V akom veku dať dieťa na šport?

erika272
18. nov 2016

Ahoj mamicky v akom veku by ste dali dieta na sport ? alebo od ktoreho veku sa moze ist niekam na sport ? Maly ma 2 roky a uz kukam zatial som nasla len gymnastiku..poradte

pribinak
18. nov 2016

Este je malicky, daj mu cas sa hrat, on sám ti časom ukáže k čomu inklinuje a co ho baví
V tomto veku sa o nejakom športe neda vobec baviť, skor su to aktivity pre mamičky a deticky

Zacat takto skoro mize mat presne opačný efekt, presýti sa a nebude chciet robit nic
My sme v MS začali chodit na taku športovú prípravu a tam nam tréner odporučil kruzok pre syna

sardinka336
18. nov 2016

@erika272 my sme dali syna na plavanie ked mal 6 rokov a opytali sme sa na dceru ze či moze skusit...mala necele 4 roky..a povedala trenerka, ze ak dočiahne na dno na malej strane bazena a bude počuvat pokyny trenerky,tak ju zoberu a zobrali. Uz tam chodia 4 roky a sme spokojní, za nas plavanie najlepší šport.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
glorikarebeka
18. nov 2016

@erika272 tiez si myslim,ze este je cas na nejaky sport.Moja chodi na tenis,ale musela mat 5 rokov,nasla sa v nom,ale niekedy spekuluje nad spol.tancom.

lenka_samorin
19. nov 2016

Ahoj, ja mám deti 2 a 5 rokov. Tomáš chodil v 2 r. na gymnastiku, kde sa učili skákať, preliezať, podliezať, ... také veci, čo sa dajú robiť aj na ihrisku, ale pod dozorom trénera, v čistom a suchom prostredí 🙂 Teraz má v škôlke športový krúžok, kde ich tréneri učia robiť s loptou, "krúžiť bruchom, robiť futbal".. citujem 🙂 podľa mňa máš dosť času na šport, najskôr sa musí naučiť poriadne chodiť a behať a keď to vie, tak skákať, naučiť sa nebáť vody ale mať k nej rešpekt a keď pôjde do školy, potom by som vyberala športové krúžky.

lenka_samorin
19. nov 2016

a ešte som zabudla, na zumbe v škôlke sa naučil smiešne krútiť zadkom. Tak také sú výsledky športu pre 2 a 3 r. deti 🙂

pebu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asimama
19. nov 2016

Ahoj..malý mi začal vo svojich 4 rokoch chodiť na hokej.. Teraz ťahá druhý ročník a vidím,že ho to veľmi baví..malú chceme dať určite tiež..nech sa naučí aspoň korčuľovať.. Inak zo začiatku vôbec nechcel byť na korčuliach.. Hukal tam,ako diví keď mu to nešlo. Ale vydržali sme a stalo to zato..teraz je ho aj ťažké zobrať z ľadu.. Takže netreba tiež hádzať flintu do žita pri prvom zlyhaní..

m.i.r.i
19. nov 2016

ja si myslim, ze tak okolo 4 rokov je to v pohode..ono nejde o to ci dieta chodi, ci beha, ci mozno bude telesne zdatne..ale na treningy je treba aj psychicky dozriet..do tych 3r to je mozno vhodne s rodicom niekde na plavanie, na nejake tanceky...ale aj v skolkach deti zacinaju s kruzkami az okolo 4r, niektore az od 5r a mne sa to zda tak akurat...nas tiez chodi od 4.5r na tenis a plavanie...ked nemusel uz plakat ked siel plavat s instruktormi napriklad...zo zaciatku vam staci ak maleho budete ucit bicyklovat, lozit po preliezkat, neskor kotule, korcule, lyze..nech privonia k sportom ale tak od 4r najskor to asi ma vyznam..

