Ahoj mamicky v akom veku by ste dali dieta na sport ? alebo od ktoreho veku sa moze ist niekam na sport ? Maly ma 2 roky a uz kukam zatial som nasla len gymnastiku..poradte
@erika272 my sme dali syna na plavanie ked mal 6 rokov a opytali sme sa na dceru ze či moze skusit...mala necele 4 roky..a povedala trenerka, ze ak dočiahne na dno na malej strane bazena a bude počuvat pokyny trenerky,tak ju zoberu a zobrali. Uz tam chodia 4 roky a sme spokojní, za nas plavanie najlepší šport.
@erika272 tiez si myslim,ze este je cas na nejaky sport.Moja chodi na tenis,ale musela mat 5 rokov,nasla sa v nom,ale niekedy spekuluje nad spol.tancom.
Ahoj, ja mám deti 2 a 5 rokov. Tomáš chodil v 2 r. na gymnastiku, kde sa učili skákať, preliezať, podliezať, ... také veci, čo sa dajú robiť aj na ihrisku, ale pod dozorom trénera, v čistom a suchom prostredí 🙂 Teraz má v škôlke športový krúžok, kde ich tréneri učia robiť s loptou, "krúžiť bruchom, robiť futbal".. citujem 🙂 podľa mňa máš dosť času na šport, najskôr sa musí naučiť poriadne chodiť a behať a keď to vie, tak skákať, naučiť sa nebáť vody ale mať k nej rešpekt a keď pôjde do školy, potom by som vyberala športové krúžky.
a ešte som zabudla, na zumbe v škôlke sa naučil smiešne krútiť zadkom. Tak také sú výsledky športu pre 2 a 3 r. deti 🙂
Ahoj..malý mi začal vo svojich 4 rokoch chodiť na hokej.. Teraz ťahá druhý ročník a vidím,že ho to veľmi baví..malú chceme dať určite tiež..nech sa naučí aspoň korčuľovať.. Inak zo začiatku vôbec nechcel byť na korčuliach.. Hukal tam,ako diví keď mu to nešlo. Ale vydržali sme a stalo to zato..teraz je ho aj ťažké zobrať z ľadu.. Takže netreba tiež hádzať flintu do žita pri prvom zlyhaní..
ja si myslim, ze tak okolo 4 rokov je to v pohode..ono nejde o to ci dieta chodi, ci beha, ci mozno bude telesne zdatne..ale na treningy je treba aj psychicky dozriet..do tych 3r to je mozno vhodne s rodicom niekde na plavanie, na nejake tanceky...ale aj v skolkach deti zacinaju s kruzkami az okolo 4r, niektore az od 5r a mne sa to zda tak akurat...nas tiez chodi od 4.5r na tenis a plavanie...ked nemusel uz plakat ked siel plavat s instruktormi napriklad...zo zaciatku vam staci ak maleho budete ucit bicyklovat, lozit po preliezkat, neskor kotule, korcule, lyze..nech privonia k sportom ale tak od 4r najskor to asi ma vyznam..
@stvura Ja nevidím nič zle na tom, ked aj deti, ktore na daný šport nemaju nadanie ho môžu robiť. Talenty treba podporiť ale v dnešnej dobe je oveľa dôležitejšie aby si k športu našli cestu aj deti, ktore talent nemaju. Syn hra hokej, v našej asociácii je vyše 150 deti len v jeho ročníku. Majú 10 teamov na 7 rôznych úrovniach. Skutočne nadaní su tam traja chlapci. Pre mna je oveľa dôležitejšie, ze to decká hrajú s chuťou a dávajú do toho všetko ako posudzovanie, kto ma/nema talent na daný šport. Este dodám, ze to nepíšem preto, ze syn hra hokej a nema na to, prave naopak je jedným z tych 3 nadaných
Za mna urcite skuste aktivity rodicov s detmi. Aj ked z nich nebudu vrcholovi sportovci aspon stravite cas spolu, spoznate novych ludi a nieco nove Sa naucite ci uz to bude sport, trplezlivost alebo to ze vas nieco nebavi 😉 My chodime s nasim malym plavat od 6 tyzdnov a vodu uplne zboznuje a dokonca uz robi niektore cvicenia co robia deticky na poriadnom plaveckom kurze. Co je pre nas osobne dolezite je ze vo vode nepanikari a ked skoci alebo spadne do vody vie Sa v nej otocit a dostat sa ku kraju a bezpecne von z vody. Tak tiez sme zacali chodit Na "gymnastiku" a maly to absolutne zboznuje pretoze Sa vynahana a robi cvicenia ktore nas ani nenapadnu.
Podla mna nech je to cokolvek tak dieta samostatne az najskor v 4 rokoch.az vtedy sa vie ako tak sustredit,posluchat,ked to tak mam povedat "koordinovat".Dovtedy najlepsie spolocne aktivity dietata s rodicom.aj na to plavanie mozete chodit spolu.
