Ahojte maminy, v akom veku ste ucili deti lyzovat/postavili ich na lyze?
Prip. Ak su tu instruktorky lyzovania: ake su vase skusenosti/od akeho veku uz deti spolupracovali alebo od akeho veku to ma zmysel?
Dakujem 😊
@sun_shine_2020 podľa toho aké je fyzicky zdatne a či má záujem, ak áno, tak 3-4 roky
Určite odporúčam inštruktora, deti lepšie reagujú na cudzieho učiteľa ako na rodiča
3 roky 4 mesiace 1.x lyžiarska škôlka
Nas ide teraz v 4 na lyziarsky zo skolky
prvý raz stál na lyžiach ako 2- ročný, to sa so mnou len tak šúchal po rovinke. potom rok na to len sa šuchal s manželom po minikopčeku. v 4 rokoch inštruktor. ja jazdím tiež od mala, môj otec bol tatranec, mama sa smeje že sme mali lyže len čo sme začali chodiť…
Ja som sa začala.ucit vraj 3,5 rocna na kopci za domom, zapínať vypinat lyze, držať nohy a takéto základy. Potom ďalšiu sezónu 4,5 už som normálne lyžovaní obluciky, modré červené zjazdovky. Ale.je to veľmi individualne. Dcéra bude mst teraz 2 Roky v novembri tak to je ešte určite skoro, ale o rok keď bude mať 3 možno už skusime...
Ale samozrejme iba také základy... na zoznamenie
inštruktora na pár hodín, doobedu a podľa toho čo povie, tak aj poobede možno - ale náš bol s inštruktorom iba doobedu. potom som s ním jazdila ja - a keď som chcela zajazdiť že sama poriadne, dával na neho pozor manžel na somárskej lúčke. postupne sme chodili na vačšie kopce lebo chcel jazdiť so mnou a mal možno 6-7 keď bol prvý raz úplne hore na plejsoch… keď som s ním jazdila, opravovala som mu chyby a štýl a učila som ho bezpečne sa správať na kopci…
Jeden ako 3 rocny,druhy ako 4,nechcel skor,uplne zaciatky som ich ucila ja,potom sli k instruktorke, viac ju pocuvali 🤣
Od 2 rokov a 4 mesiace ... Všetko pomaličky teraz super lyžuje ,druhá dcéra od 3.5 a syn v piatich začal ...
Obidve deti cerstvo 4 rocne sa ucili. Skusali sme aj skor ale nemalo to zmysel, viac sa mi valali po svahu ako lyzovali.
@sun_shine_2020 ja lyžujem od 4 rokov, syn od 7, ale mal inštruktorku. Mňa by z neho vtedy porazilo🤫, lyžuje veľmi dobre- teraz 14 ročný.
Ahoj,veľmi individuálne-starší bol lenivejší,nemal o lyžovanie skôr záujem,takže sa naučil ako 8-ročný,mladší sa naučil ako 4,5-ročný,lebo bol motivovaný dobehnúť staršieho. 🤷♀️
My sme ho zobrali prvykrat na lyze v 4. Ale skoncili sme pri lyziarkach - nechcel si ich obut. 😀
Baby, dakujem za vase skusenosti.
@sun_shine_2020 4 roky ideál. Dieťa nemá pud sebazáchovy, nebojí sa. V 6 sú už opatrnejšie.
Podľa mňa tak od 4 rokov