sisaka
19. nov 2016

@erika272 2 ročný ak niečo organizovane, tak spolu s rodičom - gymnastika, tanec, plávanie a pod. Tréningy najskôr v 4-5 rokoch

sisaka
20. nov 2016

@stvura Ja nevidím nič zle na tom, ked aj deti, ktore na daný šport nemaju nadanie ho môžu robiť. Talenty treba podporiť ale v dnešnej dobe je oveľa dôležitejšie aby si k športu našli cestu aj deti, ktore talent nemaju. Syn hra hokej, v našej asociácii je vyše 150 deti len v jeho ročníku. Majú 10 teamov na 7 rôznych úrovniach. Skutočne nadaní su tam traja chlapci. Pre mna je oveľa dôležitejšie, ze to decká hrajú s chuťou a dávajú do toho všetko ako posudzovanie, kto ma/nema talent na daný šport. Este dodám, ze to nepíšem preto, ze syn hra hokej a nema na to, prave naopak je jedným z tych 3 nadaných

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajana1
20. nov 2016

Za mna urcite skuste aktivity rodicov s detmi. Aj ked z nich nebudu vrcholovi sportovci aspon stravite cas spolu, spoznate novych ludi a nieco nove Sa naucite ci uz to bude sport, trplezlivost alebo to ze vas nieco nebavi 😉 My chodime s nasim malym plavat od 6 tyzdnov a vodu uplne zboznuje a dokonca uz robi niektore cvicenia co robia deticky na poriadnom plaveckom kurze. Co je pre nas osobne dolezite je ze vo vode nepanikari a ked skoci alebo spadne do vody vie Sa v nej otocit a dostat sa ku kraju a bezpecne von z vody. Tak tiez sme zacali chodit Na "gymnastiku" a maly to absolutne zboznuje pretoze Sa vynahana a robi cvicenia ktore nas ani nenapadnu.

nini1010
20. nov 2016

Podla mna nech je to cokolvek tak dieta samostatne az najskor v 4 rokoch.az vtedy sa vie ako tak sustredit,posluchat,ked to tak mam povedat "koordinovat".Dovtedy najlepsie spolocne aktivity dietata s rodicom.aj na to plavanie mozete chodit spolu.
Ale tak sama za seba by som to neprehanala.Chuda 2 rocne dieta este pomaly ani na kolobezke nevie nohy upratat a uz ma sportovat.2 rocne dieta by sa malo akurat tak hrat alebo ako hovorim maximalne chodit na detske plavanie s rodicom.Trebalo by sa spytat co robili Sagan alebo Cibulkova v 2 rokoch a mam pocit ze tenis alebo bicykel to este nebol 🙂 🙂 Hlavne to rodicia neprehanajme.

sisaka
20. nov 2016

@stvura súhlasím - nie je nič horšie ako ambiciózny rodič. Tvoj 4 ročný skúšal hokej? Tu sa v takom veku hokej ani nehrá a bodychecking je povolený az v 13 rokoch. Syn tiež ako maly skúšal všeličo, bolo tažko vybrať, kedze mu išlo všetko, nakoniec si sám vybral hokej...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisaka
20. nov 2016

@stvura aha 😊, to je fajn, ze ste si to vsimli a našli niečo na co sa viac hodí.

sisaka
20. nov 2016

@stvura este som chcela dodať, ze u nas nechajú hrať fakt všetky deti, aj nešikovne aj malé aj tučne jednoducho všetky a žiadne odporúčania tréneri nedajú, kto chce hrať hra

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisaka
20. nov 2016

@stvura Jedna vec je ked rodičia dieta tlačia niekde, kde na to nema, pricom dieta nema záujem o daný šport. Ale co v prípade ak dieta je napr. malé, nemotorne tučne a neviem ake, ale chce robiť ten šport a tam ho nejaký tréner zruši, ze sa na to nehodí 😕 ? Ja si myslím, ze ked deti majú chuť robiť daný šport malo by im to byt umožnené, aj ked z nich nevyrastie ziaden majster sveta...