Ale tak sama za seba by som to neprehanala.Chuda 2 rocne dieta este pomaly ani na kolobezke nevie nohy upratat a uz ma sportovat.2 rocne dieta by sa malo akurat tak hrat alebo ako hovorim maximalne chodit na detske plavanie s rodicom.Trebalo by sa spytat co robili Sagan alebo Cibulkova v 2 rokoch a mam pocit ze tenis alebo bicykel to este nebol 🙂 🙂 Hlavne to rodicia neprehanajme.
@stvura Jedna vec je ked rodičia dieta tlačia niekde, kde na to nema, pricom dieta nema záujem o daný šport. Ale co v prípade ak dieta je napr. malé, nemotorne tučne a neviem ake, ale chce robiť ten šport a tam ho nejaký tréner zruši, ze sa na to nehodí 😕 ? Ja si myslím, ze ked deti majú chuť robiť daný šport malo by im to byt umožnené, aj ked z nich nevyrastie ziaden majster sveta...
@sisaka známa majú futbalový oddiel..A tiež som bola udivena keď hovorila, že berú chlapcov v 5 rokoch a v 8r uz triedia a ti co nie sú vyslovene talentovani u nich končia. Zarazilo ma to, že proste nemajú ostatní uz moznost. Ale ona povedala, že ú nich vychovávajú budúcich športovcov pre ligu atď a ze ti co nemaju talent si môžu chodiť uz len na nejaké futbalové krúžky ale nie trenovat v Klube...syn zas chodi na tenis..tam nam povedali, že v 9r ich rozdelia na talentovaných a netalentovanych a tu prvú skupinu prevezme tréner a budú chodiť na súťaže a ostatní môžu rekreačné pinkat alebo skončiť. Dosť kruté si myslím, ale asi nechcú strácať čas s tými čo na to nemajú...
@pebu ja aj chápem. My sme tiež syna dali na tenis lebo bol dostupný u nás a robili nábor a chceli sme aby mal pohyb..Nie je cieľom mať z neho Federera. Len ako sa môžu cítiť tie deti čo túžia byť futbalistami, chcú trenovat ale oznacia ich už v 8r že na to nemajú...? Beriem, že život je taky, všade sa delí na lepších a horších, každý môže vyniknúť v niečom inom, ale tak ako v škole ta motivacia upadá ked je dieťa zaskatulkovane ako hlúpe, tak aj v tých športoch..A ktovie, možno by pri riadnej makacke to dietko aj veľa dosuahlo, len už nedostane šancu
Moja dcera mala 4 roky (takmer 5), ked zacala jazdit na koni.
@erika272 co myslis pod slovom sport? Ako vyslovene dake vazne treningy? Tak na to je fakt priskoro.
Najdi si nejake plavanie ci cvicenie pre deticky. To staci.
Nas napr. V 4,5 a ani v 5,5r.nebol este schopny chodit nieco trenovat. Teraz ma 6,5 a chodi raz do tyzdna. Plus v skolke mal vlani i tento rok kurz plavania. Tam chcel ist,siel,bol spokojny.
Ale predtym som s nim chodila na cvicenie pre deticky,s malou od roka na plavanie.
Co viem,plava sa od 4,m.,tusim tak sa zacina aj s babybalancom..pre take,ale skor az 3rocne byva detska joga.. Taketo sportovanie urcite staci. No a samozrejme bezny pohyb vonku,idealne 2x denne.
@stvura Vidis,nasa je az moc ohybna,a preto nam pre nu sporty ako gymnastika a balet vyslovene zakazali. Aby sa este viac nerozhybala. Odporucili skor bojove umenia. Ale to vyskusame,az ked bude starsia. Teraz viem,ze by bola ochorna ist maximalne na babyplavanie,lebo tam som s nou. Rovnako ako maly v jej veku nie je pripravena na to,ze este aj na kruzku je bez nas,uz dost je pre nu skolka.
@m.i.r.i no mne sa to urcite nepáči aby 6 ročnému chlapcovi niekto povedal, ze z neho hokejista nebude, nech sa da na krasokorculovanie... Tak ale ja som len rodič, nie odborník, ti možno majú nejaké veštecke gule...naštastie u nas si môžu chlapci hrať hokej kým ich to baví, ono sa to vekom vyselektuje samé a 13-14 roční uz zďaleka nemaju toľko mužstiev ako 7-8 roční...
Este je malicky, daj mu cas sa hrat, on sám ti časom ukáže k čomu inklinuje a co ho baví
V tomto veku sa o nejakom športe neda vobec baviť, skor su to aktivity pre mamičky a deticky
Zacat takto skoro mize mat presne opačný efekt, presýti sa a nebude chciet robit nic
My sme v MS začali chodit na taku športovú prípravu a tam nam tréner odporučil kruzok pre syna