Ahojte na aky kruzok alebo sport zapisat 4rocneho chlapca.je velmi zivy a potrebujeme ho trosku unavit.
@janula2511 drviva vacsina kruzkov pre takto male deti byva v pracovnom case rodica, takze si dobre zvazte kto bude robit taxikara
mam 4r dceru a dala som ju na tanecnu v skolke, unavia ju v areali 😀
Moj maly hra tenis...ale uci ho otec, kedze to vie hrat...ide mu to uz super, zacal ako 4-rocny
Ale skor individualneho trenera cez vikend, tie kurzy pre deti to je len take hranie, a druha vec je, ze to je v pracovnom case....neda sa...
ja by som dala na gymnastiku alebo plavanie. vyhodou tychto sportov je ze zatazuju rovnomerne cele telo. Ked chodila dcera na sportovu gymnastiku, vela deti tam bolo doslova ze z dovodu zivosti, hyperaktivity /nemyslim tym ale adhd syndrom ako diagnozu/ aby sa vybehala vyskakala, v tej pripravke skacu na obrovskej trampoline, behaju, robia kotrmelce, ja som bola unavena len pozerat na to 😀 😀 co tie decka za hodinu vydali za energiu.
Karate ho nechytilo.a teraz zvazujem plavanie.to je to ze jeho maloco zaujme nieco.tazky pripad.a neviem co by ho mohlo chytit.ale asito plavanie.
A chodia aj plavat a v zime korculovat..podla mna netreba hned kruzok...staci ak budu s nim chodit rodicia
@janula2511 tak ono u 4 rocneho je ta prelietavost a strata zaujmu este bezna. vela rodicov da na nejaky sport a dieta sa nadchne, ale po case ked to vyzaduje vacsiu drinu ci vstavanie na treningy, to vzda...
@janula2511 ty chces od 4rocneho dietata aby v ho nieco "chytilo" a vytrval? Vsak to je este male dieta, ktore raz bavi to o chvilu nieco ine... Vsak take dieta ma problem venovat sa jednej cinnosti viac ako 30 minut, obzvlast ked je taky zivy ako pises. Unavit ho mozu aj rodicia, staci s nim chodit casto von, zapajat sa do aktivt s nim. V roznych fitkach robia aktivity pre rodicov s detmi, tam sa ustvu deti aj rodicia a este su aj spolu.
@janula2511 on je este maly, taky krpec nevydrzi dlho a to co ho bavi dnes o mediac je uz minulost a o rok to moze byt v kurze znovu
odporucam najskor skusit, ci vydrzi organizovane odcvicit celu hodinu, moj bol ako 4-rocny na karate 10 minut, na futbale 10 minut, na judo az 3 hodiny odchodil(odsedel), ale potom sa proste zaťal a bol koniec, napriek tomu ze sa na vsetky sporty pytal a tesil...... Potom od 5 rokov zacal chodit na plavanie, aj to len na individualky (polhodinove), a to bolo potom uz v pohode, asi aj vekom, ale aj tym ze vodu ma velmi rad, teraz ma este v skolke gymnastiku, a tam sa tiez velmi tesi a je to bez problemov, a plavanie ma uz celu hodinu (bude mat 6r)
inak vacsina klubov ma prvu hodinu zdarma, podla mna najlepsie je ist sa pozriet a skusit - na konkretnom sporte podla mna az tak nezalezi, skor je to o radosti z pohybu
a ako pise @mircalla - najlepsie co najviac s rodicmi - plavanie, korculovanie, bicyklovanie ..
4rocne dieta davat na nejaky kruzok je podla mna este skoro a vacsina kruzkov taketo deti este ani nechce velmi brat (poznam z vlastnej skusenosti, vacsinou chcu az predskolakov), prave preto ze su este dost prelietave a nevydrzia ten trening casovo sa sustredit. Skor by som hladala nejake ine aktivity ako kruzky...aby sa unavil, ale aby to aj vydrzal.....inak to bude sklamanie pre dieta aj pre rodicov @janula2511
Nieco multidisciplinarne aby sa vylietali alebo plavanie to je vzdy dobra volba
ja mam 5 rocaka a chodi od septembra na plavanie..z 12 deti to taha uz len 6 povodnych..plus postupne pribudaju nove a zas aj vypadavaju..aj chorbnost aj strata zaujmu zo strany deti...moj sa zatial drzi a tesi sa tam..aj ked zo zacietku mu bola voda studena a drkotal zubami....teraz uz preplave celu dlzku bazena,pochytil dake zaklady na kraula,znak a prsia...celkom fajn to je-a aj sa zabavia, ale teda makaju riadne...45-50 minut plavu v kuse bez pauzy a bez prestojov...z toho polka casu uz bez plavacej dosky....ja mam z toho dobry pocit. A od januara bude uz regulerny clen plaveckeho klubu.
@janula2511 nieco pohybove - podla dostupnosti vo vasom okoli - karate, judo, fotbal, tanecnicek, hokej.... + by som mozno prihliadala aj na to, na ake kruzky chodia jeho kamarati zo skolky a pod, lebo niektore kamaratky mali skusenost ze sice sa chlapcovi pacil kruzok, ale ked kamarati zacali chodit na iny, tak chcel s nimi.
@kaja73 chodi plavat?a co sa tyka chorobnosti?bol chorlavy?
Plavanie je najlepší šport, minimálna šanca urazu, v pohybe je cele telo a unaví sa 100%.
@janula2511 ano,plave. chorlavy..no ako kedy...ma take obdobia ...ako babo bol velmi casto chory,potom 2 roky nebol vobec,potom nastupil do skolky a stale mal sople a kasel..az mu museli vybrat nosne mandle. za tym zas rok klud a nasledne zas 4m kolotoc...bruskovy zas. Atb bral naposledy ako 11m..takze 5 rokov sme bez nich-za mesiac bude mat 6 rokov.
Teraz sa takmer 8m drzi...prave ma trochu sople,ale chodi do skolky a aj plavat..mame ich nosit aj soplavych aj kaslavych..proste kym maju energiu..ze tak sa im vybuduje imunita...tak uvidime.
@janula2511 naš chodi na karate ma 7 rokov ,chodi 3x do tyždna (niekedy cely tyžden ked maju sutaže)trening je 2 hodiny a akože fakt makačka. Chodia aj menšie deti asi 4 ročny je najmladši no je to pre nich ešte take hranie,nejake zostavy ich učit nemožu lebo sutaže su od 6 rokov. Pišeš že všetko ho bavi chvilku asi to je vekom ešte by nebral šport važne,nevie čo to obnaša. Ja by som možno brala to plavanie ale napr,naš pride z treningu ešte viac zdivočely ako ked cely den nič nerobi . 😀
nas syn bicykluje
nas jazdi na bicykli, z neho pride vzdy unaveny
Futbal, hokej, plavanie, karate, tenis, korculovanie, gymnastika, tanecna, .... Vela zavisi od moznosti vo vasom okoli, ale aj od financnych moznosti rodicov
Treba sa orientovat aj podla toho co syn preferuje, k comu ma vztah a paci sa mu ten sport, druha vec je, ze niektore sporty su pre 4 dieta pomerne narocne, trenuje sa viackrat tyzdenne a nieco to vyzaduje aj od rodicov, cas, zorganizovat si logistiku
Treba vybrat kruzok, kde sa fakt trenuje, nie iba take hranie sa