvitnom papieri.prípadne porozmýšľam ešte nad niečím...

ywett
1. okt 2013

@myska2233 aj ja sa rada pridam :D napady poslem...

myska2233
autor
1. okt 2013

@filomena
@emily_666
@nenocka
@mia551
@ask
@mulaska
@lenusskaa
@bibes
@lucik194
@zuzzka1
@silvia259
@ywett babulky zatial je nás 13... Na akom počte sa dohodneme? 20? Či menej viac?

mulaska
1. okt 2013

@myska2233 misii, mna este nerataj, som v rozhodovacom konani 🙂 .. strasne rada by som... ale este neviem, na 100percent..diiik

jumama
1. okt 2013

Juj, toto bys a mi pacilo, vcera som tak rozmyslala, ze ta skupinka 1-3 je uz pre nas tak hranicne, lebo niektore aktivity mame aj doma, co som malej porobila a nevelmi ju zaujali... No zase tu by sme boli na spodnej hranici. Porozmyslam a predbezne by som sa hlasila, nasu malu bavia teraz sopky a tsunami, mohlo by byt nieco aj na takuto temu? Skusim sa zamysliet, aby to aj na starsi vek bolo... Vecer dam vediet, ci na sto pro idem do toho.