Ahojte.choditdm niekto na spartana?sami alebo s detmi?boli sme tento vikend na domasi na kidrace a bolo to suprove.je to velmi narocne u dospelych?pripravujete sa na to nejako?nemate nejake rady na trening?
@kikundela my chodime, muz na vsetkych Spartanov okrem toho najtazsieho tusim 40km a mlady 6 rocny bol dva krat, aj teraz do Valce sa chystame. Trening u deti netreba, u dospelych ano. Najlepsie mam kondicku v behu aspon trocha, ak idem na toho najkratsieho Spartana, a idealne cviky su podla mna anglicaky, drepy, zhyby, kliky, pritahy. Dost sa tam ruckuje, prelieza, splha a treba mat silne nohy aj ruky. Ja som nebola este, len na Tvrdakovi, to je ako ten najkratsi Spartan a pohoda, len mi chybala kondicka na beh.
Aj ja chcem, taky ten 5km+, na Tvrdaka som cvicila 3 tyzdne haha, beh o nicom, prekazky v pohode, silu mam. Tak drzim palce, je to uzasna atmosfera..
na Spartanovi sa moze pri niektorych prekazkach pomahat, elitaci si nemozu, ale ostatne zeny si pomahaju pri preliezani tych vysokych stien. Najkratsi spartan je sprint 5+ km, a v pohode sa to da zvladnut. treba nabrat aspon trosku kondicku, ale da sa to. v nitre som videla baby, ktore to nebezali ale odkracali. to uz je na kazdom, aby si zvazil ci to chce len dat, alebo chce aj nejaky lepsi casovy vysledok. Odporucam inak knihu: https://www.zelenykocur.sk/products/sparta-30-d... je to velmi pekne spracovane a je tam aj treningovy program.
5km+ spartan race zvladnes v pohode ak mas natrenovane hlavne beh no nie po rovine ale do kopca, bola som v Tatranskej lomnici a behali sme do kopca aj vo Svite sme mali celkom slusny kopec, teraz sme sa vratili z Krynice a tam teda boli kopce(pretekal iba muz) vraj to bolo horsie ako Valca.....a natrenuj anglicaky lebo ak nemas silne ruky a nohy (vela sa splha a ruckuje) tak ich spravis hodne....tento rok som nebola na spartanovi iba muz, nakolko mame doba drobca, ale nabuduci rok sa chystam....raz dam aj trifectu.....a tebe prajem vela stastia na spartanovi....ako sa o tomto preteku hovori ze pochopis aj v cieli....na starte som neverila ze to dokazem🙂
@kikundela fuh neviem, je to novinka, tak asi tazko, ale ta cena je podla mna v pohodicke.
@3velin to ano, ja som Valcu sprint dala v pohode, len som bezala s muzom a cakala som ho 😀 ale cvicim uz rok, tak kondicku mam. Inak tiez chcem raz dat trifectu, strasne moc 🙂)))) chcela som ist do Valci na super, ale nemala som sparinga a samej nechcem. a musim este popracovat na ruckovani a splh lanom, lebo to som nikdy nerobila a tam som proste dala anglicaky. a ruckovanie by som chcela dat (okrem toho velmi vysokeho A-cka, to v nitre bolo moc vysoko a daleko tie tyce). (mimochodom v novembri je trifecta vikend v grecku v sparte, tak ma to laka ist vyskusat aspon ten super). uvidime ale je to vynikajuci pretek.
ahoj, je tu niekto kto by chcel bežať tento rok?
Kupim listok na Spartan Race Kids tuto sobotu v Pezinku, vekova kategoria 7-10, na nete uz vypredane
muž preteká a aj syn chodí na kids, máme tréning.skupinu. Skús na nete web Sparta race, sú tam skupiny podľa miest, aj na FB komunity pretekárov, videá..