Dobrý deň, dcéra absolvovala doteraz tanečné kurzy (bývame v zahraničí, tu to povolené je). Už ma mať poslednú skúšku, kde si majú priniesť aj obuv, v ktorej budú tancovať na vystúpení. Čo si myslíte, že je najlepšie pre takéto dievča?
@ivanaks ide o spoločenské tance, takže samozrejme na opätku, ale inak že im moc inštruktor nevedel povedať, zevraj také aby sa v Tom nezabili 🤣
Predpokladám, že ide o niečo ako je u nás venček?Ak hej, tak my sme mali všetky klasické lodičky alebo sandálky, s primerane vysokým opätkom, aby sme to utancovali bez sĺz a nepolámali si nohy 😅 kupovať kvôli jednej akcii tanečné je zbytočné, vybrala by som také univerzálne, ktoré využije aj inokedy (ak nemá)... za mňa je super na tancovanie, keď majú remienok okolo členku, aby držali nohu...topánky by mali byť pohodlné, ale mať aspoň nejaký opätok, my sme ich nosili na všetky lekcie, tak som mala možnosť poskúšať viaceré
@lindous asi áno, niečo ako venček u nás, myslíš niečo takéto napríklad?
Pokiaľ v tom sa jej bude dobre chodiť, tak v pohode. Neviem len, ci nemajú príliš hrubý podpätok, či budú pohodlné. Musí si ich hlavne dobre vyskúšať, pripadne v nich aj chodiť, lebo na tanec musia byť pohodlné, nemali by sa šmýkaj ani opačne zadrhavat na podlahe .
V čom tancovala doteraz? Co viem, tak na lekcie tanca sa už počas nacvikov nosia aj topánky, netancuju hádam v teniskách?
@jaskolka no práveže to mali normálne v škole, a tak tak oválu aj v oblečení, ktoré majú v škole normálne, vrátane tenisiek 😅
@jaskolka práve my sme rozmýšľali tak, že lepší bude asi hrubší opatok, keďže je to stabilnejšie, ale tak neviem no 😅 preto sa pýtam tu
Tie topanky co navrhli baby vyssie su fajn,chodila som na tanecnu a nieco s takymto opatkom bolo vhodne. Splna to tu podmienku ze "nieco aby sa v tom nezabila" Ono aj s tenkymi opatkami to vyzera este lepsie ale to by som neriskovala,to uz asi je pre profesionalov 🙂
Presne ako pise @prasiatko30, to su take typicke topanky do tanecnej. Ale ak mate v meste obchod s potrebami pre tanecnikov, tak existuju aj specialne topanky na tancovanie spoloc. tancov, resp. sa mozno daju aj niekde pozicat.
@prasiatko30 fuha, len dcéra je taký chlapčenský tip, opätky nenosí, tak neviem, že či sa v Tom fakt nezabije 😂
Tie čo dala prasiatko by boli úplne ideálne, ale to je to čo som hovorila, že ja by som si ich len kvôli jednému večeru nekupovala 😅 a kľudne by som išla aj do tých s hrubším opätkom, ktoré si dala, ak jej budú pohodlné, tie využije na veľa príležitostí 😊 nie sú úplne vyslovene tanečné, ale tak nejde na súťaž, ale zabaviť sa...keby bolo v móde to čo dnes, keď som ja mala venček, asi by som po nejakých takých siahla... Záleží ale aj od šiat 😊 Spolužiačky si čo obúvajú? Nech sa popýta 😊
Nie su velmi vysoke - vsak pozri si kolko maju su aj take co maju 10cm aj take co maju 5cm - v kazdom pripade spolocenske tance by sa mali tancovat na spickach😜 - tieto na tom obrazku maju 5,4cm
V kazdom pripade by som hladala bud specializovanu predajnu alebo na www krajiny, v ktorej zijes topanky na spolocenske tance a tam najdes vselijake teraz to nie je az taky problem
V tých tanečných sa nezabije, to su veľmi pohodlné topánky. Dajú sa nájsť aj s nižším opätkom, napr. 3,5cm alebo 5cm. Jedinou nevýhodou je, že nemajú klasicku podražku, čiže si určené iba do interiéru. Dajú sa podlepiť, aby v nich bolo možné chodiť aj vonku. Keď nechceš investovať do tanečných, tak skús klasické sandálky na nižšom podpätku, pretože ak nieje na lodičky zvyknutá, tak v nich dlho nevydrží.
ahojko necitala som prispevky aksq jedna o jednorazovu akciu hociake v ktorych sa bude dobre a stabilne citit to je dolezite moja na tanecnu ma specialne tanecne topanky zo spodu nemaju kladicku podrazku ale z koze takze sa nesmyka. nech si obuje to v com vie robit rizne tanecne manevre cudujem sa ze im nekazalu tancovat v nich od zacistku nech si zvyknu - ak s 5ym ma problem daj jej balerinky bez podpatku
Uff, tak to neviem si predstaviť, ako bude odrazu na podpätkoch, keď ani v nich netancivali. Lebo úplne inak sa robia "figúry" v teniskách a inak v lodickach
Skúste potom niečo na nízkych podpätkoch, pripadne len sandalky, či baleriny, lebo ak vôbec nenosí nič podpatkove, tak môže mať fakt problém vydržať alebo dokonca tancovať v lodickach. Existujú samozrejme aj originál tanečné topánky s koženou podrážkou, ale v tých sa výlučne v interiéri sa pohybovať. A zbytočne do nich investovat, ak ich nevyužije...
@jaskolka no na podpätkoch by práveže mali mať ževraj, a teraz majú poslednú skúšku, kde si idú všetko zopakovať, už v tých topánkach ktoré budú mať aj na venceku
Nech si vyberie topánky na nie príliš vysokom opätku, ak také bežne nenosí. Nech poskúša v obchode viaceré, ak sa dá, pochodí v nich, urobí pár tanečných krokov. Keď som chodila na tanečnú, na prvej hodine nás upozornili, že si máme nosiť lodičky, lebo aj ten tanečný krok v lodičkách vyzerá inak ako v teniskách. Ideálne sú s remienkom a nech radšej nemá otvorenú špičku, ak je partner tiež len začiatočník. 😋 Ak také nezoženie, nech si vyberie tie, ktoré sú jej najpohodlnejšie, páčia sa jej a má k nim šaty na záverečný venček/vystúpenie (aby jej ladili farebne aj štýlovo).
Kupte v specializovanom sportovom obchode pre tanecnikov. Take topanky su makke ako papucky,dcera sa ba nich nezabije, vyzeraju skvele a budd si ich pochvalovat este dlhe roky na plesoch a zabavach
Záleží od toho, o aké tance ide - v iných topánkach sa tancuje valčík, v iných break dance, v iných odzemok. Nehovoril im inštruktor? Nepýtala sa ho? Nerozprávala sa o tom s ostatnými účinkujúcimi? Čo by si najradšej obula sama, aby sa jej v tom dobre tancovalo, bolo jej to pohodlné, v súlade so zameraním vystúpenia (o aké tance ide), čo si obúvajú ostatní? 17-ročná dievčina je už takmer dospelá, iste má vyhranený vkus, názory, a keď chodila na nácviky, tak zrejme vie, čo sa od nej očakáva...