m.i.r.i
20. nov 2016

@sisaka známa majú futbalový oddiel..A tiež som bola udivena keď hovorila, že berú chlapcov v 5 rokoch a v 8r uz triedia a ti co nie sú vyslovene talentovani u nich končia. Zarazilo ma to, že proste nemajú ostatní uz moznost. Ale ona povedala, že ú nich vychovávajú budúcich športovcov pre ligu atď a ze ti co nemaju talent si môžu chodiť uz len na nejaké futbalové krúžky ale nie trenovat v Klube...syn zas chodi na tenis..tam nam povedali, že v 9r ich rozdelia na talentovaných a netalentovanych a tu prvú skupinu prevezme tréner a budú chodiť na súťaže a ostatní môžu rekreačné pinkat alebo skončiť. Dosť kruté si myslím, ale asi nechcú strácať čas s tými čo na to nemajú...

pebu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sirinka
20. nov 2016

@erika272 gymnastika a plavanie su dobre sporty na vseobecny rozvoj. pokial beru tak male deti, maju tomu aj prisposobeny trening. dietatu das dobry zaklad do buducna. ked si neskor vyberu cokolvek ine, uz budu mat dobru startovnu poziciu 😉

m.i.r.i
20. nov 2016

@pebu ja aj chápem. My sme tiež syna dali na tenis lebo bol dostupný u nás a robili nábor a chceli sme aby mal pohyb..Nie je cieľom mať z neho Federera. Len ako sa môžu cítiť tie deti čo túžia byť futbalistami, chcú trenovat ale oznacia ich už v 8r že na to nemajú...? Beriem, že život je taky, všade sa delí na lepších a horších, každý môže vyniknúť v niečom inom, ale tak ako v škole ta motivacia upadá ked je dieťa zaskatulkovane ako hlúpe, tak aj v tých športoch..A ktovie, možno by pri riadnej makacke to dietko aj veľa dosuahlo, len už nedostane šancu

edie63
20. nov 2016

Moja dcera mala 4 roky (takmer 5), ked zacala jazdit na koni.

pebu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siska53
20. nov 2016

@erika272 co myslis pod slovom sport? Ako vyslovene dake vazne treningy? Tak na to je fakt priskoro.
Najdi si nejake plavanie ci cvicenie pre deticky. To staci.

Nas napr. V 4,5 a ani v 5,5r.nebol este schopny chodit nieco trenovat. Teraz ma 6,5 a chodi raz do tyzdna. Plus v skolke mal vlani i tento rok kurz plavania. Tam chcel ist,siel,bol spokojny.
Ale predtym som s nim chodila na cvicenie pre deticky,s malou od roka na plavanie.
Co viem,plava sa od 4,m.,tusim tak sa zacina aj s babybalancom..pre take,ale skor az 3rocne byva detska joga.. Taketo sportovanie urcite staci. No a samozrejme bezny pohyb vonku,idealne 2x denne.

siska53
20. nov 2016

@stvura Vidis,nasa je az moc ohybna,a preto nam pre nu sporty ako gymnastika a balet vyslovene zakazali. Aby sa este viac nerozhybala. Odporucili skor bojove umenia. Ale to vyskusame,az ked bude starsia. Teraz viem,ze by bola ochorna ist maximalne na babyplavanie,lebo tam som s nou. Rovnako ako maly v jej veku nie je pripravena na to,ze este aj na kruzku je bez nas,uz dost je pre nu skolka.

siska53
20. nov 2016

@erika272 a len doplnim,u nas v skolke napr.su kruzky len pre predskolakov. Stedniakov vezmu len vtedy,ak sa nenaplni kapacita. Asi vedia,preco tym malinkym kruzky este neponukaju.

sisaka
21. nov 2016

@m.i.r.i no mne sa to urcite nepáči aby 6 ročnému chlapcovi niekto povedal, ze z neho hokejista nebude, nech sa da na krasokorculovanie... Tak ale ja som len rodič, nie odborník, ti možno majú nejaké veštecke gule...naštastie u nas si môžu chlapci hrať hokej kým ich to baví, ono sa to vekom vyselektuje samé a 13-14 roční uz zďaleka nemaju toľko mužstiev ako 7-8 roční...