Solené bazény

9miriam9
29. dec 2015
Používateľ 9miriam9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 9miriam9.

Ahojte maminky, chcela by som sa spýtať aké máte skúsenosti so solenými bazénmi. Kúpili sme totižto dom s pozemkom aj s bazénom, ale medzičasom vybehli synovi nejaké kožné alergie.Chlórovanie teda veľmi neprichádza v úvahu, myslíte, že na pokožku by solený bazén nezaškodil?

prego81
29. dec 2015

nase deti kozne problem nemaju ale aj tak mame radsej solene bazeny. Ak by boli kozne problemy tak by som ich do chloru ani nepustila. My bazen nemame ale mame vela znamych s bazenmi. Zijeme v USA a tu ludia teraz nahradzuje chlorovane bazeny prave solnymi. Aj plavarne. Neviem ako to je s udrzbou a technickymi zalezitostami, viem ze pri solnych bazenoch budete mat viac korozie, ale to sa da urcite nejako poriesit.

zita19
29. dec 2015

okrem chloru je moznost ozonizacie vody. Je to ekologickejsia alternativa ako slana voda, len asi drahsia.

petusa2323
7. jan 2016
Používateľ petusa2323 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petusa2323.

Bolo by asi mudre poradit sa s koznou, nakolko nespominas o ake kozne alergie ide je velmi tazko povedat co nie a co ano, kozna to ale urcite vediet bude. K samotnej solenej vode, viem ze vela ludi s citlivou kozou ma prave vyuziva takyto typ cistenia bazenov, nakolko chemikalie ktore sa pouzivaju pri chlorizovanych bazenoch im len viac ublizuju ale napr pocula som uz aj o cisteni vody UV lampou tak sa skus za tym pozrieť

veronikave
8. jan 2016
Používateľ veronikave je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronikave.

Ak môžem naviazať na to čistenie UV lampu, my využívame presne túto úpravu vody.. Funguje to vlastne tak, že voda pri cirkulacií prechdadza touto lampou čim sa vlastne zničia baktérie a tak a sme s tým spokojní... Odstaňuje to naozaj účinne

9miriam9
autor
13. jan 2016
Používateľ 9miriam9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 9miriam9.

Trošku som po tom kukala je to niečo takéto albixon.sk/bazenove-prislusenstvi/bezchlorova-uprava-vody/uv-lampa/? Podľa toho čo si opisovala mi to celkom sedelo, ani som netušila, že aj takto sa dá čistiť voda, počula som len o slanej a chemicky čistenej vode.