Kedy teda kúpiť prvý bycikela a poraďte aký.
no môj sa naučil byciklovať ako 5 ročný ale bycikel sme mu kúpili už ako 3ročnému s pomocnýma kolieskami volá sa drobec vyrábajú ho dve firmy má nastavitelnú výšku sedanky a tiež aj kormena sú k nemu aj pomocné kolieska a dostať ho v rôznych farbách.
moj starsi syn sa bez pomocnych koliesok vie byciklovat od 4rokov dcera v 5 bez pomocnych a najmladsi minule leto mal 3roky twk zatial s pomocnymi mozno tento rok sa nauci bez ale ja myslím ze vacsina detí sa naucí bez pomocnych koliesok do tych 5rokov no poznam aj deti ktore maju 7rokov a este sa nevedia bez pomocnych koliesok byciklovat 😕 😕 😕 😕 😕 😕 co mi pripada miere divne
bicykel s pomocnými kolieskami (12 palcový) sme začali používať v 2 a pol roka, vtedy pochopil ako ťahať...mali sme Meridu ...v 4 rokoch sa naučil bez koliesok a dokáže ťahať aj na 16ke, už sa nevie dočkať jari...
http://www.merida.sk/obchod/Detske-bicykle-Dakar
odporúčam kupiť radšej kvalitný z druhej ruky, ako lacný a nekvalitný, deťom sa veľmi zle ťahá, tie umelé kolečká hrkocú a nedajú sa ani dobre nastaviť, treba si dať pozor aj ako su spravené brzdy
U nas sa naucila dcera na bycikli ked mala 2 roky.. bo ma chcela prekvapit ,ked som dosla z nemocky domov ..ze aka je sikula .. 😉
za to synator sa naucil byciklovat az v 5 rokoch ,aj to slo troska so slzickami...ale este stale to vie len s kolieskami .. 😉
No...tak u nás sme po odrážadle Azub Fík, ktoré mal od 18m prešli rovno na 16´´ Specialized Hot rock bez pomocných koliesok a ide mu to báječne 🙂 druhý krát ako na ňom sedel bicykloval sám cca dve hodiny. Ešte dolaďujeme schádzanie z bicykla nakoľko mu je dosť veľký, ale je to super 🙂
ahoj...naša dcérka sa naučila s pomocnými kolieskami od 3 rokov na staršom bicyklíku, ktorý koloval v rodine, ale minulé leto jej už bol malý, a tak ho s veľkou radosťou prevzal náš dvojročný synček 🙂 ...teraz dostala pod stromček nový trošku väčší bicykel s odnímateľnými pomocnými kolieskami, dvoma brzdami a voľnobehom 🙂 ...tipujem, že do leta to zvládne už aj bez koliesok...
asi od 2,5r s pomocnymi (author jet 12"), uvidim tuto sezonu (3,5-4r), ci sa odvazi bez pomocnych (je dost opatrny typ), ale surit to nebudem, nepoznam nikoho, co by sa casom nenaucil bicyklovat...
ahojte moj syn ma 3roky vobec som ho neucila bicyklovat a vcera si sadol na bicykel bez pomocnych koliesok a vie sa bicyklovat nemozeme tomu uverit 🙂 🙂
Našim babám sme kúpili: mladšej 12 veľkosť Schwinn Tigress a staršej hneď Schwinn Jasmine 16 veľkosť..Mali okolo 2,5 roka, ale boli vysoké na svoj vek, tak tú 12 malá využívala asi 1,5 roka, je skoro nový -lebo bola aj zima, jeseň, keď sa nevozila...Jednoducho sa naučili obe rýchlo s kolieskami a mali 4 roky, keď sa naučili bez koliesok-aj na tom väčšom bicyklíku 🙂 🙂 Takže ja si myslím, že na také oťukávanie už okolo 2,5 roka by mohol byť a podľa výšky veľkosť. 😉 😉 😉 😉
moje starsie dieta sa naucilo bez koliesok bicyklovat v 4 rokoch, mladsie ma cerstve tri , dostal na ne prvy bicykel a zatial bicykluje s pomocnymi, od jedneho roka mal trojkolku, kazde dieta je individulane, ale vacsina to zvladne medzi tymi 3-5 rokov, niekto tu spomenul, ze zavisi, ako pohybovo zdatne dieta je - no tak s tym nesuhlasim, moje mladsie sa naucilo vo veku 2.5 roka lyzovat slalom a korculovat (a teraz nemyslim stat na korculiach, ale normalne striedat nohy, hockey stop ...), je obratny, ide mu dobre futbal, dokaze odrazat raketou lopticky, aky sport vyskusa, hned sa ho nauci, takze pohybovo je urcite ak nie nadany, tak minimalne zdatny ....
Ahoj môj syn má bicykel od minulého leta a nechce na ňom jazdiť 😒 lebo sa mu nechce šlapať lepšie sa mu jazdí u mna na sedačke ked ide rýchlo, nemusí šlapať a vidí všetko 😕 Vie to ale nechce . Je lenivý na to 😠 ale je to fakt o individuále
syn mal dva roky ked sedel prvykrat na bicykli 🙂
nas jadzil dlho na odrazadle a nemal ani tri ked bicykloval
To je strašne individualne.Poznam deti, čo nan dozreli až v 4-5 rokoch .No su aj uplne ine deti.Moj začal s kolieskami bicyklovat v 20m a bez koliesok už fičal ako 2 a pol ročny.Musiš vychadzat z toho ako pohybovo zdatne je tvoje dieta.To sa tažko zovšeobecnuje.Ale myslim si ,že vek cca 3 roky je možno pre vačšinu deti vhodny-myslim s kolieskami.