V akom veku ste učili deti lyžovať?

sun_shine_2020
3. nov 2024

Ahojte maminy, v akom veku ste ucili deti lyzovat/postavili ich na lyze?
Prip. Ak su tu instruktorky lyzovania: ake su vase skusenosti/od akeho veku uz deti spolupracovali alebo od akeho veku to ma zmysel?
Dakujem 😊

ninusa221
3. nov 2024

Podľa mňa tak od 4 rokov

pribinak
3. nov 2024

@sun_shine_2020 podľa toho aké je fyzicky zdatne a či má záujem, ak áno, tak 3-4 roky
Určite odporúčam inštruktora, deti lepšie reagujú na cudzieho učiteľa ako na rodiča

patka06
3. nov 2024

3 roky 4 mesiace 1.x lyžiarska škôlka

kiki68
3. nov 2024

Nas ide teraz v 4 na lyziarsky zo skolky

biba_18
3. nov 2024

prvý raz stál na lyžiach ako 2- ročný, to sa so mnou len tak šúchal po rovinke. potom rok na to len sa šuchal s manželom po minikopčeku. v 4 rokoch inštruktor. ja jazdím tiež od mala, môj otec bol tatranec, mama sa smeje že sme mali lyže len čo sme začali chodiť…

amelie22
3. nov 2024

Ja som sa začala.ucit vraj 3,5 rocna na kopci za domom, zapínať vypinat lyze, držať nohy a takéto základy. Potom ďalšiu sezónu 4,5 už som normálne lyžovaní obluciky, modré červené zjazdovky. Ale.je to veľmi individualne. Dcéra bude mst teraz 2 Roky v novembri tak to je ešte určite skoro, ale o rok keď bude mať 3 možno už skusime...
Ale samozrejme iba také základy... na zoznamenie

biba_18
3. nov 2024

inštruktora na pár hodín, doobedu a podľa toho čo povie, tak aj poobede možno - ale náš bol s inštruktorom iba doobedu. potom som s ním jazdila ja - a keď som chcela zajazdiť že sama poriadne, dával na neho pozor manžel na somárskej lúčke. postupne sme chodili na vačšie kopce lebo chcel jazdiť so mnou a mal možno 6-7 keď bol prvý raz úplne hore na plejsoch… keď som s ním jazdila, opravovala som mu chyby a štýl a učila som ho bezpečne sa správať na kopci…

valilienka2
3. nov 2024

Jeden ako 3 rocny,druhy ako 4,nechcel skor,uplne zaciatky som ich ucila ja,potom sli k instruktorke, viac ju pocuvali 🤣

kristinapetronela
3. nov 2024

Od 2 rokov a 4 mesiace ... Všetko pomaličky teraz super lyžuje ,druhá dcéra od 3.5 a syn v piatich začal ...

lauriik
3. nov 2024

Obidve deti cerstvo 4 rocne sa ucili. Skusali sme aj skor ale nemalo to zmysel, viac sa mi valali po svahu ako lyzovali.

biba_18
3. nov 2024

@lauriik ale veď aj váľať sa po svahu je super ☺️

sulavikova
3. nov 2024

@sun_shine_2020 ja lyžujem od 4 rokov, syn od 7, ale mal inštruktorku. Mňa by z neho vtedy porazilo🤫, lyžuje veľmi dobre- teraz 14 ročný.

kikulienkadd
3. nov 2024

Ahoj,veľmi individuálne-starší bol lenivejší,nemal o lyžovanie skôr záujem,takže sa naučil ako 8-ročný,mladší sa naučil ako 4,5-ročný,lebo bol motivovaný dobehnúť staršieho. 🤷‍♀️

lauriik
3. nov 2024

@biba_18 a tak valat sa mozu pri sankovani. Na tom svahu je to za mna nebezpecne.

biba_18
3. nov 2024

@lauriik veď také malé ani na somárskej lúčke nie, takmer na rovinke ☺️

lauriik
3. nov 2024

@biba_18 tak my sme ucili na normalnom svahu pre zaciatocnikov kde ti jazdi x dalsich malych deti ktore nevedia lyzovat a len cakas kdo koho sejme. Do toho si decko lahne na zem. No neni to idealne. Radsej rok pockat a ucit ked ma naozaj zaujem.

biba_18
3. nov 2024

@lauriik veď to. treba začať takmer na rovinke ☺️

queen_mary
3. nov 2024

My sme ho zobrali prvykrat na lyze v 4. Ale skoncili sme pri lyziarkach - nechcel si ich obut. 😀

sun_shine_2020
autor
4. nov 2024

Baby, dakujem za vase skusenosti.

lucia245
4. nov 2024

@sun_shine_2020 4 roky ideál. Dieťa nemá pud sebazáchovy, nebojí sa. V 6 sú už opatrnejšie.