Strider odrážadlo, oplatí sa kúpiť vyššiu sedlovku a riadidlá?

lucimax
31. júl 2018

Ahojte, máte niekto skúsenosti s prikupenim vyššej sedlovky a riadidiel pre odrážadlo strider? Bolo používanie pre dieťa v pohode? Rozhodujem sa medzi kúpou väčšieho odrazadla celkovo, alebo zakúpením vyššej sedlovky a riadidiel tiež značky strider. Ďakujem 🙂

yvana74
31. júl 2018

@lucimax
My sme mali aj vyssie sedadlo. Riaditka neboli vtedy vyssie a nizsie. Len sme. Ich teda posuvali vyssie. Syn pouziva z casu na cas este aj teraz. Ked vezme sestre. Uz je tak ltt. Jazdi uz na 20" bicykli. Ma 5,5 roka. U nas velmi oblubene a pouzivane odrazadlo.

lucimax
autor
31. júl 2018

@yvana74 ďakujem za odpoveď. Keby mal.Vas synček aj vyššie riadidlo, už by nebolo toto odrážadlo pre neho ltt? Dcérka bude mať čoskoro 5, ak by klasický strider s vyššou sedlovkou a riadidlom pouzivala aj buduce leto, tzn. Skoro ako 6rocna...tak to by bolo ok. Ale ak má byť ltt, tak neviem či nie je lepšie väčšie odrážadlo. Strider má výhody, je lahke, pneumatiky čo sa nedajú prepixhnut, spratne...ťažko sa nám s ním luci

dzina007
31. júl 2018

Podla mna na 6 rokov uz to moc nieje. Akoze riqdidla a sedlovka na vysku postacia. Ale bude na nom vyzerat ako vyrastena. Podla mna uz teraz musi tak posobit lebo tie kolesa su uz na tak celke dieta male. My sme stridera predali ked mal syn 4.5 roka a to map aj vacsiu sedlovku aj riaditka. Ale uz to nebolo ono. Vymenili sme za bicykel. Chceli sme vacsie odrazadlo ale za tu cenu co sa predavaju sme radaej kupili bicykel.

yvana74
31. júl 2018

@lucimax
Tak to asi nie. A to doteraz ste mali to male sedadielko? Mozno len ja nemam prehlad ze ake teraz su. Mame dva kusy sedadla, pre najmensie a pre vacsie deti, syn to vacsie pouzival uz v 3 rokoch urcite.
Ano suhlasim ze pre vacsie deti ako 5 rokov to je uz male odrazadlo. Mame. Ho len preto ze dcera ma 2.5 roka. Inak. By sme. Ho uz nemali.
Suhlasim s @dzina007 a nakupom bike.

yvana74
31. júl 2018

@lucimax je to naozaj super odrazadlo, chapem ze sa vam s nim tazko luci

lucimax
autor
31. júl 2018

@yvana74 máme aj bike 16stku, dcérka od troch rokov bicykluje, športy jej idú. Ale ten strider tiež využívame, ideme do mesta ja s mužom na peso a mala na odrážadlo, je to veľmi fajn. Prípadne do obchodu na nákup takto chodíme ;)

dzina007
31. júl 2018

@lucimax myslim ze v 6 rokoch uz stridera nevyuzijete. A vacsie odrazadla uz su tazsie a velkostne podobne ako bicykel.

yvana74
31. júl 2018

@lucimax chapem. Je to. Fajn dopravny prostriedok. Tiez takto vyuzivame. Ked si napriklad dcera vezme kolobezku, syn vezme jej strider (lebo jeho stridera sme sa uz zbavili) a ide sa... Neviem no... Tak ak sa vam zda ze este poodrazadlujete dlho a casto, tak asi ine odrazadlo by bolo vhodnejsie, ten strider je fajn, ale syn je na nom fakt smiesny, ale dava na nom kreacie aj v 5,5 ma nejakych 118cm. Pre pripad rychlejsiehi presunu ale v pohode da aj na strideri. Inak strider ma myslim odrazadlo aj pre vacsie deti. Pozrite na superodrazadlo.sk. Urcite som to tam videla pred casom.

dzina007
31. júl 2018

@yvana74 strider ma aj odrazadlo od 6 rokov. Len stoji 250 eur a vazi pomaly ako bicykel. 8 kg. Za tu cenu uz radsej odlahceny bicykel. Napriklad kibikes vazi 5,7 pri 16 palcovych koleaach.

lucimax
autor
31. júl 2018

Ďakujem vám všetkým za skúsenosti :-*

dzina007
31. júl 2018

@lucimax inak ma napaflo. Ja som nedavno predavala strudera. Tak tu je porovnanie riaditok a sedaciek

yvana74
31. júl 2018

@dzina007
Jasne suhlasim. Ale autorka vyuziva aj bike aj odrazadlo. Na rozne ucely. Tak riesi zrejme situaciu navsteva mesta/nakup... Ked neberiete bicykel. Ved sama pise ze mala bajkuje. Takze pisem ze my aj na tom. Strajderi dame taky pripad napriek tomu ze uz davno bajkujeme.

dzina007
31. júl 2018

@yvana74 jasne chapem. Nooo u nas mlafsi ma pukyho LR L. A starsiemu nepozicia ani za svet. 😀

lucimax
autor
31. júl 2018

@dzina007 super fotky, ďakujem!! Rozhodli sme sa zostať pri striderovi čo máme, práve som objednala cez net väčšie riadidlá aj sedlovku, spolu 32 Eur. Výhody terajšieho stridera stále prevažujú + Malá ho má veľmi rada, ak ho využijeme ešte túto sezónu a budúci rok, úplne nám to postačí. Má asi 111 cm a 15 kg, nie je "mohutné dieťa". Keď si predstavím veľké odrážadlo, ťažké, nespratné, hoci máme auto kombi, keď do kufra dáme bike 16stku, to je celý kufor zaprataný. Tento strider si malá aj sama zodvihne, je s ním obratná. Tiež je pravda, že som zatiaľ nevidela väčšie deti na väčších odrážadlách, je možné že 7 ročné dieťa o odrážadlo ani neprejavuje záujem. My to skôr nateraz berieme ako praktickú pomôcku pri premiestňovaní sa, prípadne na výlet, kde rátame že sa bude chodiť viac peši. Tak uvidím, ako jej to sadne. Koniec koncov, nie je to až taká veľká investícia, vždy sa to dá predať. Ďakujem Vám všetkým ešte raz, veľa šťastných kilometrov na odrážadlách všetkým prajem 🙂 Dobrú noc.

nikola1603
20. máj 2019

@dzina007 prosím vás to väčšie sedadlo je aj z iného materiálu? Je mäkšie?dakujem

dzina007
21. máj 2019

@nikola1603 to vacsie sedadlo je maksie pokial si pamatam... nieje to taky plast ako na mensom.. bolo urcite pohodlnejsie....